5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÁS CSODÁLATOS HAJMASZKOKRÓL

 • MAGAZIN
 • 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÁS CSODÁLATOS HAJMASZKOKRÓL

5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÁS CSODÁLATOS HAJMASZKOKRÓL

Haj.... Erős gének büszkesége a megáldott férfiaknál, de főleg a nőknél. Sajnos nem mindenki veszi úgy, mint a saját büszkeségét. Inkább képes elsorolni egy millió dolgot , amit nem szeretnek hajukon, a legrosszabb esetben még szégyenkeznek is hajuk miatt. Panaszkodásra semmi ok, mert létezik használati útmutatás, hogyan törődjünk hajunkal.

Ne féljen, nem fogjuk kioktatni.....Mi is tökéletes teoretikusok vagyunk, de a gyakorlat néha sántikál.....Na akkor mi lenne ha megismételnénk a legfontosabbat mit kellene tudnia a haja típusáról, és azt, hogy kellene törődni  hajával, hogy szép és egészséges legyen? Kezdjük el!

Sok oka van annak, hogy nem törődünk hajunkal. Melírozott haja? Festi haját? Sokszor használ hajszárítót? Vasalja vagy hajsütővasat használ? Minden nap mossa haját? Többnyire kint tölti a napot ( napocskán, szeles időben)?Ezek és sok más tényezők elveszik a haj energiáját, melyet ha nem helyettesítünk, elsorvad.....Nem kell lemondani mindenről amit szeret , mi magabiztossá teszi Önt!Biztosan ne mondjon le a természetben eltöltött időről,  sportolásról „azért, mert már ma megmosta haját”.Elég  tudatosulni a ténnyel, hogy hajának  (testének, lelkének) regenerállásra van  szüksége. Ha ezt megkapja, az Ön természetes szépsége megnyílik és az élete egyensúlya újra megújul.

Az egészséges haj a tányéron kezdődik

Míg hozzájutunk a hajtípusokhoz, végre eláruljuk, milyen hajmaszkok adják meg hajának az elvesztett vitalitást. Engedje meg, hogy még maradjunk  egy témánál  , mely nem kevés hatást tesz hajának minőségére - ez az étkezés. Hogyha többnyire zsíros ételeket és tejtermékeket fogyaszt (azokban is sok a zsírtartalom), kevés folyadékot iszik, akkor valószínűleg zsíros hajjal küzd. Csodálkozik? A testünk a zsíroktól egyszerűen meg akar szabadulni. Negatív kihatása van a hajra a sok drasztikus diéta is , melyek a helyett hogy segítenének, kiszívjak testünkből a sok vitamint, tápanyagot,  ez idővel meglátszik a hajunkon, száraz és töredező lesz.

Ezért nagyon fontos az ember – kiegyensúlyozott étrendje, sok gyümölcs és zöldség , sovány hús félék, dió félék fogyasztása.

A hajnak jót tesz:

 • Banán: tartalmaz B vitamint, mely táplálja a hajat a fejbőrtől és fényessé teszi.( ha rendszeresen fogyasztja, megállítja a hajhullást, így dúsabb lesz haja).
 • Ananász: szakember a töredezett hajra  , haja könnyebben fésülhető ( 100% ananászlevet felvisz  a hajára 10 percig rajta hagyja, lemossa és ámulni fog!)
 • Alma: azért, hogy kihozza belőle a maximumot , egye hajastól  - megajándékozza Önt erős ,nem töredező hajjal ( segít az emésztő rendszernek is).
 • Sárgarépa: betakarotén, mely az immunrendszer,  szemei  egészségén kívül támogatja a haj növekedését ( szép körmöket), fényes és természetes lesz haja.
 • Paraj: nagyon sok vitamint tartalmaz - főleg vitamin C- t -mely nagyon jó a töredezés ellen, optimális zsíros haj ellen, a vas pedig dús hajért szükséges.

ISMERNI SAJÁT HAJUNK TÍPUSÁT AZ ALAPFELTÉTEL

Az milyen a haja típusa eleve 3 tényezőtől függ: ember fajta, genetika,biológiai életkor ( nem a jelentéktelen számtól a személyigazolványban,melytől az ember néha rosszul érzi magát). A hajunk hasonló mint családtagjaink- az, hogy az ember milyen családba születik, azt nem válaszhatja meg. Valaki szerencsés, valaki meg nem. A fő nem a sarokban üldögélni és sajnálkozni.Törődjon bele az adott szituációba,és ha tényleg változtatni akar, akkor saját maga tegye meg!

Tehát melyik a legyakoribb hajtípus?

