Divat-, klasszikus- és sportórák. Ismerjük a különbséget!

Divat-, klasszikus- és sportórák. Ismerjük a különbséget!

A karóra egyértelműen az egyik legnépszerűbb divatkiegészítő. Természetesen sokan továbbra is elsősorban az időt vagy a dátumot olvassuk róla, de az is igaz, hogy az utóbbi időben elsősorban a kiegészítő szerepét tölti be. Ha Ön is szereti az órákat, akkor talán kíváncsi lesz arra, hogy mi a különbség az egyes típusok között. Gyakran találkozhat olyan megnevezésekkel, mint a klasszikus, divatos, sportos ... miben különböznek pontosan egymástól? Ma ezt tárjuk fel Ön előtt.

Divat óra

Szereti a legújabb trendeket a és úgy úszik a divat áradatokban, mint egy hal a vízben? Akkor a divatórák éppen Ön számára készültek. Mi különbözteti meg őket? Főleg az a tény, hogy nemcsak időt mutatnak, hanem könnyen eljátszhatják az ékszerek szerepét. Kombinálhatja őket elegáns karkötőkkel, hogy eredeti kiegészítőt kapjon. Szeretik azonban egyedül játszani a főszerepet.

HilfigerA divatkarórákat első látásra felismeri. Rendszerint különféle kövekkel vannak díszítve, és nem riadnak meg a bonyolult, kronográffal ellátott nagy számlapos kísérletektől. Jellemzőik jellegzetes szíjak és acél karkötők, amelyekben gyakran kombinálják a különféle fémeket és kihasználják a diszítést. A divatórák a divattervezők műhelyeiből származnak, vagy a világ divatláncainak kínálatába tartoznak. Logikus, hogy minőségük nem felel meg a svájci márkák évszázados hagyományainak, mégis azok közé a darabok közé tartoznak, amelyek több mint egy szezonon keresztül boldoggá teszik majd. A divatórákat férfi és női változatban egyaránt elérhetőek. Unisex modellekkel is találkozhat.

A legnépszerűbb divatórák

A márkák sora, melyek foglalkoznak divatórákkal valóban hosszú. Az egyik legnépszerűbb határozottan Tommy Hilfiger. Az amerikai tervező fiatalos, hétköznapi és egyben eredeti divatjával vált híressé, amelyet a világ minden táján kedvelnek. Órái hasonló szellemet kéviselnek. Nem hiányzik belőlük az elegancia és a gyönyörű divatos színek kombinációja.

Nem szabad megfeledkeznünk a Guess divatórákról sem, amelyekben a hivalkodó díszek minden szerelmese talál kedvencet. A márka modelljeinek túlnyomó többsége pillanatok alatt felhívja magára a figyelmet. A Guess férfi és női órák kristályokkal gazdagon kirakottak modellek, amelyek nem félnek az erős kontrasztoktól, és egyszerűen vonzák a tekintetet a csuklóján.

A Festina márka a divatórák között is uralkodik a Festina Mademoiselle kollekciójával, amely csillogó cirkóniáival vonzza a figyelmet. És ha igazán stílusos darabra vágyik, amely minimalista megjelenésével imponál, próbálja ki az MVMT óráit.

Hol viselheti őket? Bárhová felveheti őket, ahol szeretné megmutatni, és semmiképp sem lesznek indiszkrétnek tekinthetőek. Ne féljen viselni őket az irodában, üzleti megbeszélésen vagy kávézóban.

Hol ne viselje őket? Határozottan nem illenek a sportoláshoz. Kerülni kell őket formálisabb rendezvényeken, amelyek szerényebb kiegészítőket igényelnek - például esküvők, bálok vagy színházlátogatás.

Női karóra Tommy Hilfiger 1782074 46 056 Ft
Férfi karóra Guess W1161G1 26 863 Ft
Női karóra MVMT 28000031-D 38 544 Ft

KlasickeKlasszikus órák

A klasszikus órák közé olyan modelleket sorolhatunk, amelyeket elsősorban az idő követésére használnak. Pontos kidolgozás és különösen egyszerű és letisztult kialakítás jellemzi őket. A klasszikus órák nem fogják lenyűgözni pompás díszítésükkel kristályokkal vagy a számlap szokatlan formájával. Az egyszerűség és a minőségi anyagok varázsára támaszkodnak. Ezek kétségtelenül olyan órák, amelyek adnak a minőségre. Ha azon gondolkodik, hogy olyan modellt szerez be, amelyet nemzedékről nemzedékre továbbadhat, akkor mindenképpen közülük kellene választania.

