FAQ

AMIT TUDNIA KÉNE:

Leggyakoribb kérdések és válaszok: 


 

KARÓRÁK

Fémszíj nyomot hagy a kézen. Miért?  
Ez a szituáció olyan vásárlóknál jelentkezik, akik igen gyakran viselik az órájukat. Szó nincs allergiás- vagy kémiai reakcióról. A lerakódott szennyeződés a pornak köszönhető, melyek az óra réseibe kerülnek, és az izzadás ill. a por keveredésével fekete nyomot hagynak a csuklón. Javasoljuk, hogy a szíjat mossa le tiszta technikai benzinnel, és az óra réseit pedig kiskefével tisztítsa ki. 

Aranyozott óra (felületkezeléssel aranyozott óra) – garancia, minőség, tartósság? 
Ha a karórát nem fogja viselni, akkor a színe megmarad. Sajnos az igazság az, hogy az óra viselésével az aranyozás lekopik. Igazi tartós színe csak az aranyórának van (teljesen arany). Minden aranyozott karóra, beleértve a „rose gold” típust is, mind felületkezeléssel készül. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a felületkezeléssel készült órákra nem vonatkozik a jótállás. Mindennapi használattal az aranyozás lekopik. A szín kopását több tényező is befolyásolhatja: izzadás, kozmetikumok használata, környezet, de leginkább az, hogy bánunk a karórával. 

Nem működik a napfénnyel töltődő órám. Miért? 
A legvalószínűbb, hogy nincs teljesen feltöltve az akkumulátor/napelem. Kerülje az óra ingujj alatti viselését, és biztosítson az órája számára elegendő napfényt a megfelelő feltöltés érdekében. Abban az esetben, ha az akkumulátor nem töltődik, forduljon szakemberhez (szerviz). 

Az eredeti elem hosszabb ideig kibírt a többi később vásárolt elemhez képest. Miért? 
Elsőként, mint probléma az elem minősége juthat az eszünkbe – de ez nem így van. Ugyanis az óra pontossága és az elem élettartama magától az órától függ. Befolyásolható tényezőként számit az óra tisztasága és szigetelése. Ha az óra behordódott, az súrlódáshoz vezethet, ennek következtében az elem gyorsabban lemerül (szükséges az óra gépezetének olajozása, stb.). 
Az elem élettartamára nagy hatással van a hőingadozás és az óra funkcióinak használata (pl. konográf használat…). 

Letört a műanyag tok és leválasztódott a szíj, hogy oldjam ezt meg? 
A leggyakoribb probléma a műanyag tokról letört rész. Legfőképp az a kiálló rész törik le a leggyakrabban, mely a szíjat tartja a rugósfül segítségével. Ez a probléma könnyen megtörténhet, nem kell hozzá nagyobb erő, ugyanis a műanyagnak 2 rossz tulajdonsága van – kemény és törékeny. Így elég egy rossz mozdulat, a műanyag megpattan, és a rugófül kiesik. Javítás egyrészt a repedés „betömésével” oldható meg, bár ez nem jelent 100%-os segítséget, másrészt a tok újra cserélésével. 

Az üveg behomályosodása, bepárásodása (belülről) a vízálló óráknál
A nedvesség bejut minden vízálló órába a korona használatával  ill. a gombok megnyomásával. Amint kis mennyiségű víz vagy pára jut az órába, a hőmérséklet változásával a víz kondenzálódik, ennek eredményeképpen bepárásodik az üveg.  Első lépésként korona kihúzását ajánljuk, majd az órát hagyja kiszáradni (míg a párásodás teljesen el nem tűnik). A karórát nyugodtan küldje el hozzánk, mi gondoskodunk a kiszárításáról és az üveg megtisztításáról. A javítás nem drága, és így biztos lehet abban, hogy a nedvesség és a víz miatt az óra gépezete nem károsodik. 
Leginkább a 30ATM és 50ATM órák szenvednek az elemcserénél. Hogy miért? Ezen órák sokkal vékonyabb szigeteléssel rendelkeznek, mint a magasabb vízállósággal bíró testvéreik. Ezek a gumi szigetelések nem bírják a nagyobb nyomásterhet és a hőt, épp ezért a 100M és 200M órákhoz képest gyorsabban öregednek, és ezzel egyidejűleg elveszítik az eredeti tömítési tulajdonságaikat. Ebben az esetben szükséges a szigetelés kicserélése is, nem csak az elemcsere.  

A bőrszíj nagyon rövid életű, tényleg jó minőségű?
A szíj élethossza szintén attól függ, hogy milyen módon használjuk, mennyire vigyázunk rá, és hogy milyen gyakran viseljük. A bőrnek, ugyanúgy mit más anyagnak vannak előnyei és hátrányai. Nagyon fontos, hogy a szíjjal óvatosan bánjunk, és hogy ne kerüljön víz vagy pára közelébe. Karóra vásárlásnál mindenképp figyelembe kell venni, hogy az órát milyen célból vásároljuk. Azaz tudnunk kell, hogy egy divatos kiegészítőre vágyunk-e, vagy csak egy sima karórára (más anyagú szíjat javaslunk). A bőrnek nem tesz jót a gyors hőmérsékletváltozás, sőt paradox módon az óra felvétele és levétele sem. 

