5 nagyszerű arcbőrtisztító technika, amit feltétlen ki kell próbálnia

  • MAGAZIN
  • 5 nagyszerű arcbőrtisztító technika, amit feltétlen ki kell próbálnia

5 nagyszerű arcbőrtisztító technika, amit feltétlen ki kell próbálnia

Miért fontos a bőr tisztítása? És mi a különbség a bőr tisztítása és a smink eltávolítása között? Ezekre és más kérdésekre a következő sorokban talál választ. Annak érdekében, hogy a bőre friss és szép legyen, napi néhány percet kell eltöltenie.

Míg a smink eltávolításakor általában csak pamut tampont és sminktisztítót, habot vagy gélt használ, a bőr tisztítása sokkal kifinomultabb. Nem elegendő a csak a smink eltávolítása. Az arc egész nap mindenféle külső káros hatásnak ki van téve, amelyek előbb-utóbb is később visszatükröződnek rajta. Szennyeződés, eső, szél, nap, autókipufogó füstje vagy akár a főzés. Mindez károsítja a bőrünket, ezért meg kell tisztítani. A rendszeres tisztításnak köszönhetően, lehetőleg naponta kétszer, egészséges és táplált bőrt ér el, amely néhány évvel megfiatalít minden nőt. Csak a megfelelő kozmetikára van szüksége, amelyhez könnyen hozzájuthat a természetben.

Hogyan kell helyesen megtisztítani a bőrt?

1. Hámlasztás

Soha ne felejtsen el hámlasztanini. Legalább egyszer, de lehetőleg hetente kétszer a bőrt meg kell szabadítani az elhalt sejtektől, a pikkelyes bőrtől, és ezzel megakadályozni a pórusok eltömődését. A hámlasztás hidratálja a bőrt, mélyen megtisztítja és megvilágosítja a bőrt. De hogyan lehet otthon hámlasztani? Egyszerűen például nádcukorból, olívaolajból és citrusfélék illóolajából. 1: 2 arányban keverjük össze az olívaolajat és a cukrot egy tálban, és adjunk hozzá két csepp illatos esszenciát. Alaposan keverjük össze az összetevőket és a hámlasztás kész. Vigyük fel a keveréket az arcra, és alaposan masszírozzuk az arcot három-öt percig. Ezután öblítse le langyos vízzel. Ezután kezelje arcát bőrápolóval és nappali vagy éjszakai krémmel, lehetőleg természetesen organikus minőségben.

2. Tápláló maszk

Váltogassa a hámlaszást tápláló maszkkal. Javasoljuk, hogy alkalmazza hetente kétszer vagy háromszor, akár reggel felébredés után, akár este, közvetlenül lefekvés előtt. Az egyik legnépszerűbb arcmaszk az, amelyet avokádóból készítenek. Ezenkívül azok is alkalmazhatják, akiknek nagyon érzékeny a bőre.  Készítsen elő egy avokádót, aprítsa fel,majd pépesítse finom zabkására. Ezután egyenletesen vigye fel az ujjaival az arcára, és hagyja rajta tíz-húsz percig. Végül öblítse le és kezelje a bőrt krémmel.

3. Frissítő uborka

A bőr kozmetikumok helyettesíthetők a tiszta természettel is. A bőr szokásos esti smink eltávolítása után könnyedén használhat uborkás pakolást az arcán. Hagyja kihűlni a hűtőszekrényben, majd vágjon le néhány vékony szeletet. Ezután tegye őket az egész arcára. Mivel az uborkát legalább tíz percig az arcán kell hagyni, feküdjön le, és csak ezután tegyen vékony szelet uborkát az arcára. Egy idő után kezelje a bőrt tonikos vagy micelláris vízzel.

4. Törölköző módszer

Miután eltávolította az elhalt bőrt, áztassa a törölközőt melegebb vízben, és tegye az arcára két percig. Használhat egy olyan törölközőt, amely otthon van kéz alatt, de 100% pamutból kell készülnie. Ha még nem rendelkezik ilyennel, akkor a kicsi smink törölközőt, különféle típusokat kaphat az interneten. Miután a bőr felmelegszik, folytathatja a tisztítást. Ismét használjon bőrápolót vagy micelláris vizet, és ne felejtse el az éjszakai krémet vagy szérumot.

5. Olajos táplálás

Zsíros a bőre, és fél az olajalapú termékek használatától? Nem kell többé aggódnia. Mítosz. Az a tény, hogy az olaj még tovább zsírositja a bőrt, mítosz. A zsíros bőrnek ellenkezőleg, olajra van szüksége. Ha bőven és rendszeresen adja neki, néhány hét múlva megszűnik a zsírosodás. Próbáljon keverni olívaolajat kókuszdió- vagy avokádóolajjal, vagy akár mogyoróolajjal, és óvatosan masszírozza át vele a bőrt, majd mossa le az olajat tonikkal vagy sima vízzel, és használja a kedvenc krémétNyugodtan gyakorolhatja a bőrtisztító módszert minden második nap.