Ne hagyjuk, hogy befolyásoljon az óraátállítás

Ne hagyjuk, hogy befolyásoljon az óraátállítás

A nyári időszakra való áttérés idén március 31-én éjjel vár ránk, és minden alkalommal, egy órával átállítunk minden órát. Ez a rendszeres változás az emberek többségének nagy probléma. Remélhetőleg egyszer eljön az az idő, hogy utoljára fogjuk átállitani óránkat...

Bár egyesek különösen szeretik azt gondolkodni, hogy amikor téli időszakra váltanuk, egy órával hosszabb ideig tudnak aludni, sok szakértő azt mondja, hogy ez a változás senkinek sem tesz jót. Jelentős fáradtság , és bizonyos esetekben egészségi problémák is jelentkeznek.

Akkor miért került sor a rendszeres óraátállításra? Honnan származik ez a szabály?

Miért és mikor?

Az idő őssszel és tavasszal mindig változik. Ez azért történik (az eredeti szándék nevében), hogy megtakarítson villamos energiát, ami ma igazából  nem túl hatékony. Jelentős energia-megtakarítás nem fordul elő, ellenkezőleg. Nemcsak a szervezetünket, hanem a közlekedést is zavarja (például a változás után mindig nő a közlekedési balesetek száma ).Az első világháború idején, amikor először vezették be a nyári időszámítást, a villamos energia drága volt, így akkor  bizonyos volt az indok. A második világháború idején (ismét a megtakarítások összefüggésében) újra bevezetésre került, és 1979-ben szabályként volt nálunk bevezetve. (ekkor még a nyári időszámítás egy hónappall rövidebb volt). 1966-ban a nyári időszámítást  egy hónappal meghosszabbították, ami az egész Európai Unió esetében érvényes. Még mindig szükséges?

A túlnyomó többség nem értett egyet! A szavazók 84% -a azt mondta, hogy az időváltozás végleges végét kívánja. Tehát a karóráink fárasztó újra  beállítása nem lesz hamarosan szükséges! Ha rendelkezik egy digitális karórával, amely magától átállítja az időt, nem kell félnie, hogy elfeljetené  karórá átállítását.

Közelednek a változások

Ez nem csak álom, egy napon reális lesz.Eredeti gondolat az volt, hogy utoljára idén tavasszal lesz az óra átállítva,(esetleg ősszel), sajnos ez nem lesz így.Igazából még minimálisan ötször vár ránk ez a tevékenység .Várt  nyugalom állítólag 2021-ben következik be.

Nyárí idő – jó döntés?

Európai szavazás eredményei azt mutatták, hogy a szavazók 56% -a választotta a nyári időszámítást, de a tudósok erőteljesen ellenzik ezt. Szerintük jobb lenne az időt természetesen tartani, az emberek biológiai órája jobban működne.

Ne hagyja magát az óra átállitásától befolyásolni!

Annak ellenére, hogy ebben az évben várta a végső változást, és most természetesen csalódott, próbálja meg kicsit pozitívan nézni. Nézze meg a tényeket:

  • Tudja, hogy a "téli idő" kifejezés hibás? Amit ma "téli időnek" nevezünk, valójában nem olyan, mint egy téli idő! A téli időnket inkább normális időnek kell nevezni. A tényleges téli idő 1946 és 1947 között volt. A közép-európai időszakhoz képest egy órával eltolódott. A tényleges téli idő és a nyári idő közötti különbség 2 óra eltolódást jelent. Nem túl csábító ... Örüljön, hogy nem kell két órát változtatnia a karóráján egy óra helyett!
  • Panasz helyett, használja ki!
  • 40 éve volt bevezetve az óra átállítása. Több mint 100 éve jelent meg először a nyári időszámítás. Önnek nem kell  várnia se 100 évet, se 40 évet. Elég várni csak két évet!
  • S a végén – mi is a  5 vagy 6 év az utolsó óraátállításig?

Keresem
Keresem
up