SZÁRAZ HAJ

Zsíros hajtípusú hölgyek, könnyen féltékenyek , mert  ezt a szót ki akarják hagyni szótárjukból. De Ön tudja, hogy nincs mit irigyelni... Ha megfogja a haját, akkor durva – kócos hajat érez.Speciális készítmény nélkül nehezen fésülhető, főleg ha vizes és a haj töredezése sem meglepő.

Ha száraz és töredezett a haja, lehet csak azért van mert nem iszik elég folyadékot .Víz hidratálja  testét, bőrét, de a haját is.Sajnos idősebb korban már a folyadék sem elég ,mert a száraz bőr meg a  haj természetes része a hormonális változásnak , mely a hölgyeknél bekövetkezik.Bele kell törődnünk abba, hogy öregszünk és egyszer végleg megöregszünk. Fontos nem szomorkodni,és megtalálni az élet örömét más dolgokban.Ne felejtse, legjobb orvosság az egészségügyi problémákra az optimista gondolkozás.

Lehetséges ok: gyakori hajmosás nem megfelelő samponnal, gyakori hajszárítás vagy hajvasalás védő készítmény nélkül, rosszul sikerült melír vagy tartós , kiszáradás a napocskától, rossz életrend.
Egyszerű tanácsok:  kondicionálót használni( minden mosás után) és hajmaszk (optimális 1x egy héten) a hajmosás után a hajat természetesen hagyni megszáradni.

NORMÁLIS HAJ

Ne haragudjanak, de ezt a témát nem fogjuk nagyon komentálni.Ha a szerencsések közé tartozik , gratulálunk( és kicsit irigykedünk)!Haja nem is zsíros, nem is száraz.A haj mosása és szárítása nem okoz gondot, könnyen kezelhető, ezért elég minimális speciális készítmény (esetleg semmi). Bármilyen hajkozmetikát választ normál hajra, nem lép félre.

ZSÍROS HAJ

Rémálom, mi ezt tudjuk.De ne aggódjon, nincs maga ebben a helyzetben.Higgye el e probléma nagyon sok lányt ( főképpen a pubertában) hölgyet bánt. A haja olyan zsíros, hogy tapad , minden nap meg kell mosni. Na és? Akkor mossa!El tudjuk képzelni, hogy ez a sztereotip dolog nem szórakoztató –főleg ha tudja, hogy csak fél napig lesz a haja szép (most is meg nyáron is). Na ez ellen nem lehet tenni, harcoljon. Szeretné, hogy jól nézzen ki ?

Lehetséges ok: hormonális zavar mely sok bőrzsírt termel (magas tesztoszteronszint vagy teste nem képes efektívan kivezetni a felesleges hormonokat), stressz (izzadás),gyakori fésülködés , haja fogdosása, zsíros ételek.

Egyszerű tanácsok: használni sampont zsíros hajra, esteleg olyan sampont, mely mindennapi mosásra ajánlott, korlátozni a tejtermékeket a zsíros ételeket, nagyon sokat inni. (tiszta vizet).

Felejtse el azt a mondatot” majd holnap mosok hajat, ma úgy is itthon vagyok”.( betegség esetén lehet tolerálni). De ha akkor is használja ezt a mondatot, mikor kedvesével van, rosszul járhat....

Gondolkozzon el! Kapcsolatuk kezdetén megengedte magának, hogy zsíros hajjal lássa kedvese?Ugye nem? Akkor most miért igen?   

Sztereotip- ez a szó nagyon gyakori a partner kapcsolatban. Unalmat szimbolizál , mely többnyire  több éves együttélés után jelenik meg. Párunk nem hajlandó kilépni a sztereotipus megszokott életből, szeretet /humor/energia /vonzás  hiány …..Tudjuk , ha  kedvese nem figyel Önre , Ön sem akar már törekedni. Viszont ha kedvesét szereti, és nem tudja elképzelni nélküle életét, akkor ne várjon , hogy magától megváltozik valami. Vegye saját kezébe a dolgokat! Otthon is mindig legyen kiöltözve, szépen illatosan ( dobja el  a kinyúlt melegítőt ). Meglátja kedvese ezt észlelni fogja, talán ő is elkezd változtatni szokásain. De a legfontosabb, hogy ÖN érezze jól magát bőrében. Ez minden hölgyre vonatkozik, mindegy milyen hajtípusú! Legyen gyönyörű önmagáért , kedveséért,a gyerekekért, csak ezek után a többiért! 

VEGYES HAJ

Zsíros a hajgyökértől, száraz, töredezett hajvég. Önnek is valaki ajánlott melírt, hogy ne zsírosodjon a haja? Csak elfelejteték megmondani, van  másik oldala is a dolognak,azt a tényt, hogy a melír  kiszárítja a hajszálak végeit. Esetleg nem is használt a zsíros hajgyökereknél.

