NUDE szín

NUDE szín

Tóth Katalin | 1. 3. 2018

Gyakran találkozik internetvásárlás közben vagy divatcikk olvasásánál a „nude” szócskával? Tudja mi a jelentése? Ha nem, akkor olvassa el a következő sorokat, egyszer és mindenkorra tegyen pontot a rejtély végére. 

A „nude” szó mára már alaposan befészkelte magát a divatvilágba. Ezzel a nagyon népszerű színárnyalattal szinte mindent jelölhetünk – ruhát, táskát, cipőt, karórát, szájrúzst, sminket, körömlakkot és ékszert. De mégis mindegyiknél ez a szó mást és mást jelent. 

Ugyanis a nude színnek sok változata van. Angol fordítása: testszínű, púderszín, csupasz-ruhátlan. Nagyon leegyszerűsítve világos bézsnek mondanánk. Mivel mindegyikünknek más a bőrszíne, ezért a „nude” szín is több árnyalatot jelent:

  • krém
  • rózsaszín
  • barack
  • lazac
  • aranyozott
  • karamell stb…

A nude szín kétségtelenül a ruhatára részét kell, hogy képezze. Hiszen milyen outfitben érezhetné magát jobban és kényelmesebben az ember, mint az olyan ruhákban és kiegészítőkben, melyek harmóniában vannak a testével?

A NUDE ÁRNYALATOKAT TETSZÉS SZERINT KOMBINÁLJA EGYMÁS KÖZÖTT

Ne féljen az outfitjénél különféle testszínű árnyalatokat kombinálni. Nude azon kevés színek egyike, ahol nem kell tartania attól, hogy túllő a célon.  Ugyanis minden mennyiségben lágyan és nőiesen hat. Hogy miért is szeretjük ennyire? Nos, minden hajszínhez illik – szőke, barna, vörös, fekete. De hogy mégse úgy hasson, mint az éppen felébredt Csipkerózsika, hanem mint egy magabiztos nő, ezért mindenképp fűszerezze meg valamivel a kinézetét. Leginkább egy csillogó kiegészítővel vagy erősebb sminkkel. De ezek mellett sem kell feladnia a természetességét. Ugyanakkor a „nude smink – meztelen smink” is nagyon népszerű. Itt viszont mindenképp ajánlott szép, hosszú és fekete szempillát festeni.

Tippünk: Ha meg szeretné mutatni, hogy a divatban igazán otthonosan mozog, mindenképp szerezzen be egy nude lakk magassarkú körömcipőt (pl. Jimmy Choo-tól). A cipő árnyalata legyen világosabb, mint az Ön bőrszíne. Ettől a láb még hosszabbnak és vékonyabbnak tűnik.

NE TARTSON AZ ERŐSEBB SZÍNEKTŐL SEM

A gardróbja számára az egyik legjobb beruházás a nude színű ruházat és kiegészítő. Ezek nem csak hogy egymás között jól kombinálhatók, de bátran párosíthatók sok más színnel is! A nők leginkább a klasszikus fekete vagy fehér színekkel kombinálják (Coco Chanel stílus). Ugyanakkor könnyedén párosíthatók tengerészkék farmerrel és ruhával is.

Sok divatmárka megegyezik abban, hogy a nude az „új fekete”! Hiszen szinte minden színhez és alkalomhoz illik. Különösen lenyűgöző hatást kelt pasztell színekkel (pl. menta zölddel vagy világoskékkel).

KARÓRA A TELJES TÖKÉLETESSÉGÉRT

A romantikus nude stílushoz egy kisebb méretű női karóra illik analóg számlappal. Legyen szó fémből készült vagy bőrszíjról, mindenképp a frissességet és kiegyensúlyozottságot sugározza magából.

A púder outfittet a legízlésesebben az arany ill. a rose gold szín egészíti ki. Ezen órákat a következő márkák között találja: Michael Kors, Festina, Cluse, Lacoste vagy Fossil.

Szerencsés kezet kívánunk a választásban!

AKTUÁLIS: INGYENES SZÁLLÍTÁS TÖBB MINT 2500 TERMÉKRE! Még több itt

AKTUÁLIS: INGYENES SZÁLLÍTÁS TÖBB MINT 2500 TERMÉKRE! Még több itt

Keresem
Keresem
up