TOP 10 karóra a hollywoodi filmekből

TOP 10 karóra a hollywoodi filmekből

Néhány filmszereplő egyszerűen halhatatlan. Bizonyára mindenkinek megvan a kedvence. Legyen szó James Bondról, Indiana Jones-ról, Vinnetou-ról vagy a gyönyörű Arwenről, minden egyes alkalommal csodálattal nézi ezt a filmet.

Szintén örömmel szerezzük be kedvenc karaktereink jellegzetes eszközeit. Arwen medálja az Esti Csillag formájában, egy Indiana Jones kalap, egy tehetősebb James Bond stílusú autó. Ettől úgy érezzük, hogy még közelebb vagyunk a kedvenceinkhez. Ezek a darabok egy kis élményt és kaland érzetet adnak a szürke mindennapokhoz, ezért nem habozunk néha nagyobb összegeket is elkölteni rájuk. Ki ne akarna időről időre elmenekülni a valóság elől, nem igaz?

A filmekből kinézett stílusos kiegészítők közé tartoznak a karórák is. Ha a híres filmekben megjelent darabokat szeretné csuklóján viselni, hogy átjárja az a kivételes érzés, amely egy ilyen kiegészítőt kísér, készüljön fel a magas költségekre is. E-boltunkban választhat néhány darabot ezektől a márkáktól, ugyanakkor a megfizethetőbb rendelkezésre álló modellek közül.

TOP 10 híres film kedvenc filmszereplői és óráik:

James Bond

A rettenthetetlen 007-es ügynök napjainkig csaknem 30 filmben jelent meg. Mivel ő az egyik leghíresebb bálvány, egy tipikus úriember és csábító, nem hiányozhat a csuklójáról egy elegáns óra sem. Ha az ő nyomdokaiba akar lépni, válasszon ezek közül. Valószínűleg nélkülöznie kell majd az olyan eszközöket, mint például a láncfűrész vagy lőhorog, de különben ragyoghat velük. A népszerű James Bond modellek közé tartozik a Rolex Submariner 6538, a Seiko 0674 LC, a Hamilton Pulsar P2 2900 és az Omega Seamaster Professional 2561,80. Ha azonban ezek a darabok érdeklik, készüljön merész költségvetéssel.

Batman

A DC világában Bruce Wayne számít az egyik leggazdagabb embernek. Tehát, ha azt várja, hogy valaki szinte végtelen jövedelemmel pazar stílussal fog jeleskedni, akkor nem fog csalódni. A sötét lovag híres trilógiájában Christopher Nolan-től Batman a svájci Jaeger-LeCoultre márka óráját viseli. A csúcskategóriás márkák óráit azonban nemcsak Batman preferálja Nolan filmjeiben. Val Kilmer is viseli őket a Batman Forever-ben. Ezt az órát azonban nehéz megtalálni. A LeCoultre óra több különkiadása kifejezetten a Batman forgatására jelent meg.

Apokalypsa

Valójában a Seiko 6105 búváróra rengeteg történetet rejt a valóságból, ami ahhoz vezetett, hogy az Apokalipszis alkotói ezt a modellt választották Willard kapitány karakterének. A vietnami háború idején stílusuk és hosszú élettartamuk miatt nagyon népszerűek voltak az amerikai szerelők körében. Ma már nehéz megtalálni ennek az órának az eredetijét, de a Seikonemrégiben elkészítette a Seiko SRP777K1 új verzióját.

InterstellarApollo 13

Épp úgy, mint a vietnami háború korában valóban használt Seiko 6105, az Omega Speedmaster Professional is megtalálható az Apollo 13-ban. Ezek az órák ugyanis valóban megjelentek az Apollo 13 űrmissziójának fedélzetén a legénység körében. Mivel az óra szerves része volt az egész történetnek, megbocsáthatatlan lenne Ron Howard rendezőtől, ha megpróbálná helyettesíteni őket egy másik modellel. Az Omega még napjainkig is gyártja ezeknek az óráknak a modern verzióit (az Apollo 13 küldetésre 1970-ben került sor). Emellett beszerezhet egy emlék kiadást is, amelyet kifejezetten az Apollo 13 tiszteletére adtak ki.

