Természetes samponok és ökológiai karórák. Mit gondol?

  • MAGAZIN
  • Természetes samponok és ökológiai karórák. Mit gondol?

Természetes samponok és ökológiai karórák. Mit gondol?

A World Environment Day június 5-én vár ránk. Hogyan kíméli Ön a környezetet? Először is próbálja meg haját és a fejbőrét kímélni,ezért próbálja ki a természetes hajkozmetikumokat. Mik az előnyei? Ezt a következő cikkben fogjuk megvitatni.

Környezetvédelmi Világnap

A Nemzetközi Környezetvédelmi világapot, amely – mint már említettük – június 5-én ünnepelhető, 1974-ben ünnepelték először. Minden évben tematikus ünnepeket tartanak egy előre kiválasztott helyen. Ez a nap arra irányul, hogy felhívja a figyelmet a környezetünk védelmének szükségességére, az ökológiai életforma előmozdítására, a bolygónk további jelentős szennyezésének megakadályozására és a természet újraegyesítésére.

Milyen természetes hajkozmetikumok használhatók?

A Kérastase természetes samponok magas értékelést értek el, de mindenekelőtt nagyon hatékonyak. Nem tartalmaznak szilikonokat, szulfátokat és parabéneket, tökéletesen kezelik a haj minden típusát, visszaadják vitalitásukat és fényességüket.

Egy másik márka, amit érdemes megemlíteni, a Wella Professionals – a Wella Professionals Elements termékek, melyek nem tartalmaznak parabéneket és hozzáadott festékeket, sőt újrahasznosítható csomagolásuk van. Ily módon az emberek egy kicsit védelmezhetik a környezetet.

És nem szabad elfelejtenünk a Matrix Biolage R.A.W. hajápoló kozmetikát sem, amely nagy mennyiségű tiszta természetes összetevőket tartalmaz (70-100%). Erről bővebben ebben a cikkben.

Természetesen használhatunk bio krémeket és bio kozmetikumokat, vagy úgynevezett "csomagolás nélküli" kozmetikákat, esetleg olyanokat, amelyeket üvegben tárolnak.

A természetes kozmetikumok használatának előnyei

  • A legtöbb samponban található vegyszerek, szilikonok és parabének nagyon károsak a hajra, viszont a természetes kozmetikumokban nem találhatók meg.
  • Nagy hatással lehet – különösen az érzékeny fejbőrű emberek számára.
  • Nem tömíti el a pórusokat. Nem terheli a hajat. És nem terheli a természetet sem!
  • A természetes hajápoló kozmetikumoknak csomagolása (ideális esetben) újrahasznosíthatónak és szervesnak is kell lenniük.

Ökológiai karórák

Ha már a környezetvédelemnél tartunk, hozzá kell tennünk , hogy a különböző karóragyártók igyekeznek hozzájárulni a műanyagokkal való hosszú távú harchoz. Hogyan? Egy teljesen ökológiai karóra létrehozása! Gyakran limitált kiadások, vagy olyan modellek, amelyek egy bizonyos jelentős évfordulóra készültek, ami közvetlenül kapcsolódik a környezetvédelemhez.

Hasonló nézetet fejlesztett ki a Casio a G-Shock kollekcióban, a nonprofit Surfrider szervezettel együttműködve, a világ óceánjainak védelmének 25. évfordulója alkalmából.

Például a Citizen karórák az ökológiai technológiát használják - az energiamegtakarítás ebben az esetben kétségtelen. Tehát, ha olyan karórát keres, amely minimális ökológiai lábnyomot hagy a bolygónkon, a Citizen karórák nagyszerű választás.

Ön is védeni szeretné a környezetet, és nem tudja, hogyan kell csinálni? Kezdjük a hulladékok szelektálásával, és ne gyűjtsünk össze több ezer műanyagot. Próbáljon gondolkodni a bevásárlásnál. Valóban bele kell tennie a zöldségeket egy műanyag zacskóba? Nem lenne jobb vásárolni egy vászontáskát, amit rendszeresen hordoz magával a táskájában? Gondolkodjon el az édesített limonádák gyakori fogyasztásáról,melyek műanyag palackokban vannak. Először is, nem egészségesek, másrészt szükségtelenül terheli a környezetet  műanyag palackokkal.