Nagy útmutató a parfümök kiválasztásához

  • MAGAZIN
  • Nagy útmutató a parfümök kiválasztásához

Nagy útmutató a parfümök kiválasztásához

Az érzéki parfümök évezredek óta körülveszik az embereket. Még a gyönyörű Kleopátra is felhasználta varázslataikat, hogy elcsábítsa az akkori egyik legbefolyásosabb uralkodót. Ezeket a  gyönyörű illatokat még ma  is szeretjük, úgyanúgy mint őseink generációkkal előttünk. Honnan erednek ezek a varázslatos illatok, és milyen fontos szerepet játszanak a parfümök napjainkban? Szeretné tudni, mi a különbség az egyes illatanyag fajták és típusok között, melyek tartoznak minden idők legjobb parfümjei közé? A mai nagy parfüm útmutatónkból mindent megtudhat a parfümök világáról, és további érdekes és hasznos információhoz juthat, amelyek segítenek Önnek az elképzeléseinek megfelelő legjobb illat kiválasztásában.

Miért használjon egyáltalán parfümöt?

Lehet, hogy már hosszú évek óta egyáltalán nem használ gazdag illatokat és már megelégszik a dezodorokkal is. Természetesen így is lehet élni, de megfoszthatja magát egy másik dimenziótól, amit hozzáadhat az életéhez. Csakúgy, mint a legtöbben közülünk adnak egy szép frizurára, a jól megválasztott ruhára vagy gondoskodnak a megfelelő sminkről, oda kellene figyelnünk a megfelelő illatra is. Ez ugyanis gyakran nem csak a környezetünket ragadja magával. A megfelelő parfüm hangsúlyozhatja erősségeit, fokozhatja önbizalmát, és mosolyt varázsolhat az arcára, még akkor is, ha éppen sűrű napja van.

Az szaglás egy olyan érzék, amelyet gyakran alábecsülnek. De a szagló memória tárolja a legtöbb emléket az agyunkban. Amikor gondolkodunk, pontosan emlékszünk rá, hogy a hegyekben milyen a friss a levegő, a lédús narancs és a frissen sült zsemlék finom illatára, amellyel édesanyánk minden vasárnap beillatozta a konyhát. Ugyanígy tehát a parfümök is befolyásolhatják gondolkodásunkat és valóban hatással lehetnek a hangulatunkra is.

A parfümök már évezredek óta velünk vannak

Noha a parfümök mai vívmánynak tűnnek, történelmük hosszan nyúlik vissza a múltba. Varázsukat az emberek már a régmúltban felfedezték. Az illatok előállításának bizonyítékait találták az ókori Egyiptomban és a Mezopotámiában ahol főként vallási célokra és temetési rituálékhoz használták őket. Onnan terjedtek Görögország és Róma, valamint Perzsia ókori világába, ahol a felső osztályok előszeretettel használták őket, hogy megmutathassák a különbözőségüket a gyakran nem vonzó szagú szegényektől. Az illatos parfümök az ókori Indiában is ismertek voltak, ahonnan a mai napig használt összetevők többsége származik.

2005-ben a régészek jelentős felfedezést tettek. Cipruson sikerült feltárniuk parfümgyártás eddig legrégebbi bizonyítékait, amely több mint 4000 éves. Több mint 60 antik edényt találtak, amelyekben az illatokat elkészítették és összekeverték. Valószínűleg nem meglepő, hogy az akkori emberek főként illatos gyógynövényeket és fűszereket használtak előállításukhoz.

Az európai középkor nem igazán kedvezett a parfümkészítés fejlesztésének. Ugyanez nem mondható el az arab világról, ahol a parfümgyártás virágzott. Ennek oka Al-Kindi arab tudós és vegyész, aki a 9. században több mint száz különféle receptet írt parfümök, illóolajok előállítására, valamint a drága és nehezen beszerezhető összetevők helyettesítésére szolgáló módszerekről a Parfümkémia és desztilláció c. könyvében. A ma is parfümök készítésére használt desztillációs folyamatot egy perzsa filozófus és tudós, Avicenna találmánya.

