A karantén előnyeinek felhasználása

  • MAGAZIN
  • A karantén előnyeinek felhasználása

A karantén előnyeinek felhasználása

Hányszor mondogatta magának ezeket a mondatokat az utóbbi időben: "Ha több időm lesz." "Ha egy ideig otthon leszek." "Amikor nem kell dolgozni mennem." A mondatokat, amelyeket oly gyakran használunk, és néha visszaélünk velük. A covid-19 terjedése miatt elrendelt karantén első napján ezeknek a válaszoknak ideje van. Mostantól Ön a saját ura idejének, és senki sem mondta, hogy a karantén a tétlenségre való ítélés! Éppen ellenkezőleg!

Élet leckék

Még ha elsőre elképzelhetetlennek is tűnhet, ez a nehéz élethelyzet is hozhat egy pozitív dolgot magával: a leckét. Függetlenül attól, hogy a kijárási tilalom vagy más korlátozások eszközévé váltak-e ennek a nemkívánatos tanításnak, az a feladat, hogy megértse. Értse meg a szabad mozgás és a hozzátartozóival való mindennapi kapcsolat értékét. Képzelje el, hogy még a negatív hozzáállás, a félelem és a gondok is egyfajta fertőzés formája lehet, amely képes lehet Ön és az élni kívánt élete közé állni. Ezért meg kell tanulnia hogy az egyes leckék hogyan lehetnek hasznára.

Ne aggódjon amiatt, amit nem tud megváltoztatni 

Az első dolgok egyike, amikor elszigetelten marad, hogy kapcsolja be a tévét, a számítógépet és a szociális hálózatokat a mobiltelefonján. Nagyszerű dolog képben lenni, kapcsolatban maradni, barátaival beszélgetni, és vitába szállni arról, hogy mi történt Önökkel és a világgal. De ennek a kezdeti állapotnak meglesznek a saját határai. Ha több riasztó jelentést lát arról, hogy a koronavírus terjed, mennyire szűkösek az árukészletek, és hogy a védőmaszkok beszerzése emberfeletti feladat, akkor szomorú lesz. Ne bántsa magát. Az ajtón kívüli világ természetesen szenved. De Ön olyan helyzetben van, hogy még mindig nem tud változtat semmin. Lélegezzen mélyeket, vegye kézbe gondolatait, és kezdje el kinyújtani a karanténban lévő időt.    

A tervek teljesítésének ideje

Hány könyv van úgy a könyvespolcon, amelyet elkészített az olvasásra, amikor lesz rá idő? Hány fénykép vár arra, hogy bekerüljön az albumba? Hány nem kicsomagolt doboz van a szekrényben az utolsó költözés óta? Hány garantált receptet a fáradt bőrre még nem próbált ki? Valójában már csak egy kérdés maradt,mivel kezdjem? 

Rendezés és takarítás

Gyűlölik, utálják ... de mikor,ha nem most elrendezni a megmaradt munkát? Most már csak tudni kell, hogyan kell csinálni. Marie Kondo, a jelenlegi legelismertebb "takarítónő" szerint  megszabadulhat a dolgok akár kétharmadától, ha csak azokat a dolgokat hagyja meg,amik pozitív érzelmeket kelt bennünk („Spark Joy”). És ezen az ajkán lévő mantrával kezdjen el búcsút mondani a már nem szükséges dolgoknak, amik már nem tetszenek vagy valamit rosszra emlékeztetik. Kezdje felesleges papírokkal, jótállási kártyákkal, naplókkal és jegyzetekkel, folytassa a szekrénnyel, cipőszekrénnyel, elsősegélykészlettel, és végül szabaduljon meg a fel nem használt kozmetikumoktól. Órákig fog szórakozni, akár napokig, és megkönnyebbül. 

Otthoni edzés

Ne kételkedjen egy pillanatig sem ebben a tevékenységben. A mozgás elengedhetetlen a jólét és a pszichika szempontjából is. Nem számít, milyen edzést végez. Hála a különféle gyakorlati alkalmazásoknak és youtube csatornáknak, létrehozhat egy teljes programot a karantén minden napjára. Reggeli jóga, déli edzés, esti pilates. Gyakorlatilag minden lehetséges. Végül a saját bőrén megtapasztalja majd, hogy a napi néhány perc alatt tartott edzés minden ígéretét beváltja.

Idő a hobbikra

Azok, akiknek hobbija van, mindig tudják, hogyan használják szabadidejüket. Bármely tevékenység, amely a kreatív szférába enged minket, most kincs. Olvasson, fessen, játsson hangszerén, modellezzen, faragjon, varrjon (a drapériák jól jöhetnek), hímezzen, készítsen házi sajtot vagy eredeti ékszert. Szerencsére okos és aktív nemzet vagyunk, és a kreativitásnak nincsenek korlátai.  

Idő önmagára

Amikor egy nő ezt mondja, olyan, mint egy varázslat, amely felemeli az asztaltól és közvetlenül a fürdőszobába vezet, ahol órákig eltűnik. Nem csoda. Aromafürdő, manikűr, pedikűr, peeling, arcmaszk, hajmaszk, gyökérszérum, körömkezelés. Valószínűleg sorra előkerül az összes gondosan megőrzött ránctalanító krém vagy luxus tusfürdő és haj sampon mintája, amelyeket a legutóbbi születésnapja óta tartott a rosszabb időkre. Nincs mit várni.

Rossz napok     

Lehet, hogy nem ma, de a rossz napok biztosan eljönnek. Hiányzik majd a friss levegőn történő mozgás és az emberekkel való kapcsolat. Ilyenkor valóban kényeztesse magát egy kis tétlenséggel és nézzen meg egy filmet. Semmi negatív thrillert vagy posztapokaliptikus sci-fi műfajt! Néhány könnyed vígjáték, például az 1986. évi Borzasztó emberek. Bár a cím nem tűnik optimistának, de amikor meglátja, hogyan kezelte az elszigetelődését Bette Midler, visszafogja a szelet a vitorlájába.

Boldog vég

Beletelik egy ideig, amíg örülni tudunk annak,hogy a koronavírus vesztett. De az igazi győzelem az lenne, ha jobb emberként lépne ki a karanténból. Új benyomásokat szerzett kiolvasott könyvekből, rendezett lakásokból, kreatív munkából, a rendszeres bőrápolás hatásaiból és a testmozgás programjából. De elsősorban az időre való figyeléssel és tudatában annak, hogy most már nem minden fontos, amit a karantén előtt fontosnak tartott. Ez azt is jelenti, hogy tökéletesen elsajátította korának mester szerepét, és megértette a leckét.