Ahogy a férfi látja: egy sztereotípia, amelyet meg kell cáfolni

  • MAGAZIN
  • Ahogy a férfi látja: egy sztereotípia, amelyet meg kell cáfolni

Ahogy a férfi látja: egy sztereotípia, amelyet meg kell cáfolni

„A férfiakat csak az érdekli, hogy hogyan néz ki egy nő!" Ugyan ki mondja ezt? Csak nem Ön? És mi lenne, ha valaki azt állítaná Önről, hogy túl sokat beszél, egy évszázadokat tölt a fürdőszobában, és csak a cipőkre és a parfümökre tud gondolni? Ideje lezárni az előítéletek háborúját, és megérteni, hogy ugyan valami van bennük, viszont közös erőfeszítésekkel valójában megcáfolhatjuk ezeket.

A férfi nézet

Természetesen a szép formás vonalak, a szép mellek, a gyönyörű haj és a puha bőr fontos tulajdonságai annak meghatározására, hogy egy férfi vonzónak tartja-e a nőt. Az evolúció szempontjából ezek a kulcsfontosságú feltételezések, hogy a nő egészséges, termékeny és esélyes a sikeres szaporodásra. Noha ezek az előnyök nemzedékeken át kevésbé váltak fontossá, még mindig tudatosan befolyásolják a férfiak nézetét és biztosítják a szexuális vonzódást.

A közös témák

A megjelenés tehát nagy szerepet játszik, de nem egyike a domináns tényezőknek a partner kiválasztásakor. Kiindulva a legújabb tanulmányokból, amelyek kellemesen meglepőek abban, hogy a férfiak véleménye az ellenkező nemről nem különbözik annyira attól, ahogyan egy nő látja a férfiakat. És egy nő soha nem választana élettársát csupán a megjelenése alapján? Vagy mégis?

A jövőbeli kilátások

Az egyik legnagyobb meglepetés az a tényező, hogy egyre több férfi nem csupán rövid távú szerelemre vágyik, és a partner kiválasztása a tartós kapcsolat előfeltételeitől függ. De a fogás továbbra is így marad. természet és megközelítés másokkal, mások értékelik a függetlenséget és a karrier célokat, másoknak egyéb erősségei vannak a listán - a vágy, hogy családjuk legyen vagy kulináris képességeik legyenek. A gond ezzel azonban továbbra is az, hogy az egyéni kritériumok az ember egyéni jellegétől és sok más körülménytől függnek. Egyesek számára a legfontosabb a természet és a másokhoz való hozzáállás, mások a függetlenséget és a karrier célokat értékelik, és a többieknek is megint csak más előnyei vannak a listán - a család iránti vágy, vagy a kulináris készségek.

Az egyszerűség ereje

Ugyanakkor a férfiak elismerik az egyszerűséget is... az első szerelembe eséshez elegendő egy egyszerű stimulus az érdeklődés felkeltéséhez: a testtartás, a hang, a magabiztos viselkedés, a pozitív hozzáállás vagy épp a humor. Mindez valóban vonzó - az aránytól, a hajszíntől vagy a kortól függetlenül. A kanadai Brit Columbia Egyetem kutatói tanulmányaik során még azt is kimutatták, hogy egy férfi vonzóbbnak találja a nőt, ha minél szélesebb és fényesebb a mosolya.

A férfiak értékelik a természetes megjelenést

Tény, hogy a férfiak szeretik a stílusos, szexi és érzékien sminkelt istennőket megcsodálni. Az élet szempontjából azonban gyakrabban választanak olyan nőket, akik a természetességet részesítik előnyben, illetve a sportos vagy a gondatlan out-of-bed megjelenésükkel is jól érzik magukat. De ahhoz, hogy ez a stílus valóban megfeleljen egy nőnek, annak előfeltétele az egészséges önbizalom és a belülről sugárzó elegancia.

A férfiaknak is megvannak a sajátosságai

A furcsa ízek kombinációja, a kultikus tárgyak iránti érdeklődés vagy az idegesség furcsa megnyilvánulása a férfiak gyengéi közé tartoznak. A férfiak szintén külön figyelmet fordítanak a nő ezen sajátosságaira. Emiatt aranyosnak is tartják őket, és sokra értékelik ezeket, mivel számtalan ilyennel rendelkeznek ők is. Rájönnek, hogy a tökéletesség valóban unalmas, és minden ilyen kis különbség tesz egy nőt teljesen egyedülállóvá.

A férfiak nem félnek a magabiztos nőktől

A férfi hódító ösztön a nők függetlenségét és önbizalmát is felkelti. Annak érdekében, hogy az életben mindkét lábával a földön álljon, hogy ne szégyelje véleményét, hogy jól teljesítsen a nehéz munkájában, és ugyanakkor a háztartást és a gyermekeket is kezelje, csak az igazi power-women képesek, akik hatalmas inspirációként szolgálnak a férfiak számára.

A szabad élet 

Ami egy másik fontos ponthoz vezet minket - a szabadsághoz. Ahogyan a nőknek szükségük van az érdeklődési körökre és a barátaikkal töltött időre, úgy a férfiaknak is szükségük van a sporteseményekre és a kocsmázós estékre. Ezért lehetőséget kell biztosítani a partner számára, hogy szabadon dönthessen, és hogy bízhasson benne.

A férfiakat nem szabad megalázni

A férfiak számára nélkülözhetetlen, hogy tiszteletben tartsák őket. A partnere, a családja, a barátai és a kollégái is. A férfiakat nyilvánosan rágalmazni, parancsolgatni, helyesbíteni és kiigazítani, a szórakozását befejezni a magáért beszélő tekintettel az órára és a távozáshoz felszólítani, vagy bármilyen más megalázás mások előtt a legrosszabb, amit a teremtés mesterével megtehet, mivel ez az elkerülhetetlen konfliktushoz és a bizalom és elvesztéséhez vezet.

Kártyák az asztalon

Valószínűleg ez az egyik oka a partnerek közötti nézeteltéréseknek, és amire a nőknek ügyelniük kell. Míg a gyengébbik nem gyakran inkább a lényeg sorok közötti alapos elrejtését, és az ellenkező nem félrevezetését a nem egyértelemű utalásokkal részesíti előnyben, addig a férfiak általában inkább az egyenes megnyilvánulást. A nyitottság és az őszinteség közel áll a férfiakhoz, ezért ez lenyűgözi őket.

Partner a bajban

Sok férfi nemcsak egy szeretőt szeretne maga mellett tudni, hanem egy olyan partnert is, aki amolyan semmi jónak nem elrontója. Egy nő, akivel elfogyaszthatnak egy pár italt, szórakozhatnak, és legalább egy kis ideig semmi másra nem gondolnak. Szinte minden férfi (és a nők is) egyetértenek ebben a kérdésben: az együttnevetés képessége feltétlenül szükséges. 

Maradjon hűséges önmagához!

A következtetés visszavezet minket az alapokhoz. Mert ha inkább bizonytalan, mintsem határozott és csendesebb, mint a nevetséges többség, maradjon olyan, amilyen! Amiben egyhangúlag egyetértünk, az abszolút a hitelesség megőrzése. Mindig rossz stratégia az, ha csak áltatni próbálja, hogy más benyomást keltsen partnerében. A szerelem és a partnerkapcsolat nem lehet egy önmagunkkal való harc vagy egy kimerítő görcs, hanem támogatást kell nyújtania és erőssé kell tennie minket - az összes olyan kihívás ellen, amely az életünk során vár ránk.