Noha a parfümök nem voltak keresett áruk a középkori Európában, létezésük természetesen ismert volt, egyesek számára pedig a gyártásuk sem volt idegen. Az első receptek az olaszországi Firenzei kolostorokból származnak 1221-ből. A 14. században gyártásuk elterjedt Közép-Európábában, különösen Magyarországon, ahol az illóolajokat alkoholban oldották. Ilyen parfümöt Erzsébet magyar királynő készíttetett 1370-ben.

A legnagyobb győzelem a parfümgyártásban Franciaországban indult el és a mai napig tart. Eredetileg azonban csak az olasz mesterek által készített parfümöket használták alapul, amelynek a francia mesterek képesek voltak a luxus és tökéletes formát adni. Olaszországból az illatok elsősorban Medici Katalinnak köszönhetően jutottak Franciaországba. A francia királlyal kötött házasságának köszönhetően az olasz szakácsok és illatmesterek szintén meglátogatták a királyi udvart. Az egyik közülük a fiatal királynő személyes parfüm mestere volt, Renato Il Florentino, aki Franciaországot a parfümkészítés központjává változtatott.

A parfümgyártók kártyáira a francia nemesség rossz higiéniai szokásai is rájátszottak. Noha a krémjét akkoriban luxus vette körül, a fürdőszobában nem túl gyakran tette tiszteletét. Ezért a helyi arisztokraták megpróbálták elrejteni a test szagát különféle kozmetikumokkal és illatszerekkel. Így eljött az aranykora a drága parfümök fejlesztésének és gyártásának, amelyekre a felső osztály örömmel költötte vagyonát.

A franciaországi fejlődésel párhuzamosan egy másik fontos parfümközpont is kialakult Németországban, bár ez ismét csak az ügyes olasz mestereknek köszönhetően. Abban az időben itt tevékenykedett Giovanni Paolo Feminis olasz borbély, aki elkészítette az „Aqua Admirabilis” elnevezésű népszerű parfümvizet. A ma is széles körben használt latin elnevezés nem mást takar, mint a kölni. Éppen erre épített Giovanni unokaöccse a 18. század elején csodálatosan virágzó üzletet.

Ettől kezdődően napjainkig az illatszerművészet legnagyobb haszna az olasz és francia parfümériáké. Noha az aromás gyógynövényeket és virágot ma a világ minden táján termesztik, ezek az európai országok valószínűleg mindig az elsők lesznek globális szinten.

Az illatok típusai

A parfümök előállításában valaha részt vevő különböző országok története, kultúrája és természeti értékei szempontjából egyértelmű, hogy az illatanyagok készítéséhez különféle összetevőket használnak. Ezek szerint több csoportra oszthatjuk őket. Mindegyiket sajátos összetétel és tulajdonságok jellemzik, de a típusok gyakran összefonódnak.

Az parfümök öt általános csoportra oszthatók: virágos, keleti, fás, citrusos(gyümölcs) és a chypre. Vegyük szemügyre, mi is jellemzi ezeket az illatfajtákat.Virágos

Mindannyian élvezzük a vázában vagy a réten lévő friss virágok illatát, így nem meglepő, hogy manapság a legelterjedtebb és legnépszerűbb parfüm csoport a virágos. Ahogyan azt neve is sugallja, alapanyagaként különféle virágokat használnak. Rózsa, jázmin, ibolya, gyöngyvirág vagy tuberózsa fordul elő leggyakrabban ebben az illatszerben. Mondhatnánk, hogy kedvelt illatuk miatt a virág parfümök a legidősebbek, de nem ez a helyzet. A múltban főként gyógynövényeket, fűszereket vagy fát használtak a kimosódáshoz, amelyből illatos esszenciákat könnyű előállítani. A virágból való kiszenyerésük már bonyolultabb volt, ezért soroljuk ezeket az illatokat az újabbak között.

A virágillatok különbözőek lehetnek. Még tisztán virágos formájukban is lehetnek könnyűek vagy nehezebbek, frissek és kifejezőek. De általában romantikusnak és nagyon nőiesnek tekintik ezt az illattípust. A gyógynövények vagy a fa illatától eltérően, amelyek elsősorban a férfi parfümökben találhatók meg. A múltban a férfiak is parfüm illatúak voltak, de ma ezt a választást hatásosnak vagy legalábbis nagyon extravagánsnak tekintjük.

