Nagy számlapos karórák a trendik!

Nagy számlapos karórák a trendik!

Férfi karóra  nagy számlappal – legkeresetebb szavak közé tartozik az inernetes kikeresési lapokon  egy karóra vásárlásánál. 

De mit is jelent a „nagy számlap”? Hogyha erre a kategóriára figyelmesen összpontosítana, megállapítaná , hogy nem  létezik pontos számbeli adat, mely szerint kilyelenthetné, hogy melyik karórának van nagy számlapja. Minden eladónak máshol van a saját meghatározott határértéke.Mégis általábban azt olvashatjuk, hogy nagyobb mint 44 mm átméröjű  számlapú karórákat nevezhetünk ennek, és ebben egyetértünk mi is.

Még ha úgy is tűnik, hogy csak egy divat trendről van szó, mely egy idő után alábbhagy (általában úgy szokott lenni minden új ötlettel, ami egy ideig érdekelte az embereket), vágyakozás valami nagyobb után mint a „normális”számlap már a 20-ik század 90 -es éveiben kezdődött. Ebben az időszakban a férfi karóráknál tipikus 37-39 mm -es átmérőjű számlap volt (2 mm -rel nagyobb mint a hetvenes években), pár évvel később már 41-44 mm-es , és 1995 körül már 45-48 mm -es (sőt nagyobb is)! Ennél még masszívabb karórák 60 mm-es átmérőjű számlappal az évezred fordoló körül voltak fellendülésben.

KÉT ELLENSÉGES TÁBOR

Značkové hodinky jsou skvělým módním doplňkem.

Ahogyan kezdett fellendültni az óraipar, elkezdődött egy vita arról, melyik a „helyes” vagy „normális” átlagú számlap. Milyen karórával nem fogjuk feleslegesen felhívni a figyelmet magunkra , többet elárulni magunkról mit szeretnénk, vagy azt ami nem is igaz? Erre a kérdésre sajnos mai napig nem létezik válasz.

Egy tábor imádja a nagy számlapú karórákat, véleményük szerint , az a férfi ki kis számlapú karórát hord , magába fojtja férfiasságát.Ebben az esetben állítólag úgy néz ki,mintha olyan karórát hordana, mint amikor kisfiú volt ( ezt lehet ugyis értelmezni, mintha még mindig az lenne), ráadásul (ami nagyon sértő)ilyen karórákkal, melyek atlagos méretűek a hölgyeknél, bemutatja a saját viselkedését a párkapcsolatban, sőt a egyforma nemhez vonzódását.......

A másik táborból ebben a vitában azt hallhatjuk, hogy a nagy kinézésű karórák egyszerűen hülyén néznek ki, vagy hogy tulajdonosuk valamit kompenzál velük.Szerintük tehát nem saját stílusról van szó, inkább hogy nagy behatásúnak tűnjenek és prezentálják hogy én vagyok a  „nagy valaki”.
Így elképzelheti , milyen szenvedélyes és végtelen ez a vita...

KARÓRA MINT PRESTÍZS

A 20-ik század 80-as éveiben egy nagy fordulat következett be az óraiparban. Addig a szokásos mechanikus karórákat (kézifelhúzós) helyettesítették elemes quartz gépezetek, a mechanikus karórákat lehengerelték nem csak tőkéletes pontossággal, de paradox módon olcsóbbak is voltak.  
Erre reagált a hírneves svajci piac drágabb, viszont átdolgozott mechanikus karórákkal, melyek a karórák kedvelőinél keresett luxus árucikké váltak , az átlagos quartz óráknak nem volt semmi súlya.Így azokra az emberekre néztek fel, akinek hagyományos svájci karórája volt, mert közismert volt, hogy valószínűleg gazdag emberről van szó.

Így lett a karóra az anyagi jólét  jelképe. Ezt a tényt a gyártók nagyon gyorsan  megérezték, kezdtek gyártani mindig több dizájnos karórát, később tuningolták új és új funkciókkal.Minél több „gömböcske”a számlapon belül, annál nagyobb tokra és egyértelműen nagyobb számlapra volt szükség.....