Interstellar

Ha látta Nolan Csillagok közöttjét, akkor tudja, hogy a teljes időutazás ebben a filmben erősen függ egy valódi óra funkcionalitásától. A filmben megjelent darabok az egész történet abszolút szerves részét képezik. Sajnos az óra, amelyet Matthew McConaughey a lányának szentel, kizárólag erre a filmre készült. A modell viszont, amelyet általában visel, a Hamilton Khaki Pilot Day Date, már megvásárolhatóak. Józan és viszonylag egyszerű kialakítással rendelkeznek, ablakkal a dátum és nap kijelzésére. Remekül mutatnak mind acél, mind bőr hevederekkel.

Vissza a jövőbe

Ha valaha volt olyan óra, amely megosztotta a társadalmat, az egyértelműen a Casio CA53W kalkulátorral ellátott karórája. A retro rajongók máig szeretik őket. Hírnevüket többek között a Vissza a jövőbe című filmben való feltűnésüknek is köszönhetik. Marty McFly éppen akkor viselte őket a csuklóján, amikor egy híres időutazásra indult. Ezek egyike azon kevés ikonikus filmes óráknak, amelyeket nemcsak, hogy a mai napig megvásárolhat, de nem is fognak egy vagyonba kerülni. Alkalmas mindennapi viseletre, a 80-as évek szerelmeseinek.

Férfi karóra Casio W-96H-1A 9 171 Ft
Uniszex karóra Casio A168WEM-2 15 467 Ft
Férfi karóra Casio W-800HG-9A 6 600 Ft

Predátor

A népszerű Seiko H558 búváróra, amelyet Arnold Schwarzenegger viselt az első Predator-ban, gyorsan híressé vált. Még ma is sokan Seiko Arnie néven ismerik őket. Érdekes megjelenésűek, mert ezek voltak az első búvárórák digitális riasztó kronográffal és analóg kijelzővel kombinálva. Manapság nagy a kereslet erre a modellre. Áruk nem olyan csillagászati, ezért akár egy közönséges halandó is beszerezheti őket.

Alien

A Sigourney Weaver csuklóján megjelenő Seiko Giugiaro 7A28-7000 óra sci-fi megjelenésével kelti fel a érdeklődést. A Seiko és a híres autótervező, Giorgett Giugiar együttműködésével jöttek létre. Megjelenésük figyelemfelkeltő, ugyanakkor klasszikus analóg modellként funkcionalitásuk semmi különöset nem nyújt. Ma meglehetősen nehéz beszerezni ezeket az órákat, bár a japán márka nemrégiben újra piacra dobta őket.

Amerikai Psycho

Az azonos nevű híres regény alapján készült filmben Christian Bale ragyog. Bár viszonylag nehéz megérteni annak bonyolult jellegét, a főszereplő Patrick Bateman ízlését nem nehéz értékelni. A gyönyörű ingeket és öltönyöket gyönyörű Rolex Datejust órák egészítik ki. Érdekesség, hogy a társaság csak akkor engedte őket megjelenni a filmben, ha a főszereplő nem viselte őket a gyilkosság idején. Mivel a film tele van erőszakkal, az ábrázolásukat néhány kulcsfontosságú jelenetre korlátozta.

PulpFictionPulp Fiction

Nem lenne teljes a lista, ha nem említenénk meg az ikonikus jelenetet a Pulp Fiction film aranyórájával. Christopher Walken magával ragadó monológja az arany Lancet órával, amely generációról generációra öröklődik, ugyanolyan felejthetetlen, mint a rejtekhelyük.

Férfi karóra Festina 16573/4 28 700 Ft
Férfi karóra Tommy Hilfiger 1710400 69 000 Ft
Férfi karóra Festina 16760/3 41 000 Ft
Keresem
Keresem
up