Mi szerint választjunk karórát férfiaknak

Mi szerint választjunk karórát férfiaknak

Szabó Anna | 27. 11. 2018

Ajándékot keres apukájának, nagypapinak, nagybácsinak vagy kedvesének? Megdöbbentően jó meglepi egy olyan karácsonyi ajándék, mely évekigmegmarad. Karácsonyi ünnepek már nagyon közelegnek, nem hagyják az embert nyugalomban.Sok idő már nem maradt, ezért jó lenne gyorsan dönteni egy helyes karóra modell mellett.

Milyen kritérium szerint választjunk ajándékba férfi karórát?

 

1. FONTOS A GÉPEZET TÍPUSA

Mechanikus gépezetű vagy quartz karórát keres? Esetleg digitális karórát?

Quartz karórákat elemes karóráknak is mondhatjuk, Japán Seiko vállalat volt az első ki piacra dobta. Elem a quartz karórákban kitarthat akár tíz évig is, ez a gépezettől és a kivitelezéstől függ. Előnye hogy árban elérhetőbb, mint a mechanikus karórák.

Mechanikus karóráknak viszont van egy megismételhetetlen varázsa, mely évek során sem veszik el.

2. VÁLASZTJON HELYES FUNKCIÓKAT

Órákat gyártó cégek folyamatosan új funkciókal bővítik a karórákat, melyek lenyűgözik a modern karórák kedvelőjét.Ön melyik funkciót értékelné a legjobban? Iránytű, naptár, luminiszcencia,bluetooth vagy rádiós időgazdálkodás? Melyiket részesítené előnyben az úr, kit szeretne megajándékozni? Stopper, mélységmérő vagy edzéshez való funkciók a sportos alkatnak biztosan örömet okoznak.

3. NE BECSÜLJE ALÁ A VIZÁLLÓSÁGOT SEM

Karóra vizállósága arról informál bennünket, hová alkalmas vele elindulni. Például 3 ATM/3BAR vizállóság azt jelenti, hogy a karóra mindennapi használatra alkalmas, túléli a véletlen vízzel való kontaktust (esőt). 10ATM/10BAR úszáshoz alkalmas, 20 ATM/20BAR merüléshez, búvárkodáshoz.

4. NEM BIZTOS AZ ÜVEG ALAPANYAGÁBAN?

Alapanyag melyből a karóra üveg része készül , kihatással van a karóra ellenálóképességére. Magas minőségű például a szintetikus zafír üveg.

5. MELYIK SZÍJ A LEGMEGFELELŐBB

Választhat bőr, acél,műbőr, szilikon, plasztik esetleg kombinált szíjakból . Ez esetben kifejezetten azon múlik, hogyan szeretné az úr kihasználni a karórát esetleg allergia esetében. Bőr és acél szíjak mindennapi használatra, alkalmakra megfelelők, sportosabb típusoknak inkább a plasztikot ajánljuk.

6. NE FELEJTSE, GYÁRTÓK KÜLÖMBÖZŐEK

Svájci karórák (mint a Festina) már nagyon régóta a precizitás és a kitűnő minőség szinonimája. Japán karórák (Seiko és Casio) pontosságukról és modern hozzáállasukról híresek. Ha pedig egy igazi divatkarórára vágyik, az amerikai Michael Kors biztosan kielégíti vágyait.

 

7. FŐSZEREPET MÉGIS A FÉRFI ÍZLÉSE JÁTSZA

Erről nem szabad elfeletkezni. Legfontosabb , hogy az aki fogja hordani a karórát legyen megelégedve.Milyen személyiségről van szó? Nyugodtabb vagy inkább eleven típus? Milyen a stílusa? Hogyan öltözködik? Lezser, elegáns vagy inkább sportos divatot szereti? Mi tetszik neki? Mit szeret? Mit csinál szabadidejében?

 

SPORTOLÓ AZ ÚR

Szeret futni, hosszú túrákra menni? Az esetben a Casio G-Shock pontosan ennek az úrnak van kitalálva. Kerékpár őrült? Festina Chrono Bike biztosan tuti ajándék lesz.

MAGÁNVÁLLALKOZÓ

Szükséges jó benyomást keltenie és kimutatni stílusát? Michael Kors karórák ebben százszázalék segítenek.

KLASSZIKUS KEDVELŐ

Nem szeretne rossz döntést hozni? Akkor próbálja ki a régi jó klasszikát Festina Retro vagy Festina Chronograph. Minden alkalomra megfelelő.

EZERMESTER

Mindig munkálkodik az úr? Akkor biztosan megörül egy Casio Edifice  karórának, elegáns mégis nagyon ellenálló. Választhat ez esetben is G-Shock karórát, mely extrém körülményeket is kibír.

AKTUÁLIS: INGYENES SZÁLLÍTÁS TÖBB MINT 2500 TERMÉKRE! Még több itt

AKTUÁLIS: INGYENES SZÁLLÍTÁS TÖBB MINT 2500 TERMÉKRE! Még több itt

Keresem
Keresem
up