Miért válasszon klasszikus órát

Miért válasszon klasszikus órát
A klasszikus órák analóg kijelzővel és bőrszíjjal olyan kiegészítők, amelyekkel soha nem ronthat el semmit. Ugyanakkor határozottan nem unalmasak és nemcsak konzervatív személyiségek számára alkalmasak játékosság és spontaneitás nélkül. Gyönyörű és hagyományos megjelenésük a régi szép időket tükrözi, és igazi nemességgel fognak feltűnni minden csuklón. Miért válassza ezt a stílust?

Új óra vásárlásán gondolkodik, és azon melyik darabot válassza? Néha ez nem könnyű. A piacon rengeteg különböző stílusú, érdekes modellt talál, amelyek között nehéz dönteni. Válasszon inkább egy sportórát digitális kijelzővel, amelyet gond nélkül viselhet a hegyekbe, vagy úszásnál? Vagy válassza a modern dizájnt, amellyel ragyogni fog az ünnepi eseményeken? Nem egyszerű döntés. Ma azonban a klasszikus órákra szeretnénk összpontosítani, amelyek visszatérnek a figyelem középpontjába, és határozottan megérdemlik a figyelmet.

Mi különbözteti meg a klasszikus órákat

Watch on the wristHa azok közé tartozik, akik nem követik a divathóbortokat, és inkább egy bevált és időtálló klasszikust választanának, akkor egy ilyen típusú óra a legjobb választás lesz az Ön számára. Elegáns megjelenésük és kialakításuk időtlen, így nem kell aggódnia, hogy túl régimódinak tűnik majd bennük. Megvan bennük a régi szép idők varázsa, amelyre sokan szívesen emlékszünk a modern és a túl technologizált időkben.

A klasszikus óra fő jellemzője az egyszerűség. Nem talál náluk felesleges díszítést, eltúlzott mennyiségű köveket, bonyolult tárcsákat vagy túlstilizált szíjakat. A klasszikus óráknak semmi ilyesmire nincs szükségük. Pontosan a letisztult kialakításuk az, ami vonzza mindazok figyelmét, akik értékelik a régi mesterek képességeinek hagyományát. Ha szeret kitűnni és mindenhol a figyelem központjában lenni nem biztos, hogy a klasszikus órák az Ön ízlése szerintiek. Ilyen esetben inkább a modern, divatos modellek között keresgélhet nagy számlappal, amelyek könnyen továbbítják személyiségének erejét.

A klasszikus órák bőr vagy acél hevederrel rendelkeznek. Ne várjon tőlük különleges díszítéseket vagy a különböző színű fémekkel való játékokat. A számlap egyszerű, ugyanakkor funkcionális kronográfokkal diszíthető. Találhat köztük nagy számlapokkal ellátott darabokat, valamint kevésbé jellegzetes darabokat is. A klasszikus órák között automata szerkezetű modelleket is talál, amelyek látható mechanikai szerkezettel lehetnek ellátva. További előnyük a tökéletes kivitelezés és a prémium minőségű anyagok felhasználása. A klasszikus órákon nem spórolnak, kitűnnek tökéletes kidolgozásukkal, ami hosszú életet garantál számukra.

Kicsit retrok és hagyományosak, de éppen ebben rejlik az erősségük is. Ha valamelyik órák nemzedékről nemzedékre öröklődnek, akkor azok pont a klasszikus modellek. Talál köztük férfi és női karórákat egyaránt.

Férfi karóra Festina 16760/3 41 000 Ft
Női karóra Tommy Hilfiger 1781970 31 235 Ft
Férfi karóra Guess W1264G1 29 650 Ft

Hol viselheti a klasszikus órát

Nagyszerű jellemzőjük, hogy unirvezálisak. Amikor klasszikus órát vásárol, acél, fekete vagy barna szíjjal és tiszta analóg tárcsával, azt gyakorlatilag bárhol viselheti. Kiválóan passzolnak majd az inghez és a kabáthoz ünnepi alkalmakkor, viselheti őket színházba, bálra vagy más társasági eseményekre. Ugyanakkor nem lesz gond, ha mindennapi eseményekre is felveszi őket. Nagyszerűen működnek, amikor az irodában dolgozik, vagy egy üzleti találkozó várja Önt.

A klasszikus órák egyetlen hátránya, hogy nem túl alkalmasak a sportoláshoz. Legtöbbjük rendelkezik valamilyen vízállósága, de 10 ATM-nél magasabbat nem talál közöttük. Ha úszni akarna velük egyet, valószínűleg nyakukat törné. Bár minőségi anyagból készülnek, kirándulásokhoz és sportoláshoz inkább válasszon a sportórák kínálatából, amelyek a megfelelő konstrukció mellett más hasznos funkciókkal is el vannak látva, mint például stopperek, iránytűk és magasságmérők. Erre a célra például ideális lesz egy Casio karóra.

Watches

A legnépszerűbb klasszikus óra márkák

Úgy döntött, hogy megajándékozza magát egy klasszikus órával? Ezt határozottan helyeseljük, mert hisszük, hogy kétségkívül pótolhatatlan helyet foglalnak el a viseletében és akár az érzelmi állapotában is. Most már csak annyi hiányzik, hogy olyan órát válasszon, amely pontosan illeszkedik a csuklójára.

A piacokon számos márkával találkozhat, ezért nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. Számos ismert gyártó foglalkozik klasszikus órák gyártásával, amelyek mindegyike kitűnik valamiben.

Egyértelműen kiváló választás lesz a Festina órák némelyike. A Festina márka Svájcban - a minőségi órák bölcsőjében jött létre. Több mint egy évszázados hagyománnyal rendelkezik, és ha olyan modellt szeretne vásárolni, amely igazán hosszú ideig fog tartani, akkor a darabjai között bizonyosan megtalálja. Az egyik legnépszerűbb kollekció a Festina Chronograph, amelyben sportosabb karakterű férfi modelleket talál. A szíjak acélból vagy bőrből készülnek, fekete vagy barna színben, a robosztusabb fém tok kronográffal ellátott, analóg számlapot rejt. A elnevezéséhez hű Festina Retro kollekció sem fog csalódást okozni. A hölgyek például a Festina Mademoiselle kollekció darabjai közül választhatnak, amely finom és nagyon nőies darabokat rejt. Nem fog csalódást okozni a Festina Ceramic sem csodálatosan letisztult vonalaival.

Ha klasszikus órára vágyik, amelyből nem hiányzik a merészség, válasszon egyet az amerikai Tommy Hilfiger márka műhelyéből. Ezek a darabok gyönyörűen minimalisták, de nem hiányoznak darabjaiknál a modern elemek sem, amelyek időtlenné teszik őket. Különösen a női modellek között talál olyan nagy számlappal és vékony hevederrel ellátott órákat, amelyek eleganciájukkal lenyűgöznek.

Bár a Casio órákat inkább sportdaraboknak tekintik, hosszú éves hagyományaik már klasszikus márkává tették őket. A retro növekvő népszerűségének köszönhetően megengedheti magának, hogy e márka soraiból válasszon néhány modellt. Az óra gyakran digitális, arany vagy fekete tokkal. Próbálja ki például a Casio Vintage kollekciót.

Férfi karóra Tommy Hilfiger 1791649 41 000 Ft
Női karóra Festina 16937/D 21 370 Ft
Férfi karóra Festina 16807/2 38 100 Ft
Keresem
Keresem
up