A klasszikus órák általában fekete vagy barna bőrszíjjal vagy acél karkötővel rendelkeznek. A számlap általában analóg, érzékeny kronográf-díszítéssel. Alkalmas bárki számára, aki valódi minőséget keres, és szereti az időtálló kiegészítőket, amelyek nem öregszenek. Habár a klasszikus órák között elsősorban a férfi órák dominálnak, minden bizonnyal találhat közöttük női modelleket is.

Ha kedveli a klasszikus órákat, és szeretne egyet beszerezni, javasoljuk, hogy az olyan bevált márkák között keresgéljen, amelyek főként ennek a kiegészítőnek a gyártására összpontosítanak. Mindenképpen választhat klasszikus órát a svájci Festina márkától, amely barátságos áron képviseli a magas minőséget. Például a Retro vagy a Chronograph kollekciók igazán szép modelleket kínálnak. Klasszikus órákat találhat a Police vagy a Gant márka portfóliójában is.

Hol lehet őket viselni? A klasszikus órákat gyakorlatilag bárhová felveheti, ami nagy előnyük. Nagyon sokoldalúak és alkalmasak mindennapi viseletre vagy ünnepi alkalmakra. Gond nélkül felvehti őket egy bálba vagy az operába is.

Hol ne viselje őket? Nem alkalmasak sporteseményekre, mert általában nem ellenállóak a törésekkel szemben, és nincs magas fokú vízállóságuk

Férfi karóra Festina 16760/3 41 000 Ft
Férfi karóra Gant GT048007 27 191 Ft
Férfi karóra Guess W1264G1 29 650 Ft

Sport órák

Minden órának nem feltétlenül kell elegánsnak vagy a legújabb divattrendek szerintinek lennie. Sok ember gyakorlatiasabb, és olyan kiegészítőt keres, amelyet extrémebb körülmények között is magával vihet. Sportos szellemisége van, és nem nélkülözheti a rendszeres testmozgást? Akkor a választás több mint egyértelmű. A sportórákat közvetlenül a sport tevékenységekhez igazítják a gyakorlatban. Nagyfokú vízállósággal büszkélkedhetnek, speciális ellenálló üvegekkel rendelkeznek, amelyek nem karcolódnak és nem törékenyek. Többségük digitális kijelzővel rendelkezik, de talál köztük analóg kijelzővel ellátott darabokat is. A szíjak általában acél vagy szilikonból készülnek. Természetesen előnyeik közé tartozik a gyakorlati funkciók sokassága is, amelyeknek biztosan hasznát veheti sportolás vagy természetjárás során. Rendszerint találkozhat stopperrel, fordulatszámmérővel, magasságmérővel, lépésszámlálóval vagy iránytűvel. Ebbe a kategóriába tartozik a bluetooth óra is, amely képes mérni a pulzusát vagy az alvás minőségét.

Casio G-ShockA legnépszerűbb sportórák

A sportórák kategóriáját egyértelműen a japán Casio márka uralja. A gyártó darabjai már az ikonikus modellek közé tartoznak, legyen szó számológéppel ellátott óráról vagy a hagyományos retro digitális Casio óráról, jellegzetes kijelzővel és fém hevederrel. Nem szabad megfeledkeznünk a Casio G-Shock kollekcióról, amely talán az egyik leghíresebb és legnépszerűbb sportóra. Találkozhat velük számtalan akciófilmben (American Sniper, Mission Impossible III) vagy katonáknál, rendőröknél vagy akár űrhajósoknál is. Népszerű a Casio Baby-G női változata is sok vidám színben.

Sportórákat kínál a Festina márka is a Chronograph Originals vagy a Diver kollekcióban.

Hol viselheti őket? Természetesen sportoláshoz, természetjáráshoz vagy úszáshoz. Manapság azonban gyakran átlépik a határaikat, és nem kizárt, hogy a sportórák üzleti találkozókon vagy társasági eseményeken is megjelennek.

Hol ne viselje őket? Tisztában vagyunk azzal, hogy eredeti és "önmaga" szeretne lenni, mégis szeretnénk azt tanácsolni, hogy ne viseljen sportórát a színházban, esküvőre vagy ünnepi vacsorára ezzel ugyanis könnyen mellé foghat.

Férfi karóra Casio GA-110-1B 42 228 Ft
Férfi karóra Festina 20330/5 45 500 Ft
Női karóra Casio BA-110PP-7A2 45 555 Ft
Keresem
Keresem
up