Ön eredeti órát hord? Ajánlunk önnek

Ön eredeti órát hord? Ajánlunk önnek

Eredeti órát viselni, az nem csak úgy megy. Bár úgy tűnhet ,hogy ez egy egyszerű feladat, a gyakorlatban azonban ez szinte már egy tudományág. Megmutatjuk önnek, hogy melyik kézen kell hordani a karórát helyesen és hogy milyen alkalomra milyen órát érdemes választani.

Órát viselni csak úgy, bárki tud.De hogy hogy viseljük az órát helyesen, azt már nem mindenki tudja. De elég,ha csak az alapszabályokra gondolunk. Hogy mik azok?

Melyik kézen kell hordani a karórát?

Egyértelmű, hogy a karórát hordani helyesen a balkézen kell. Bár az emberek többsége azt vallja, hogy nincs szabály arra, hogy melyik kézen hordjuk. Ez a legtöbbet megvitatott kérdés. Ajénlott az órát a nem domináns kézen hordani, ami annyit jelent, hogy a jobbkezesek a bal kézen, a bal kezesek a jobb kézen kell, hogy hordják.És hogy miért? Mert az agyunk úgy irányitja a mozgásunkat, hogy a domináns kezünkkel tesszük meg a nagyobb lendületeket. Tehát,ha a domináns kezünkök hordjuk az órát, akkor nagyobb eséllyel és hamarabb károsithatjuk azt.

A balkézen való viselésnek már történelmi gyökere van. A régebbi időkben az órákat fel kellett húzni, és mivel a karóra a csuklón volt viselt, a felhúzója jobb oldalon volt, ezért sokkal könnyebb volt a bal kézen viselni ó, amit a jobb kézzel meg könnyebb volt felhúzni. Amikor az amerikai hadsereg a katonáinak karórákat vett, rájöttek,hogy ez igy könnyebb és azóta ez igy is maradt.

Semmilyen szabályzat nincs arra,hogy melyiken kell hordani, tőlünk függ az,hogy a kedvencünket melyik kézen akarjuk hordani.

Melyik a pontos hely a csuklón, ahol viselni kell?

Nincs arra sem szabályzat, hogy melyik az a pontos hely a csuklón, ahol hordani kell. Mivel az óraméretek is különböznek, egy kisebb, mig másik nagyobb, ezért az is változik, hogy hova csatoljuk fel pontosan. Lehet rögtön a csukló aljára, de ha nagyobb az óra, akár feljebb is hordhatjuk. Ez rajtunk múlik, ahol nekünk kényelmesebb.

De figyelnünk kell az apró részletekre, mert vannak különböző helyzetek. A férfiaknak figyelniük kell például arra, hogy ha hosszú újjú inget viselnek, akkor az óra ne kandikáljon ki alóla. Amennyiben az óra kilátszik az ing alól, ezt általában divat bakinak szokták minősiteni. De egy igazi úriember általában szokott erre figyelni.

Az órameghúzás szintén nem kérdés. Nem kellene az órát túlhúzni sem, hogy ne korlátozza a vérkeringést. Viszont az sem nyújt szép látványt, ha lóg az óra rajtunk. Ezt semmi szabályozza semmi, úgyhogy hordjuk, ahogy nekünk kényelmes. De ne feledjük el, hogy az, hogy hogyan hordjuk az óránkat, megmutatja a személyiségünket, a stilusunkat. Arra viszont ügyeljünk, hogy teljesen a csukló alján hordott óra nagyon könnyen megsérülhet.

Milyen óraszijjat válasszon?

Most ejtsünk szót a szinekről. Ha bőr szijról van szó, akkor általában két szin vetődik fel, a fekete és a barna. Ha pedig fémesről beszélünk, akkor az arany és az ezüst jön szóba. Rajtunk múlik, hogy melyik válaszjuk, nem muszály ezen a fejünket törni nagyon, egyszerűen csak igazitjuk a szint a kiegészitőnk vagy a ruhánk szinéhez.

A szabadidős tevékenységre olyan órát választhat, amilyet csak szeretne. A városi tartózkodására viselheti a fémes szijjakat. Viszont a könnyed esti órákra, laza kikapcsolódásra nyugodtan, nem szégyelve viselhet textil anyagú szijjakat, pl. NATO stilusban, sportra ellenkezőleg a legjobb, ha gumi vagy szilikonszijjakat viselünk. A szabaidő keretein belül nyugodtan kisérletezhet, de a formális alkalmakra maradjon a klasszikusnál.

Hogyan válasszunk órát alkalomra?

Ugyanugy, ahogy a szijjak esetében, itt is a körülményekre kell odafigyelni. Kezdjük a formálisabb alkalmakkal, amely a leggyakoribb. Amenyibben lehetséges, ilyen alkalomra viseljünk analóg órát, fekete vagy fehér óralappal és ezüst vagy arany óraszijjal. Nőknél 32-38 mm átmérővel, férfiaknál eza szám 38-42, a csuklómérettől függően természetesen. Próbáljuk meg a szint igazitani a kiegszitőnkhöz. Például barna szijjat viseljünk, ha barna az öv rajtunk, vagy ha arany gyűrűt viselünk, akkor válasszunk arany szijjat. A többfunkciós divatos darabokat, vagy a digitális órákat felejtsük el, ha formális alkalomra készülünk.

A nemformális eseményekre a szabályok szabadabbak, itt már nem muszály odafigyelni annyira, hogy mi az előirt. Figyelhetünk azonabn a teljes outfitra. A laza esti kikapcsolódáshoz vehetünk pl. digitális órát is a Casio-tól a kedvünktől függően. Sportos esti progamokhoz, vagy biciklis programhoz válaszhatunk szilikonpántosat is. Bizzuk a fantáziánkra, de kell hozzá jó izlés is.

Nem tudja, hogy milyet válasszon? Nézzen be e-shopunkba, ahol széles választék várja a hölgyeket és az urakat is. A klasszikustól, a divatoson át egész a digitálisig széles kinálatunk várja önt. Fontos,hogy tudja, hogy univerzális óra nincs, legalább kétféle variáció van: formális és szabadidős.

Keresem
Keresem
up