Karóra bálba? Miért is ne! Csak jól kell tudni választani…

Karóra bálba? Miért is ne! Csak jól kell tudni választani…

Tóth Katalin | 15. 2. 2018

Ha valahol azt olvassa, hogy egy karóra nem illik bálba, akkor gondoljon arra, hogy bizony minden bál más és más. Természetesen, a formális táncestek között is megtalálhatóak a „felsőbb tízezer” számára rendezett események (pl. Business bál, Operabál), melyeknél kötelező a szmoking és a fényűző női ruhaköltemény. De ha Ön ezen eseményeket nem látogatja túl gyakran, akkor ne legyen ilyen szigorú önmagához.  

Ha „klasszikus” bálba készül (céges-, tűzoltó-, vadász bál), ott bizony ez a nagyon formális öltözet nem vetne jó fényt Önre. A férfiak számára egy ilyen klasszikus eseményen ajánlott egy sötét öltöny mintamentes fehér inggel, decens nyakkendővel, és egy formális sötét félcipővel. A nők szabadabb kezet kapnak, náluk egy hosszú formális ruha, nejlonharisnya, hozzá illő körömcipő és ünnepélyes kiegészítő ajánlott.

Ezeket a szabályokat már rég ismeri és alkalmazza? Akkor itt az idő, hogy egy kicsit tovább menjen… Dobja fel a hagyományos ünnepi kinézetét ízléses karórával!

TANÁCSOK FÉRFIAK SZÁMÁRA

A mai világban a karóra nem hogy megengedett, de igenis megfelelő kiegészítő minden gentleman számára. Ugyanakkor nem lehet szó bármilyen óráról.  A multifunkciós digitális csodáját mindenképp hagyja otthon egy ilyen eseménynél.

Az öltönyhöz vagy a szmokinghoz szerezzen be egy elegáns analóg karórát, egyszerű számlappal és sötét bőrszíjjal (legjobb a fekete). A fém színének (melyből a számlap lett létrehozva) passzolnia kell a mandzsettagombokkal, az öv csatjával és a karikagyűrűvel. Az óraszíjnak viszont illenie kell a tökéletesen kifényesített bőrcipővel.

És hogy az óra és az ing, hogy viszonyul egymáshoz? Normál testtartásnál szinte az egész karórát el kell, hogy takarja az ing mandzsettája. Amint a karját behajlítja (azaz a karja a földhöz képest vízszintesen van), az óra felének már látszódnia kell.

Az ilyen órák mintapéldánya a Daniel Wellington karórák, a Classic Sheffild kollekciójába nem letet belekötni. Mivel klasszikus és neutrális darabokról van szó, így a mindennapi viselésre is alkalmasak.

TANÁCSOK NŐK SZÁMÁRA

Annak ellenére, hogy a karóra a bálba nem igazán ajánlott a hölgyek számára, mi mégis tudunk olyan órát mutatni, mely egyenesen a báli ruhák kiegészítésére teremtődött.  

Ellentétben a férfiakkal, Önök hölgyeim mindenképp kisebb számlapú órát válasszanak, mely vizuálisan összeolvad a törékeny kezükkel. Ne engedjék, hogy az órájukra irányuljon minden figyelem. A figyelem középpontjában Önök álljanak, hiszen megérdemlik.

Gyengéd és kisebb karórákat a francia Pierre Lannier márka képviseli. Decens számlapjukat egyedi és különleges óraszíjak egészítik ki. Mindegy milyen típusú ékszereket visel, mert a Pierre Lannier karórákkal könnyedén kombinálhatóak. Az órák arany, ezüst és rose gold színekben kaphatóak.

Viszont ha a csillogóbb kiegészítők állnak Önhöz közelebb, akkor mindenképp a Pulsar vagy az Esprit modellek közül válasszon. Ugyanis ezek a karórák gazdagon díszítettek (pl. Swarovski kristállyal), így a barátnői az új „luxus karkötőjét” dicsérik meg, majd később veszik csak észre, hogy a „karkötő” tulajdonképpen mutatja az időt is.

Ha ezekkel a karórákkal szeretné kiegészíteni az ünnepélyes megjelenését, akkor tartsa mindenképp szem előtt ezt a 3 fontos szabályt:

  1. Ne viseljen más karkötőt, hogy ne hasson „túlzásnak”.
  2. Figyeljen oda, hogy az óra minden esetben passzoljon a többi ékszerrel (fülbevalóval, lánccal és gyűrűvel) – azaz ezüst vagy arany. Kivétel a rose gold szín, mely mindkét nemesfémmel kombinálható. Ebben az esetben is fontos, hogy ne essen túlzásba a kiegészítőkkel. A legszebb kövekkel kirakott karórát a Michael Kors modellek között találja.
  3. Az órának passzolnia kell a táskával ill. a táskán lévő dekoratív kiegészítőkkel is (kövek, fém díszek).

Ugyanakkor a csillogó díszítés nem minden. A Daniel Wellington karórán például egy díszes kristály sem található, mégis ő az örök befutó a báli alkalmaknál.

 

 

 

AKTUÁLIS: INGYENES SZÁLLÍTÁS TÖBB MINT 2500 TERMÉKRE! Még több itt

AKTUÁLIS: INGYENES SZÁLLÍTÁS TÖBB MINT 2500 TERMÉKRE! Még több itt

Keresem
Keresem
up