A virág illatát nagyon gyakran keverik más összetevőkkel. Találkozhatunk egy nagyon népszerű gyümölcs-virág-kombinációval, amely vidám és fiatal lányok számára megfelelő. A rejtélyesebb és érzékibb csoport virágos-keleti parfümökből áll, amelyeket vanília, borostyán, méz vagy szantálfa elemekkel gazdagítanak. Nekik köszönhetően jellegzetes illatuk van, és ami a legfontosabb: hosszan tartóak. Egy másik érdekes csoport a zöld virág illatok, amelyekben nincs tipikus édesség, és amelyeket általában érdekes összetevőkkel egészítenek ki, például paradicsomlevelek, zöld tea vagy menta. Egy speciális csoport aldehid virág illatokból áll, amelyek hasonlítanak a szappan illatához, és ma már kissé régimódinak tekinthetőek. A csoport leghíresebb képviselője a Chanel No. 5.

Legnépszerűbb képviselők: Hugo Boss Ma Vie, Versace Bright Crystal

Orientális

A keleti parfümök a legrégebbi csoportok közé tartoznak, és ma is nagyon népszerűek. Fő alkotóeleme különféle fűszerek és egyéb összetevők, amelyeket az egzotikus Keleten találunk. Főleg szegfűszeggel, fahéjjal, vanília, borssal, borostyánnal, de pézsmával, kávéval vagy csokoládéval is találkozhatunk. Ezeket gyakran kombinálják különféle illatos fákkal és édes gyümölcsökkel, általában őszibarackkal, körtével vagy szilvával.

A keleti parfümök titokzatos és érzéki illatokat képviselnek, amelyek a távolság illatát idézik elő, a sivatagi miszticizmust és a keleti rejtélyes világ egzotikáját. Ezek az illatok általában nehezebbek, így különösen alkalmasak esti viseletre. Előnyeik a hosszú élettartam, mivel úgynevezett fixátorokat tartalmaznak, amelyek megtartják a saját illataikat, valamint más összetevőket. A szantálfa az egyik leggyakrabban használt rögzítő. Megtelálhatóak közöttük férfi parfümök, női parfümök és unisex változatok is.

Az orientális illattípus közé tartoznak az arab parfümök is, amelyek hangsúlyosabb jellegűek és mindenki számára nem alkalmasak. Általában nagyon intenzívek, de viszonylag olcsók, ezért ne habozzon, próbálja ki őket. Tucatnyi illatot kínálnak, amelyek minden bizonnyal elbűvölik majd.

A legnépszerűbb képviselők: Calvin Klein Euphoria, Paco Rabanne Olympea

Fás

A fás illatok alapját a különféle fafajták alkotják. Legyakrabban szantálfa, cédrus vagy ébenfa összetevőkkel találkozhatunk. A legfrissebb az oud megjelenése, amely a parfümök számára a Távol-Kelet édes és titokzatos érzetét adja. A piacon nem találunk különálló fás illatokat, ezeket mindig más összetevőkkel kombinálják. A leggyakoribb a fűszerek, gyógynövények, virágok vagy gyanták keveréke.

A fás parfümök nagyon édesek lehetnek, ha vaníliával vagy jellegzetes virágokkal kombinálják. Ha tisztább és földesebb élményt szeretne, válasszon lágyabb virágokkal vagy citrusfélékkel való kombinációkat. Az ilyen kombinációkat nemcsak esti alkalmakkor, hanem hétköznap is viselhet. Népszerúek mind a nők, mind a férfiak körében.

A legnépszerűbb képviselőek: Burberry Body, Hugo Boss Bottled No.6, Lacoste Pour Femme

Citrusos

A citrus parfümök a friss és a nagyon könnyű termékek közé tartoznak. Különösen alkalmasak napközbeni viseletre, amikor forró és füstös a levegő. A citrus illatoknak erős, kissé keserű, de frissítő hatása van, amelyet mindkét nem szeret. Gyakran unisex illatok formájában találjuk meg őket. Az alapanyagai a citrusfélék, például a grapefruit, a bergamott, a citrom, a lime vagy a narancs. Megtalálhatóak a virág- és a fás hangok kombinációi is.

