A legszebb „mesh” karórák különböző vastagságú pénztárcák számára

A legszebb „mesh” karórák különböző vastagságú pénztárcák számára

Török Zoltán | 11. 4. 2018

„Mesh” acélszíj már régóta létezik, mégis csak az utóbbi években nőtt meg rá drasztikus módon a kereslet. Rendkívül erős és nagyon jól néz ki. Ön még nem hallott róla? Vagy ismeri a Mesh-t, csak azt gondolja, hogy egy ilyen márkás órát nem engedhet meg magának? Tévedés! Kiválasztottuk Önnek a legszebb „mesh” karórákat különböző árkategóriákban…

Óraválasztásnál mindenképp vegye figyelembe, hogy milyen típusú (anyagú) szíjat szeretne. Itt ugyanis nem csak a személyes ízlés játszik nagy szerepet, de az is, hogy az új karóra a lehető leghosszabb ideig szép maradjon. Mert az igazság az, hogy legtöbb ember a szépsége és divatossága miatt szeretne egy ilyen órát. 

KLASSZIKUS KARÓRÁK 

A „mesh” acélszíj szinte minden női- és férfi karóra részét képezi, és megtalálható a legtöbb óramárka választékában. Hogy miért szeretik ennyire? 
Több okból is:

  • Ennél a márkánál tökéletes egyensúlyban van az egyszerűség, eredetiség, luxus kinézet és a „vintage” varázslat. 
  • Mindennapi viselésnél nem jelentkeznek a használat nyomai (pl. mint a bőrszíjnál, mely fokozatosan halványul és elszakad). 
  • Gyártása sokkal gazdaságosabb, mint a hagyományos folyamattal készült társai (míg az összerakott acélszíjnál minden egyes fémszálat külön kell kigyártani majd egyesíteni, addig a „mesh”szíjat „egy részben kiütik” egy darab nagyobb acélból majd egy gépezet segítségével „összefonják”). 
  • Ugyanolyan erős és ellenálló, mint az összerakott fémszálakból készült acélszíj
  • A „fonási technika” nem teszi lehetővé, hogy a szíj a ki- és becsatolási résznél letörjön vagy szétszakadjon
  • Ellenáll a szétszakadásnak, hiszen „egy részben van kiütve” – ill. specifikus a szíj be- és kikapcsolása, ami szintén nagyban hozzájárul a hosszú élettartamához. 
  • Könnyedén és pontosan be tudja állítani a szíjat a csuklóján, így nem lesz szoros sem libegő. 

Ha klasszikus analóg karórát szeretne vásárolni, mindenképp nézze meg a „mesh” szíjas órákat. A „mesh” márkának hatalmában áll divatos kiegészítőt varázsolni az egyszerű számlapból, mely tökéletesen illik minden férfi inghez és női ruhához. 

„MILANESE” vagy „SHARK MESH”? 

2 féle „mesh” acélszíj létezik, mely a minták „vastagságában, durvaságában” különbözik egymástól. A „Milanese” minta Milánóban jött létre (még a 13. században). Az óraiparban csak 1920-ban vált az óra részévé az analóg számlappal együtt. Népszerűsége azóta is töretlen az egész világon. Egy nagyon sűrű ugyanakkor erős acélhálózatú szíjról van szó, mely a leglágyabb fémszíjat hozta létre a piacon, és remekül illik a formális- és szabadidős öltözethez egyaránt. (A 40mm-nél nagyobb számlappal rendelkező óránál válasszon masszívabb szíjat).  

A „Shark mesh” már az első látásra felismerhető a vastagabb acélszálainak köszönhetően. Elsőként egy búváróra szíjaként volt kipróbálva (Ploprof600 Omega-tól), hogy szívóságának köszönhetően ellenálljon az extrém víz alatti feltételeknek. A szíj „szemei” között miniatűr rések vannak, melyek engedik a bőrt szabadon lélegezni

A LEGSZEBB „MESH” KARÓRÁK

Az olcsóbb klasszikus karórákat a nagyon ismert holland Cluse márka alatt keresse. Itt a „mesh” kínálatunk igen széleskörű – arany, ezüst, rose gold… A Daniel Wellington népszerű svéd márka szintén az „igazi szépség az egyszerűségben rejlik” filozófiát követi. Mindkét óratípus még egy óriási előnnyel büszkélkedik, ugyanis szíjaik cserélhetőek. Így ha egy újabb óra után vágyakozik, elég beszereznie egy új óraszíjat. 

A Festina karórák már többe kerülnek, hiszen ezek a svájci márkájú csodák a világ legjobb órái közé tartoznak, legyen szó minőségéről, megbízhatóságáról vagy hagyományról. 

És hogy ki büszkélkedik még „mesh” órákkal? Természetesen Michael Kors (ő az utóbbi évek legkedveltebb órák megálmodója és kitalálója), a sportos-elegáns Tommy Hilfiger, a „krokodilos” Lacoste vagy a luxust hirdető olasz Armani (Emporio Armani óramárkáján belül). 

AKTUÁLIS: INGYENES SZÁLLÍTÁS TÖBB MINT 2500 TERMÉKRE! Még több itt

AKTUÁLIS: INGYENES SZÁLLÍTÁS TÖBB MINT 2500 TERMÉKRE! Még több itt

Keresem
Keresem
up