Karóra,mely túléli a apokalipszist

  • MAGAZIN
  • Karóra,mely túléli a apokalipszist

Karóra,mely túléli a apokalipszist

Valódi ellenálló karórát keres? Olyat,melyet az akciós filmhősök zombi apokalipszis filmekben hordanak? Semmi gond! Van Ön számára olyan karóránk, mely arról ismert, hogy  extrém ellenálló képességgel rendelkezik. Bemutatjuk Önnek a Casio G-Shock modelleket!

Minden egy kívánsággal kezdődött, olyan karóra iránt, melyet nem lehet széttörni. Csodás módon ez sikerült is. Rendkívüli ellenállóképességgel rendelkező  karórák, melyek elismerést nyertek az asztronautoknál, tűzoltóknál, honvédségnél, mentőcsapatoknál, már több mint 30 éve léteznek.

Az a tény, hogy képesek túléni szinte minden körülményt, nem tesz ki rajtuk a nula alatti hőmérséklet sem, már régen nem titok.Mivel közeleg a tavasz (első tavaszi nap idén március 20.-án  22.00 óra 58 perckor lesz), a Casio G-Shock karórákat a sportos lelkek fogják leginkább értékelni. Akár búvárkodás, esetleg hegyi túra mindig jó érzés ha kéznél van egy ilyen karóra.(legjobb ha már a karon van)!

Ötlettől legendáig

Casio cég már évek óta sok modern és használatos funkciókat dob piacra. Férfi Casio G-shock karóra nem kivétel ebben. Ez az egyedülálló, általában férfi karóra, 1983-ban lett piacra dobva. Kikuo Ibe dizájner tervezte, 1976-ban kezdett dolgozni a Casio vállalatnál.

Megelőzte sok kísérleti prototípus, melyeken próbálkoztak azon, hogy ne törjön össze zuhanáskor nagy magasságból (tesztelték például úgy, hogy kidobták az ablakon a gyár harmadik emeletéről a földre). Olyan karórát szerettek volna, mely vízálló , kibír 10 méteres zuhanást és tíz évig működni fog elemcsere nélkül. Azóta a Casio G-Shock karórák az eredeti dizájnnak köszönhetően a legismertebbé váltak az óraiparban.  

Sok mai modell messze túlteszi az eredeti elvárásokat, viszont sok olyan is van köztök, mely csak három évig működik elemcsere nélkül.Árban kb. 20000 Ft-tól -  200000 Ft-ig kaphatók.

Funkciók, melyeket nem múl felül semmi

A Casio G-Shock karórák ásványi üveggel, fokozott ellenállással a mágneses mezővel szemben, számlap kivilágosítással,  világóra, dátummérő,  naptár,  riasztás és a sebességmérés funkcióval rendelkeznek . Egyes modellek GPS-precíziós szinkronizálással rendelkeznek, és a vízálló képességűek is alkalmasak a mély merülésre. A Casio G-Shock folyamatosan fejlődik,próbálja  leküzdeni az akadályokat és a lehetetlent is lehetővé tenni. Az alkotóik pedig őszintén ígérik hogy hamarosan újdonságal fognak előállni, amitő eláll a lélegzetünk is.

Női variáns

Bár számos női G-Shock modell van,létezik olyan amely közvetlenül a nők számára készült. Így minden lelkes sportoló hölgy teljes mértékben élvezheti a Casio Baby-G  női karóra minőségét. A Casio G-Shock-hoz hasonlóan ellenállnak a fagynak, poros környezetbe és természetbe is jól kihasználhatók.

Apokalipszis

Az apokalipszis bekövetkezésére számos forrásból hallhatunk néhány évente. Az utolsónak 2017 szeptemberében kellett volna lennie - azt mondják, hogy a bibliai szövegekben említik.  Hasonló őrület történt az ezredfordulón, amikor néhány összeesküvő fenyegetőzzőtt , hogy a végső világvége  pontosan egy perccel a 2000. január 1-jei éjfél után következik be.

Mindezek a feltételezések tévesek voltak, és az ígért apokalipszis nem jött el.Ez a tény sem győzte meg a jósokat és az összeesküvőket. Ezzel ellentétben -  katasztrofális világvéget ebben az évben is ígérnek ... Még népszerűbbek a zombi témákkal rendelkező filmek, és sokan azt hiszik, hogy egy zombi apokalipszis is előfordulhat. Van esélyünk ezt megélni?

Fél egy hasonló elképzeléstől? Ebben az esetben szerezzen be egy  Casio G-Shock vagy a Casio Baby-G karórát, mert ezek a karórák túlélik az apokalipszist is ...