Ha nem az erős és édes illatok rajongója, akkor a csoport képviselői a megfelelő dió az Ön számára. Energiát adnak, ízük a gyümölcséhez hasonlítható, mely boldogan áramlik, mielőtt még édes mézként csöpögne. Hátrányuk a viszonylag rövid tartósság, tehát kifizetődő egy kisebb csomag vásárlása a kézitáskába, hogy az illatot bármikor megerősíthesse.

A legnépszerűbb képviselők: Versace Versense, Clinique Happy

Chypré

Egy érdekes csoport a chypre parfümökből áll, amelyet "nyíl" -nak is nevezünk, és amelyek neve a Cota Chypre parfüm eredetéből származik 1917-től. A híres márka parfümjét állítólag a ciprusi tartózkodás ihlette, és olyan szokatlan összetevőket kombinált, mint a citrusfélék, gally (vagy tölgy moha), labdan és pézsma. A kapott illatnak nagyon földes aromája volt, ám a citrusfélék friss aromája sem hiányzott. Ez egy teljesen új parfümcsoportot hozott létre, amely kivételesen szokatlan moha- és faárnyalatokkal rendelkezik. Gyakran kombinálják édesebb borostyánvirággal vagy virág, gyümölcsanyagokkal.

Lehet, hogy első alkalommal a chypre illata riasztó lesz. Általában nagyon szokatlan, és megköveteli, hogy hozzászokjanak. De a jutalom ezért az, hogy kap egy parfümöt, amelyet nem fog megismerni minden sarkon. Érdekes, hogy az eredetileg használt gally sajnos allergén anyag, emiatt az EU megtiltotta parfümökben való használatát. Leginkább szintetikusan állítják elő, amelynek köszönhetően maguk a chypre illatok is modernizálódtak. Azok, amelyeket a legtöbb parfümériában megkaphatnak, már jobban megszokhatóak az átlagos orr számára is.

A legnépszerűbb képviselők: Miss Dior, Armani Si

Illattípusok

Az illat esszencia és az alkohol aránya alapján az illatokat különféle típusokra oszthatjuk. Leginkább az intenzitásukban és a tartósságban, valamint az árban különböznek.

  • Parfüm - 20-40% illat esszencia 90-96% alkoholra, 5-8 óra tartósság
  • Parfümvíz(EDP) - 15-20% illat esszencia 85-90% alkoholra, 4-5 óra tartósság
  • Toalett víz (EDT) - 5-15% illateszencia 80 % alkoholra,2-3 óra tartósság
  • Kölni víz (EDC) - 2-4 % illat eszencia 70 % alkoholra, 2 óra tartósság

Az illat intenzitása azt is megmutatja, mikor kellemes az adott illat viselete. A parfüm hosszú ideig tart és erős ilata van. Alkalmas esti és ünnepi viseletre. Még a magasabb ár mellett sem akarjuk majd használni minden nap. A normál mindennapi viselethez általában parfümvizet vagy toalett-vizet használunk, amelyet a nap folyamán bármikor újra felvihetünk. A kölni mindig is elsősorban férfiaknak szólt, de manapság ez már nem így van manapság már léteznek unisex vagy kifejezetten a nők számára készült kölnivizek. Illatuk kevésbé édes, és az illatos esszenciák alacsony koncentrációjának köszönhetően nem kell aggódnia, hogy túl nagy mennyiségét használt.

Ezenkívül tanácsos különféle illatok viselése az alkalomnak megfelelően. Alkalmi viselethez vagy társadalmi rendezvényekhez, ahol sok emberrel fogunk találkozni, a lágyabb illat megfelelő, az esti ünnepségek kivételével. Választhatunk erős és fűszeres parfümöket egy üzleti találkozóra is, mivel ezek önbizalmat és erőfölényt adnak nekünk. Az édes illatok leginkább egy romantikus találkozón tűnnek ki.

A parfüm összetétele

Az első benyomás alapján nem lenne szabad eldönteni tetszik e egy parfüm illata. Összetételét ugysnis úgy tervezték, hogy az egyes komponensek fokozatosan szabaduljanak fel. Ezért egy óra múlva teljesen más illata lesz, mint néhány perccel az alkalmazás után.