Valljuk be, hogy az emberek többsége az szerint választ karórát, hogyan néz ki vagy milyen funkciókkal rendelkezik.Köztudott,hogy közvetlen a lakás és autó után a karóra áll, mellyel kimutathatjuk finoman az embereknek, milyen életet élünk, milyen szociális körülményekben , s hogy milyen sikeresek vagyunk munkahelyünkön.Az időben orientálódni csak a második követelmény.(főleg ma, mikor mindenki kezében mobiltelefon van).  

Egyszer kipróbálja, már a kisebbhez nem tér vissza

Větší ciferník je lepší než menší.Ebben az esteben műkődik az alapszabály „egyszer megismer többet, már soha nem fog akarni kevesebbet”.Vesz egy nagy gépkocsit , a következő egyforma nagy lesz, esetleg nagyobb.
Beköltözik egy szép házba, elmegy látogatóba valakihez, aki lakásban lakik, szűk érzése támad.

Ugyan ez a helyzet a karórákkal is. Ha vesz egy nagy számlapú karórát, az összes többi kis számlapú már nevetségesnek fog tűnni. Sőt egy idő után, az Ön „ nagyszámlapú karórája „ is kevés lesz és még nagyobbat fog akarni. Ezt garantáljuk Önnek.

Férfiasság kérdése?

Jelen trendi női szokás, kölcsönözni  párunktól pár dolgot (fordítva nem nagyon fordul elő) – név, ruha, emberekkel való viselkesés, autó és óra ízlés.... Ezzel azt érjük el, hogy a „férfiasság” gyengül és logikusan a férfiak  saját határaikat tovább tolják.

Azonnal, mikor piacra dobták a  női karórákat  nagy számlappal, melyek első látásra öszefolytak a férfi karórákkal, a gyártók máris reagáltak még nagyobb számlappal rendelkező férfi karórákkal- melyek a nőknek szerencsére már túl nagyok voltak, de a férfiaknak pontosan megfelelők. A férfias dizájn nem maradt meg csak a számlapnál....

Mégis a kevesebb néha többet jelent

Kedves urak, ne hagyják magukat befolyásolni senkitől, és vágyaik szerint válasszanak karórát.Saját magát Ön ismeri legjobban,és csakis maga tudja mi szeretne. Legjobb megoldás a karórát kipróbálni, hogy is néz ki a karján. Nem mindenkinek áll jól a nagy számlapos karóra.  

Ismerjük el, nem minden férfi Arnold Schwarzenegger tipus. Ugyanúgy a hölgyek sem vállnak Angelina  Jolievá.De ez nem baj! Másolat semmiből sem jó. Nem éri meg utánozni valakit,mert akkor soha nem lesz eredeti.

Ha alacsony növésű vagy nem éppen vállas típus (nézze a profi futókat vagy a professzionális kerékpárosokat – sikerük nem a bicepsztől függ), ne vásároljon nagyon masszív karórát, inkább a tradicionálisból választjon (kb. 44 mm). Ellen esetben csak gyengítené férfiasságát.

GYÁRTÓK

A nagy számlapú karórákra, más márkákon kívül, főképp a Casio, Bentime, Lotus, Hugo Boss,Tommy Hilfiger, Police vagy a Festina specializálódik.

Véleményünk szerint a minőség verzusz ár verzusz kinézet nyertese a Festina. Presztízs svájci vállalat gazdag bőséges tapasztalattal ( már 1902-ben alpították!). Magas minőséget állít elő, így garantálja hogy a karóra pár év elmúlása után sem esik szét. Kínálatukból biztosan tud mindenki választani. Lehet  divatos, sportos, esetleg klasszikus karóra is. Egy kérdés biztosan felmerül: na de melyiket is? Egyik szebb , mint a másik.....

Aki kedveli a vízi sportokat, biztosan meg lesz elégedve, mert a férfi nagy számlapos karórák vízállóak. Festina megmutatta, hogy a gyakorlatiasság is fontos részére.

Ha szeretne nagy számlapú karórát , nézze meg itt.  Több mint 1500 leghíresebb márkás modellből választhat.

Keresem
Keresem
up