Nem baj, ezen a hajtípuson a mai kozmetikai piac könnyen segít!

Lehetséges ok:  sok kémiai készítmény (pl. melír), rossz hajkozmetikum, gyakori hajszárítás, hormonális diszbalancia.

Egyszerű tanácsok: vegyes hajra ajánlott sampon, vagy zsíros hajra ajánlott sampon és kondicionáló csak a haj felétől a hajvégig.

FESTETT HAJ

Festett hajnak nincs problémája a szárazsággal, mint a melírozott hajnak.Ez azért van, mert a festék pigmentet ad a hajnak  és a hajszálon keletkező apró hibákat elsimítja. Aki peroxidot használ ,annak hajából a pigment eltűnik  és a haj struktúrája megbontódik. Hölgyek akik festéket használnak, sokáig fényes  hajjal büszkélkedhetnek , de kell speciális készítményt használniuk festett hajra, mely megvédi a hajat a napocskától , aki nem barátkozik a festett hajjal.Továbbá javasolunk készítményeket( sampont, kondicionálót, hajmaszkot) csak egy márkától. Csak sampon nem elég.

Na de most nézzük meg, hogyan lehet olcsón otthoni hajmaszkot készíteni pár perc alatt.

 

5 CSODÁLATOS OTTHONI KÉSZÍTÉSŰ HAJMASZK

Az összesnél egyforma szabály van.Vizes hajra aplikálni, becsavarni törülközőbe vagy mikrotén zacskóba, kb. 30 percig, utána lemosni - egyszer egy héten aplikálni.

Hajmaszk száraz hajrabanános:

 • 1 banán
 • 1 kiskanál oliva olaj
 • 3 csepp levandula olaj
 • 1 kiskanál méz

 

Tönkretett haj – tojássárga-méz -kókusz hajmaszk

 • 1 tojássárgája
 • 2 kiskanál kókusz olaj
 • 1 kiskanál méz

Kávés hajmaszk

 • 2 kiskanál oliva olaj
 • 2 kiskanál  őrölt kávé
 • 1 tojássárgája

 

Zsíros hajra – almaecet,méz, citron:

 • 1 citrom leve
 • 1 kiskanál méz
 • ¼ csésze almaecet

 

Korpásodás ellen –  zab hajmaszk

 • ½ csésze zabpehely
 • ½ csésze zsíros tej
 • 1 kiskanál mandula olaj

 

Egy tipp a végére – Majonéz!

Ha észlelték, akkor általában az alapja  a házi készítésű hajmaszkoknak az olaj,tojás és citron. Ezért nem csodálkozhatunk, hogy a lusta kisasszonyok gyorsan felfogták, hogy mind a 3 ingrediencia meg van a majonézben. De viszont tartalmaz konzerváló szert.

A menet egyszerű: Vesz egy zacskó majonézt, vizes hajra rákeni, belemaszírozza hajába.Élelmiszeri zacskóba betekeri haját 15 percre, majd lemossa.
Haja szép és fényes lesz , ajánlatos kétszer megmosni illatos samponnal, nehogy gyorsbüfé szagú legyen...

KÓKUSZ OLAJBÓL KÉSZÜLT HAJMASZK

Kókusz olaj egy elkápráztató illat. Populációt 3 fő csoportra osztotta:

 • aki imádja, használja a konyhában, fürdőszobában és a hálószobában
 • visszafogottabb hölgyek még mindig külömbséget tesznek az étel és a kozmetika közt
 • hölgyek , melyeknek még nincs, de már hallottak róla, gondolkoznak meg -e vegyék

Ha az utolsó csoportba tartozik, már ne gondolkozzon, vegye meg. Komolyan.Népszerűsege miatt már nem is olyan drága, és be lehet szerezni a neten jó áron.
Kókuszolaj tele van antimikrobiális összetevővel, egészséges zsírsavakkal , vitaminnal és ásványokkal, melyek regenerálják haját és megnyugtatják a fejbőrt. A haj gyorsabban növekszik , szép, illatos lesz.

Kókuszolajból készült hajmaszk:Tegyen a tenyerébe kb. fél leveses kanál kókuszolajat (hosszú hajra ajánlatos többet)súrolja  tenyerében , hogy egy picit felmelegedjen , és finomam kenje be hajába, főleg a haszálak végébe, fésülje haját ritkáb műanyag fésüvel, csináljon egy kontyot, haját tekerje bele meleg törülközőbe, hagyja rajta 30-40 percig , ez után mossa meg samponnal kétszer.

S ha mégsincs kedve otthon hajmaszkot készíteni, vagy kirándulni készül,  választjon profeszionális hajmaszkot kínálatunkból a weboldalunkon.