A parfüm feje (magas tónusok)

Az első dolog, amit a parfüm alkalmazása után fog érezni. A fej nagyon intenzív, de gyorsan elhalványul. Pontosan az iránta érzett szimpátia alapján döntünk arról, hogy egy parfüm illata tetszik e vagy sem. Vigyázat, mindössze csak néhány percig érezhető.

A parfüm szíve (közepes tónusok)

A fej elhalványulása után után a szív illata tűnik ki, amely közepesen illékony anyagokból áll. Kb. 2-3 órán keresztül illatozik és meghatározza a parfümök általános jellegét. Ez kifejezőbb, gyakran virágokkal vagy gyümölcsös akkordokkal jelenik meg.

A parfüm alapja ( alacsony tónusok)

Zárásként jelenik meg a parfüm alapja, amely 4 órán át érezhető, de jobb minőség esetében akár egész nap is. Ennek összetevői lassan illékony anyagok, amelyeket általában fás tónusok, vanília, pézsma vagy borostyán képeznek, azaz a keleti parfümökre jellemző alkotóelemek.

Tehát amikor kiválasztja a parfümöt, ne feledje, hogy az illat az idő múlásával változik. Ha nem parfümériában vásárol, hanem online, akkor próbáljon meg mintákat vagy parfümteszteket szerezni, amelyeket otthon is kipróbálhat. Csak így lehet kiválasztani egy olyan illatot, amely igazán tetszeni fog.

Utánzás vs. luxus a niche nevében

A parfümök értékesítése olyan üzlet, amely virágzó, de vigyázzon, nehogy megégjen. Egyes üzletek olcsón kínálnak parfümöket, de ez rosszabb minőséget eredményezhet. Még a legolcsóbb parfümök is gyakran kínálnak finom illatot. Ha nincs lehetősége kipróbálni az illatot, mindig érdemes megnézni a parfümök és az áruház ajánlását, ahol parfümöt kíván vásárolni. A parfümök nagyszerű jellemzése megtalálható az aroma portálon, amely a kozmetikumok és parfümök online értékesítése mellett a megbeszélésekre és a felhasználói véleményekre is összpontosít.

Érdekes alternatíva a parfümök utánzata, amelyek másolják a népszerű illatokat. Természetesen nem tudnak olyan minőséget vagy hosszú élettartamot nyújtani, mint az eredeti, de az ár töredékéért megvásárolhatóak. Lehetőség van a legolcsóbban beszerezni parfümöket, amelyek közül kevés ember tudja megmondani a különbséget a híres eredetihez képest.

Az olcsóbb illatok ellentétei a niche parfümök. Ezeket kizárólag a legritkább alapanyagokból hozzák létre költséges és szelíd eljárásokkal, amelyeket minden parfümgyártó cég gondosan őriz. Minden ilyen darab egyedi és érdekes alternatívát kínál a hagyományos parfümöktől eltérően, amelyeket hatalmas mennyiségben állítanak elő. Illataik és az áruk is eltér a közös szabványoktól.

Hol kell alkalmazni a parfümöt?

Annak érdekében, hogy a parfüm a lehető leghosszabb ideig illatozzon, olyan helyeken alkalmazza, ahol a pulzus leginkább észlelhető. Ezek a helyek a legmelegebbek a testünkön, ennek köszönhetően az alkalmazott illat itt jobban elpárolog. Ilyenek a csukló, a nyak, a dekoltázs, a könyökfuratai vagy a fülek mögötti részek. Másrészt néhány parfüm a ruhán is tartós. Csak vigyázzon, hogy ne okozzon velük foltokat a világos szöveteken.

Kíváncsi rá miért illatozik máshogy mindenkin egy ugyanolyan parfüm? Ez elsősorban a bőr eltérő pH-jának köszönhető, mely minden embernél különböző. Ennek eredményeként a parfümben lévő anyagok a bőrön eltérően hatnak. A pH-t a hormonok, de az étrend vagy a dohányzás is befolyásolják. Ezért kölcsönözhet parfümöt vagy elmehet partira egy barátjával, aki ugyanazt az illatot használja, minden gond nélkül.

Legjobb és legnépszerűbb parfümök

Ha még mindig nem biztos benne milyen parfümöt válasszon, akkor biztosan nem fog csalódni az évek hosszú során bevált klasszikusok egyikében.

