A legjobb esküvői ruhák anyukáknak: milyet válasszon?

  • MAGAZIN
  • A legjobb esküvői ruhák anyukáknak: milyet válasszon?

A legjobb esküvői ruhák anyukáknak: milyet válasszon?

Milyen ruhát válasszon az édesanyjának az Ön esküvőjére? Milyen ruhák a divat manapság, kényelmesek-e és ugyanakkor kellően reprezentatívak? Erről a cikkben fogunk beszélni. Tanácsokkal látjuk el, hogyan válasszon ruhát édesanyjának az Ön esküvőjére.

Az esküvő jelentős eseményt szimbolizál nemcsak az ifjú házasok számára, hanem a közvetlen család számára is. Éppen ezért a szülők gyakran nagy figyelmet kapnak, ezért az anyák megpróbálnak úgy öltözködni, hogy gyönyörűek legyenek az esküvőn. Végül is arra várnak, hogy találkozzanak az új család másik felével, tehát egy tisztességes és jól illeszkedő ruhát akarnak, amelyben egész nap jól érzik majd magukat. Azonban mindkét édesanya ruhájára bizonyos szabályok vonatkoznak, amelyeket be kellene tartaniuk a választáskor. És mik ezek?

Alkalmazkodjon az esküvői színekhez

Míg a menyasszonyi ruha a legtöbb esetben hófehér lesz, az esküvőn részt vevő többi hölgy inspirációt nyerhet az esküvő témájának színeiből. A leendő ifjú házasok vagy közvetlenül a meghívón ezt feltüntetheti, vagy személyesen is közölhetik velük. Az esküvőn akkor nagyon szépnek tűnik, ha az egyes esküvői vendégek hasonló színeket viselnek. Például, ha az esküvő egyik színe piros, a menyasszony és a vőlegény édesanyái kiválaszthatják a hozzáillő bordó ruhát.

Kerülje a fehéret és a feketét 

Két szín van azonban, amelyek egyszerűen nem tartoznak egy esküvőhöz. Ezek a fehér és a fekete. Az esküvő napján ugyanis csak a menyasszonynak szabadna fehéret viselnie, és ha egy másik meghívott hölgy viseli ezt a színt, akkor azt bizony hatalmas illetlenségnek tekinthetik.

Az esküvőnek vidám eseménynek kell lennie, és ezért a fekete nem tartozik hozzá. Különösen a menyasszony és a vőlegény édesanyáin egy ilyen szín nagyon helytelennek tűnhet. Ne feledje, hogy esküvőre öltözött, nem temetésre.

Fogadjon a nem gyűrődő anyagokra

Az anyagokat illetően az édesanyák esküvői ruháik esetében kifizetődő, ha kellemes, nem gyűrődő anyagot választunk. Míg a menyasszony a nap folyamán gyakran cserél ruhát, az édesanyák egész nap ugyanabban a ruhában maradnak. Ezért is kellene jól illeszkednie hozzájuk, nem szabad, hogy fojtsa őket, és valóban nagyon kényelmesnek lennie.

Milyen hosszú ruhát válasszon?

Az esküvő egy hivatalos eseményt szimbolizál, és a ruha hosszának meg kell felelnie ennek. Az édesanyák számára ideálisak a legfeljebb kissé térd feletti ruhák. Ugyanakkor választhatnak hosszú hivatalos ruhákat is, amennyiben kényelmesnek érzik.

Az alternatívát egy tisztességes női kosztüm jelképezi, amely egy szoknya, egy blúz és egy jól illeszkedő zakóból áll. Az idősebb korban lévő hölgyek, általában ezt a változatot választják, illetve a nagymamák számára is alkalmas választás lehet.

Ruhák templomi vagy szabadtéri esküvőre

Ha a szertartás egy templomban zajlik, akkor a ruházati szabályok kissé szigorúbbak. Ebben az esetben térdig érőnek, és a nőknek pedig vállakat eltakaró ruhának kellene lennie. Ez azonban nem azt jelenti, hogy teljesen fel kell hagynia a vékony pántú ruhákkal. Csak annyit kell tennie, hogy a szertartás során a kabátját, a boleroját vagy a sálát a vállara dobja. A templomban amúgyis mindig hidegebb van, és ezzel a kiegészítővel elegánsan fog kinézni.

Ha a szertartás a szabadban zajlik, a szabályok is sokkal lazábbak. Ha nem biztos benne, bármikor kikérheti a menyasszony véleményét egy adott ruha alkalmasságáról.

Kész vagy személyre szabott ruha?

Természetesen a költségvetésének is nagyon fontos szerepe van ebben a kérdésben. Az általános kész ruhák sokkal olcsóbbak. Ha azonban úgy dönt, hogy testreszabott ruhát készíttet, akkor egy tökéletesen illeszkedő ruhát kap, amelyet sok más ünnepi rendezvényhez is felhasználhat (például más esküvőkre, promóciókra, keresztelőkre stb.). A harmadik lehetőség a ruha kölcsönzésének igénybevétele.

Ne feledkezzen meg a cipőről, a kiegészítőkről, a parfümről és a sminkről sem

Minden outfit megérdemli a tökéletesen hozzáillő kiegészítőket, amelyek teljesen más szintre viszik ezeket. Ezért feltétlenül ne felejtse el a cipőt - a klasszikus szivattyúk ideálisak lesznek, de a lazább esküvők esetén a nyári szandálok is megfelőek lehetnek. A kézitáska egyezzen az általános kinézettel, miközben választjon inkább egy kisebb elegáns borítéktáskát.

A menyasszony és a vőlegény édesanyáik sminkét és a frizuráját gyakran ugyanaz a sminkes biztosítja, mint aki a menyasszonyét. Ha ebben állapodtak meg, akkor nem kell aggódnia emiatt a feladat miatt, és biztos lehet benne, hogy profi sminkjük lesz. Ezen kívül ne felejtse el a megfelelő női parfümöt és ékszereket - például a fülbevalókat, a női karórákat, a nyakláncot vagy a karkötőt.