Miért olyan népszerűek a digitális órák?

  • MAGAZIN
  • Miért olyan népszerűek a digitális órák?
24. 3. 2020

Miért olyan népszerűek a digitális órák?

A digitális órák népszerű divatos kiegészítők a klasszikus órák mellett, mind férfiak, mind nők számára. A digitális órák általában az időt egyszerűbben mutatja, sokkal több funkcióval bírnak, mint a klasszikus kézi órák.

A digitális órák, ahogyan a férfiak, úgy a nők és a gyermekek számára is olyan funkciókkal találhatók, mint a dátum, ébresztőóra, világítás, stopper, időzítő, világidők, a hét napja, a hónap, a 12/24 órás mód, rádió vagy bluetooth vezérlésű. A piacon lévő kiváló minőségű órák a Casio digitális órák, amelyeket egy japán cég gyárt, és amelyeket számológépek gyártására készítettek, de idővel tevékenysége kiterjed a digitális órákra is. A klasszikus órákhoz hasonlóan a digitális órákból is többfélét találhatunk.

Az órák alapvető megoszlása nem szerint történik, nevezetesen a nők digitális óráira és a férfiak digitális óráira. Meg kell említeni a gyermekek digitális óráinak kategóriáját is.

A férfi digitális órák mindig robusztusabbak, mint a másik két kategória. Ha a Casio G-Shock Original modelljét nézzük meg, akkor találunk olyan kültéri férfi napelemes digitális órákat, amelyek műanyag tokkal és ásványi üveggel ellátott műanyag szíjjal vannak ellátva, és ellenállnak az ütéseknek, az rázkódásnak, a mágneses mezőknek és a rezgéseknek.

Ezek a funkciók kiváló minőségűvé teszik az órát, és zord környezetre tervezték őket, akár 200 méteres merülés lehetőségével is. Az óra a következőkkel funkciókkal rendelkezik : automatikus LED-diódavilágítás, naptár, stopper, maximális pontossággal, legfeljebb 24 órán belül, időzítő, 5x ébresztőóra, 12/24 órás üzemmód, dátum, a hét napja, bluetooth, gomb hang, akkumulátor állapotának ellenőrzése, rádióvezérlés, világ idő és hónap mutató. A napenergiát egy minőségi Tough Solar rendszer biztosítja. 

Mi nem csak ezeknél a szabadidős óráknál fogunk maradni, mivel a Casio stílusos és dizájn férfi digitális órákat is kínál, amelyek minden ember luxusának és stílusának részévé válhatnak. Az acél szíjjakkal rendelkező digitális órák modellei a digitális óralap és a klasszikusabb órastílus kombinációját kínálják. Minden digitális óra a tulajdonosának olyan képernyőmegvilágítási funkciót kínál, amik gyakran hiányoznak a klasszikus óráknál, így nehezen lehet őket leolvasni sötétben.

A női digitális órák szélesebb választékot kínálnak a megjelenés szempontjából, mivel minden hölgy szeret órákat vásárolni egy adott típusú ruházathoz. Ezért sem kivétel, hogy a nők ruházati szekrényében több óra van, amelyet ruháikhoz kiegészítőként használnak. Ellentétben a férfiakkal, akik inkább egy órát vásárolnak, amely a drágább modellek kategóriájába tartozik. A férfi digitális órákhoz hasonlóan a női digitális órák is megtalálhatók a formatervezésben, kültéri vagy alkalmi ruházatban acél-,műanyag- és gumi szíjjakkal.

A gyermekek digitális óráinál általában az elsődleges választási szempont egy időmérő a gyermek számára, főleg a digitális kijelző miatt, amely sokkal könnyebben olvasható gyermekek számára, mint egy klasszikus óra. Általában ajánlott az első babaórát legkésőbb 6 éves korig megvásárolni, például születésnapi ajándékként vagy első osztályba beiratkozáskor. A gyermekek digitális órái elsősorban a színes karakterek, márkák,mese hősök azok,amikkel próbálják vonzani a gyermekeket. A digitális gyerek óráknak ellen kell állniuk mind az ütéseknek, mind a víznek.

És gyakorlatilag mindig elemmel működő gépezetnek kell lenniük, hogy a gyermekek ne felejtsék el óráikat felhúzni, például a Casio kínál ilyen gyermekórákat. A Casio Children's Edition Casio Chronograph vagy Casio Classic Chronograph kínálatot kínál.

Mindkét kollekció digitális számlappal van ellátva, és fiúk, valamint lányok óráiként készültek, azaz unisex néven. A kis divatos rajongók számára a Casio a Baby-G kollekciót kínálja, amely áttetsző, nagyszerű megjelenést kínál édességek színében, és a kézen ellenállhatatlan. A Casio gyermek digitális karórák megfizethető gyermekórák, így a szülőknek nem kell tépni a hajukat, ha gyermeke véletlenül elveszíti az órát, vagy valamilyen módon megsérül.

A digitális órák a leggyakoribb választás azoknak a sportolóknak, utazóknak és más kalandoroknak, akiknek olyan órákat kell tartaniuk a kezükön, amelyekre támaszkodhatnak, és nem kell őket gondozniuk. A digitális órák nemcsak tartósak, hanem számos funkcióval is rendelkeznek, a hagyományos órákkal ellentétben, de jól néznek ki. Ha 100% -ban pontos órára van szüksége, érdemes rádióvezérlésű női vagy férfi digitális órát vásárolni. A gyártók garantálják, hogy 1 millió évenként legfeljebb 1 másodperc késést kapnak. A hagyományos óráknál a kvarc mozgása kevesebb, mint 0,5 másodperccel, napi körülbelül 2 másodperccel késik. A férfi Casio G-Shock digitális órái rádióvezérlésűek, tehát 100% -kal pontosabbak az időmérők. 

A klasszikus órák és a digitális órák összehasonlítását tekintve a digitális órákat azok a felhasználók választják, akik az órától nagyobb funkcionalitást várnak el, és nagyobb mechanikai ellenállást várnak el, amint azt a cikk is említette: a digitális órák jobban olvashatók és háttérvilágítottak is, az a képesség, amik a manuális órák túlnyomó részéből hiányzik. A digitális órákat nagyrészt akkumulátor vagy napelemes rendszer táplálja, így nincs szükség az órák felhúzására, mint a jobb minőségű manuális órák esetében. Választáskor a legfontosabb eldönteni, hogy az órát mihez fogja használni.