TOP 10 női parfüm

Chanel No. 5

Minden idők leghíresebb parfümje, amelyet többek között a divatikon, Marilyn Monroe népszerűsített. Azt állította, hogy csak ennek az illatnak a jelenlétében alszik. De vigyázzat, a Chanel No.5 egy aldehid virágillat, tehát meglehetősen régimódi. Ha kedveli a lágyabb és modernebb illatokat, akkor eljuthat a friss Chanel Chance-hez vagy a nem kevésbé lenyűgöző Chanel Coco Mademoiselle-hez. A Chanel illatok az abszolút vezetők között között van, ami tükröződik az árukban is.

Christian Dior J’adore

Ha bárki is versenyezhet a Chanel-lel, akkor az csakis Christian Dior. Az 1999-ben létrehozott J’adore ikonikus illat, amely a nő csodálatos szépségének ünnepét képviseli a szó legjobb értelmében. Csodálatos, az illatalapanyagok kertjében megtalálható legfinomabb virágokból készül. Az igazi jázmin, a Comore-szigetekről származó ylang-ylang és a damaszkusz rózsa rendkívül vonzó illatot hoz létre, amelybe azonnal beleszeret.

Lancôme Miracle

A Lancôme Miracle virágos parfümje a híres francia műhelyből rámutat arra, hogy minden pillanat csoda. Csillogó illata és világos rózsaszínű színe a hajnalt, az új nap hajnalát szimbolizálja, amely új lehetőségeket kínál. A 2000-es illat, amelynek tervezése az 1930-as évekre , továbbra is az egyike a top parfümöknek.

Lanvin Eclat d’Arpege

A Lanvin Eclat d’Arpege friss tavaszi illata az egyik legnépszerűbb parfüm és klasszikus, amelyet nem lehet megunni. Lila árnyalata, citrom, virágok, őszibarack és cédrusfa díszítéssel minden romantikus lelket elbűvöl.

Versace Bright Crystal

A virágos-gyümölcsös Versace Bright Crystal parfüm gyönyörűen metszett gyémántot testesít meg, finom nőies aromájával. Megtalálhatja benne a citrusfélék, a gránátalma, a bazsarózsa, a magnólia, a pézsma és az ámbra tónusait. Az illat fiatal hölgyek számára is megfelelő.

Calvin Klein Euphoria

Az olasz ízlés és stílus tökéletességét az Armani Sì női parfüm képviseli. Az illat, amelyet minden modern nő értékelni fog, viselői számára karizmát és erőt ad ahhoz, hogy életét teljes mértékben és félelem nélkül élje. Ha ez a chypre-virág illat nem megfelelő az Ön számára, kipróbálhatja az új Armani Sì Passione-t.

Giorgio Armani Sì

Az angol Burberry parfümök kiváló képviselője a 2006-ban létrehozott Burberry London For Her parfüm. Teljes szépségében Londont reprezentálja, mint egy modern nagyvárost, amely nem felejti el hagyományait. A fás illat különösen alkalmas őszi és hidegebb napokra.

Burberry London

Výborným zástupcem anglických parfémů Burberry je parfém Burberry London For Her, který vznikl roku 2006. Představuje Londýn v celé své kráse, jako moderní metropoli, která nezapomíná na své tradice. Dřevitá vůně se hodí hlavně na podzim a pro chladnější dny.

Chloé Chloé

A Chloé Chloé az egyik legnépszerűbb női illat, amelyet romantikus, virágkompozíciókkal díszített virágárnyalatok jellemeznek. 2008-ban alkották ezt a modern, elegáns és mégis játékos női illat, amely alkalmas mindennapi viseletre és ünnepi alkalmakra egyaránt.

Dolce Gabbana Light Blue

A díjnyertes Dolce & Gabbana Light Blue illat elrepíti Önt napfényes és frissítő Szicíliába. Ha olyan illatot szeretne, amely emlékezteti Önt a Földközi-tenger gyönyörű tengerpartjaira, az enyhe tengeri szellőre és a citrus illatára, akkor megtalálta a megfelelőt.

