A legjobb óraüveg? A válasz meg fogja lepni

A legjobb óraüveg? A válasz meg fogja lepni

Minden óra egyik fontos paramétere kétségkívül az üveg vagy az anyag, amelyből készül. A legjobb a műanyag,az ásványi vagy esetleg a zafír? Mi a különbség? Ezekre a kérdésekre a cikkben válaszolunk.

Szinte minden órában van valamilyen fedőlap, amely védi a mutatókat és a komplikációkat a sérülésektől. Legtöbbünk nem veszi figyelembe az anyagát, hosszú távon nagyon jó megismerni az anyagok közötti különbséget.

Olcsó műanyag?Ezért legalább nem kár

Néhány, elsősorban olcsóbb és gyermekórákhoz organikus vagy akril üvegborító tartozik, népszerű műanyagból. Noha különbözik a hétköznapi életből ismert, a szokásos műanyagoktól, mégis kapható, és mindenekelőtt könnyen megkarcolható anyagból. Miért akarja őt az órájába?

A műanyag felületeket alacsonyabb karcállóság jellemzi, de rugalmasabbak és ütésállóbbak. Sőt, amikor eltörik, a törések nem élesek. Először is, ezért passzol a gyermek órákhoz. A műanyaggal ellátott órák szintén repülnek az űrbe, tehát nem kell alábecsülni ezt az anyagot.

Az ásványi üveg arany alap

Merjük mondani, hogy a legtöbb órában ásványi üveg található. Jellemzőik a jó tartósság, nagyobb rugalmasság a zafír üveghez képest vagy nagyobb karcállóság a műanyag üvegekhez képest. A Mohs skálán az ásványi üveg a 6.helyen áll, az 1.helyen a zsirkő,mig a 10.helyen a gyémánt áll.

Ugyancsak értékes tulajdonság a tükröződés alacsony érzékenysége. Egyes vállalatok tovább fejlesztik a klasszikus ásványi üveget további tulajdonságokkal. A Seiko például Hardlex órát kínál, amelynek keménységi osztálya a 7.helyen áll.

A zafírkristály a király

Már az elején - a zafírkristály kifejezés nem azt jelenti, hogy vadonban megtalálható zafírból készül. Ez egy kémiai zafír, olyan anyag, amely természetében hasonló egy valódi zafírhoz. Mohs skálán ez a 9. szint, csak a gyémánt nehezebb.

Csak egy másik anyaggal lehet megkarcolni, amelynek keménysége 9 vagy annál nagyobb, ami normál használat esetén valószínűtlen. A karcolhatatlanságot azonban nem garantálhatjuk, tehát nem lehet panaszt tenni. A karcolásmentesség nem azt jelenti, hogy törhetetlen - ha sikerül egy zafírkristályt összetörni, vigyázzon sok apró és éles törmelékre.

Melyik a legjobb üveg?

Erre nem lehet egyértelműen válaszolni. A különböző helyzetek különböző üvegeket igényelnek, tehát ez elsősorban ez az óra jellegétől függ. A gyermekeknek és az űrhajósoknak elég a műanyag,öltönyhöz meg válasszon zafírórát. És minden más esetre válasszon ásványi üveget.

Keresem
Keresem
up