Elszíneződött a kaucsuk/szilikon szíj vagy tok. Miért, hogy távolíthatom ezt el? 
Azon óráknál, ahol az előbb említett anyagokat vagy gumit használnak, ez egyáltalán nem szokatlan. Ismételten minden az anyag tulajdonságain múlik – kaucsuk porózus anyag, ezért elég parfüm, krém vagy kozmetikumok használata, és a kapcsolódási pontokon megtörténik az elszíneződés. Az ilyen óráknál az izzadság szintén nagy hatással van a színváltozásra. 
Létezik pár módszer az elszíneződés eltávolítására, de ezek bonyolult folyamatok, melyeknél egyáltalán nem garantált a kívánt végeredmény. 

A műanyag vagy kaucsuk szíjaknak hogy hosszabbítsam meg az élettartamát? 
A műanyag vagy kaucsuk szíjú órákat érdemes éjszakára levenni, mert ezek az anyagok hajlamosak az izzadás növelésére. A megelőzés érdekében érdemes szilikon olajjal bekenni a szíjat minden oldalról. Fontos, hogy az olajat hagyjuk teljesen megszáradni, és csak azután viseljük. Ezzel a módszerrel akár egy teljes évvel képes lesz meghosszabbítani az óraszíj élettartamát. 


TÁSKÁK

Hogy védhetem meg, és hogy hosszabbíthatom meg az élettartamát az Eko-bőrű táskámnak? 
Még az első használat előtt alaposan fújja be az új táskát impregnáló készítménnyel, mely közvetlen a bőrre ajánlott (ez lehet spray vagy krém). 
Az impregnálás megvédi a táskát a szennyeződéstől, zsírosságtól és nedvességtől. Az impregnálást időközönként meg kell ismételni, mivel az impregnálás nem állandó. A táska mindennapos használatánál az impregnálást 1-2 havonta ajánljuk. 
A bőr folyamatosan lélegzik és dolgozik. Épp ezért természetes, hogy idővel kiszárad és megpattog. Hogy ezt megelőzze, használjon impregnáló- ill. speciális bőrápolási készítményeket. Javasoljuk a tápláló krémeket és impregnáló zsírokat.  

Hogy tisztíthatom ki a bőrtáskámat?
Legyen nagyon óvatos a tisztításkor. A bepiszkolódott táskát tisztítsa ki minél előbb. A kisebb szennyeződéseket nedves kendő segítségével tudja eltávolítani – a megtisztított részt alaposan meg kell szárítani. A nagyobb szennyeződéseknél használjon megfelelő speciális készítményeket – mi erre a célra egy speciális tisztító habot ajánlunk, mely gyengéden eltávolítja a foltokat, ujjlenyomatokat és más szennyeződéseket. Ezen speciális készítmény képes eltávolítani a régi szennyeződéseket is. Legjobb megoldás természetesen az, ha megelőzzük a táska beszennyeződését. 
Ha meg szeretné tartani a táska eredeti fényességét, használjon karnauba viaszt tartalmazó készítményeket. Ez a viasz erősen rátapad a táska felszínére, de semmiképp nem hoz létre zsíros felületet, melytől Ön beszennyeződhetne. Ennek a készítménynek köszönhetően a finom felszíni karcolások „összeolvadnak”, a táska visszanyeri eredeti fényességét és gazdag színeit. 
Sose használjon a szennyeződések eltávolítására hagyományos szappant vagy mosószert, mert ezzel károsíthatja a táskát.  

Hogy szárítsam ki a nedves táskát? 
A bőrtáskák érzékenyek a magas hőmérsékletre. Semmiképp se hagyja a táskát fűtőtest közelében vagy tűz mellett száradni. A táska akkor szárad a leggyorsabban, ha a vállpántjánál fog van felakasztva. 

Kitehetem a táskámat hosszútávon közvetlen napfénynek? 
Ne tegye ki a táskáját hosszútávon közvetlen napfénynek – a táska normál használatánál a napfény nem számít. 

Hogy ápolhatom az Eko-bőrű táskámat? 
A bőrtáskákra semmiképp se használjon cipőápoló krémet. Ezen krémek más tulajdonságokkal rendelkeznek (így károsíthatják a táskát), mint a speciális bőrre való készítmények. 

Milyen a táska teherbíró képessége? 
Ne hordjon a táskájában túl nehéz dolgokat, mert az deformációt idézhet elő, ill. „kinyúlhat” a bőr a nagy súly hatására. A divattáskák maximális teherbírása 1 - 1,5kg. 

Hogy óvhatom meg a cipzárt a táskámon? 
Figyeljen oda táskája cipzárjára is, és időközönként törölje át méhviasszal vagy speciális régi ékszerek tisztítására ajánlott készítménnyel. 

A táska enyhén „gyűrött” állapotban érkezett meg a szállítás miatt, mit tehetek ilyenkor? 
Abban az esetben, ha a táska a szállítás következtében deformálódik vagy megnyomódik, elég a táskát törülközővel kitömni és éjszakára így hagyni. Az Eko-bőrű táskák ugyanolyan rugalmasak, mint a természetes bőrből készült táskák. 
Néhány táska enyhén gyűrött állapotban kerül kiszállításra. Ilyenkor az előbb leírtak alapján kell eljárni, hogy a táska visszanyerje az állandó formáját. 
        

 

Aktuális: Ingyenes szállítás több mint 2000 termékre - Még több itt

Ingyenesen kiszállítjuk Önnek  – Még több itt

Keresés
Keresem
Keresem
up