TOP 10 férfi parfüm

Christian Dior Homme Intense

A felmérés alapján a minden idők legjobb férfi parfümje cím nyertese Christian Dior Homme Intense. A jellegzetes virágos-fás illat különösen alkalmas ünnepi alkalmakra vagy különleges esti eseményekre. Megtalálja a levendula, a körte, az írisz, a vetiver és a cédrusfa hangjait. A nagyon eredeti és egyedi illat szexi és magabiztos. Ha szeretne különbözni a másoktól, próbálja ki.

Hugo Boss No. 6

Ha viszont a 21. század modern férfijának a legnépszerűbb illatát választanánk, nem nyerhet más, mint a Hugo Boss No.6 Bottled toalett víz. Ambiciózus, céltudatos és magabiztos illatú gyümölcs- és virágárnyalatokkal, amelyek fokozatosan fűszeres szegfűszeggé, fahéjjá és szegfűvé válnak, hogy az illat teljes mértékben cédrussá és szantálfává alakuljon olajbogyóval és vaníliával megtűzdelve. Tökéletes és érdekes kombináció.

Giorgio Armani Acqua di Gio

Csodálatos illat, amely ötvözi a szelíd tengeri szellőt és az erős napsugarat. Ha hangsúlyozni akarja az önbizalmát és megmutatni a világnak szabad lelkesedését, friss karizmáját és vonzó szexuális vonzerejét, akkor a Giorgio Armani Acqua di Gio kivételével más illatot nem is választhat. Mindenki számára alkalmas, aki nem fél kitűnni.

Lacoste Essential

A népszerű márkanév, amelynek jelképe a krokodil, már 2005-ben bemutatta a világ egyik legnépszerűbb férfi illatát, a Lacoste Essential-t. Egy fás aromájú citrusfélékkel gazdagított illat, amely meglepi majd a tartósságával, annak ellenére, hogy ez egy toalett víz. Energikus és élénkítő illat, ideális mindennapi viselethez.

Christian Dior Fahrenheit

A Christian Dior illatok olyannyira lehengerlőek, hogy itt van rögtön két képviselőjük is. Ahogy a neve is sugallja, ez a férfi parfüm tökéletes választás azoknak a férfiaknak, akik valóban szenvedélyesek lehetnek valami iránt. A hosszú távú, meleg és magával ragadó illat fűszeres, virág- és citrusárnyalatokkal biztos tét mindenki számára, aki magabiztos és nem fél attól, hogy a pillanatnak éljen.

Versace Pour Homme

Ez a medúzamaszkkal ellátott üveg telítve van a citrus, cédrus, jácint, tonkabab, borostyán és oud káprázatos illatával. A Versace Pour Homme egy spontán és magabiztos férfi illat. Kiváló választás olyan férfiak számára, akik egyszerre akarnak vonzóak és elbűvölőek lenni, ugyanakkor nem akarnak veszíteni férfiasságukból sem.

Davidoff Cool Water

A Davidoff Cool Water férfi illatot 1988 óta az egész világon élvezhetik a férfiak. A tenger szépségét, dominanciáját, veszélyességét és állati erejét szimbolizálja. A citrusfélék és a fás hangok népszerű kombinációi tökéletesek a bátor, erős és szabad férfiaknak. Alacsony áraik pedig szintén népszerűek lehetnek.

Paco Rabanne 1 Million

A Paco Rabanne 1 Million férfi parfüm arany rúd alakú palackja is azt jelképezi, hogy ilyen a luxus illata. Ha szereti magát luxussal körülvenni és tulajdonságai közé tartozik a magas önbizalom, a karizma és az álmainak folytatására irányuló vágy, ez az illat lesz a legjobb választás az Ön számára.

A fűszeres, erősen aromás férfi illat, a Yves Saint Laurent La Nuit de I'Homme hangsúlyozza személyiségének varázsát. A titokzatos, csábító illat a férfiak számára tele van érdekes ellentétekkel és mindenkinek tetszik, aki provokálni szeret. Ez minden, de nem unalmas.

Gucci Guilty Pour Homme

A Gucci Guilty férfi parfüm a karizmatikus, férfias illatok képviselője. Minden férfi számára alkalmas, aki a saját szabályai szerint él, nincs számára akadály. A citrusfélék és a fa népszerű kombinációját találhatja meg benne, a levendula és a narancsvirág mellett. Tapasztalja meg, hogyan illatozik az ártatlanság ellentétét.