Hogyan tisztítsuk meg az ékszereket otthon? Megtanácsoljuk, hogyan

  • MAGAZIN
  • Hogyan tisztítsuk meg az ékszereket otthon? Megtanácsoljuk, hogyan
11. 10. 2019

Hogyan tisztítsuk meg az ékszereket otthon? Megtanácsoljuk, hogyan

Az ékszerek nem csak minden nő dekorációja, hanem a férfiaké is. Míg a hölgyek ügyesek különböző dísztárgyak, például karkötők, fülbevalók, gyűrűk vagy nyakláncok viselésére, az urak még mindig csak felfedezik a megfelelő kiegészítőket. De nem csak szép ékszerek vásárlásakor, hanem vigyáznia kell a tisztitásukkor is, különben a ragyogás megszűnhet, és a szemét csak sírni hagyja. A következőkben tanácsoljuk, hogyan kell gondoskodni az ékszerekről otthon.

Az ékszerek nem csak minden nő dekorációja, hanem a férfiaké is. Míg a hölgyek ügyesek különböző dísztárgyak, például karkötők, fülbevalók, gyűrűk vagy nyakláncok viselésére, az urak még mindig csak felfedezik a megfelelő kiegészítőket. De nem csak szép ékszerek vásárlásakor, hanem vigyáznia kell a tisztitásukkor is, különben a ragyogás megszűnhet, és a szemét csak sírni hagyja.Hogyan kell gondoskodni az ékszerekről otthon?

A megelőzés az első

Mielőtt a megfelelő tisztításról beszélnénk, néhány szót meg kell említeni, hogyan kell gondozni ékszereidet, hogy azok a lehető legkisebb mértékben sérüljenek meg. Általában az izzadság, nedvesség, dezodorok, parfümök vagy kozmetikumok nem tesznek jót ékszereknek. Ha azonban díszeket szeretne viselni, és nem csak rájuk nézni, ezeket a dolgokat nem kerülheti el.

Csak kövesse az egyszerű szabályt - az ékszert utoljára veszik fel, és legelőször veszik le. Esküvői gyűrűk, amelyeket szívesebben hordna mindig, legalább éjszakára vegye le. Az egyetlen kivétel a gyöngy, amely birja a bőrrel való érintkezést. Megakadályozza a kiszáradást.

De hol tárolja őket? A szobában nyitva tartott ékszer rajongóinak csalódniuk kell - az ékszerek nem kedvelik a  közvetlen napfényt. Találjon legalább egy sötétebb sarkot, vagy ideális esetben zárja be őket ékszerdobozban vagy szekrényben. Azonnal felejtse el a fürdőszobát, mivel a nedvesség a legtöbb fémet kárositja. Némelyikük csak a színüket változtathatják meg,mig mások rozsdásodhatnak.

Az ékszer eltávolítása után azonnal óvatosan tisztítsa meg. Szüksége van egy puha kendőre, például egy flanel-kendőre, és egy korróziógátló megoldásra. Ami az ékszernek a legideálisabb, az örömmel és szívesen elmondjá minden ékszerüzletben. Évente legalább egyszer meg kell látogatnia ékszereit. Az ékszerész ultrahanggal megtisztíthatja ékszereit, eltávolíthatja a karcolásokat vagy kijavíthatja a kisebb hibákat. Ne aggódjon az ár miatt - az ékszerészek általában nem drágán dolgoznak, gyakran kevesebb összeget kérnek, mint amire számitunk.

Az alaptisztítást az otthon kényelméből is el lehet végezni

Az ékszerek megtisztítása meglehetősen egyszerű, mosogatószer és forró víz oldatához lesz szüksége. Az ideális arány 50: 50 - hagyja,benne az ékszereket kb. egy órán át. Aztán csak szárítsa meg, és a ragyogás máris helyreállt.. Ezüst tisztítószert is vásárolhat, csak vigyázzon a kövekre. De ha ékszere szine zöldre vált, akkor semmit sem tehet érte.

Az ezüst esetében ne félj fluortartalmú fogkrémetl és fogkefét használni. Jobb, ha a fogkrémet mikrogranulátum és más érdesítőszer nélkül választja, jó, ha a fogkefét a lehető legpuhábbat választja. Alternatív megoldás lehet a hamu, amely csodákat is eredményezhet. Ha az ékszerek nem ragasztva vannak, és nincsenek köveik, akkor beleteheti a vizbe.

Csak alumínium fóliára, egy vékony, éles tárgyra, sütőporra és forró vízre van szüksége. Helyezze a port az alumínium fóliára, tekerje be az ékszereket, majd merítse forró vízbe. Éles tárgy segítségével készítsen néhány lyukat az alumínium fóliába, és hagyja, hogy a kémiai reakció megtisztítsa az ezüstöt. Ideális esetben egy éjszakán át hagyja reagálni, és reggel öblítse le az ékszereket hideg vízzel. Az egyéb ékszereket speciális ezüst vagy aranyműves tisztítószerrel kell megtisztítani.

A drágább fémek gondozása egyszerű

Az arany egy nemesfém, viszonylag könnyű karbantartani. Bőségesen szappannal vagy más zsírtalanító szerrel, puha ruhával kombinálva. Kék vagy zöldes foltok jelenhetnek meg az aranyon. Ezek általában nagyobb türelmet igényelnek a tisztítás során.Vagy egy kevés citromlé puha rongyon. Ha ez nem segít, az aranyos segít.

A gyöngyök esetében elegendő egy semleges pH-értékű szappannal tiszta vízben enyhén átmosni, ha parfümmel vagy hajlakkkal szennyezett.

De ahhoz, hogy tisztítson valamit, először is kell lennie ékszereinek. A hölgyeknek nagyobb választási lehetőségük van, de ezen a téren az urak sem állnak rosszul. Tudva, hogy az ékszerápolás nem tudomány, nincs ok arra, hogy néhány új darabot ne szerezzen be azonnal.