Csodatévő szérumok és kezelések a hajra, amelyeket ki kell próbálnia

 • MAGAZIN
 • Csodatévő szérumok és kezelések a hajra, amelyeket ki kell próbálnia

Csodatévő szérumok és kezelések a hajra, amelyeket ki kell próbálnia

Ha odafigyel a haja ápolására, akkor otthon biztosan számtalan olyan hajápolási terméket tart, amelyek támogatják a haja szépségét. Minőségi sampont és kondícionálót használ, hetente egyszer maszkkal kezeli a haját, és speciális spray-kel védi a hőtől és a naptól. Miben különlegesek és melyek ezek?

Fedezze fel a hajszérumok erejét

A hajszérumegy komplex kiegészítő, amelyet a haja gyorsan megszeret majd. Legfőbb előnye a hatóanyagok magas koncentrációja, amelyek hatékonyan simítják a fürtöket, lágyítják a tapintásukat és védik a külső környezeti hatásoktól. A haj egész nap puha, egészséges és fényes lesz. Felkeltette az érdeklődését a hajszérum, de nem tudja, hogyan vegye be a hajápolási rutinjába? Soha nem használta, és nem biztos benne, hogy működik? Cikkünkben megtudhatja az összes fontos információt.

Mi is pontosan a hajszérum?

Soha ne keverje össze ezt a praktikus segítőt a hajolajjal, akármennyire is ugyanúgy folyékony összetétele van. A hajszérum egy szilikon alapú termék, amelyet úgy terveztek, hogy lefedje a haj teljes felületét. Természetes fényt, puhaságot és hidratáltságot kölcsönöz neki, és megvédi a fürtöket a szennyezésődéstől. Száraz és nedves hajra is használhatóak, a konkrét szérum típusától függően. A szérumok legkülönfélébb típusait szerezheti be, amelyek között néhány alkalmas a száraz, sérült vagy kemény hajra, míg léteznek könnyebb nem megterhelő szérumok is a zsíros vagy finom hajra. A hajszérum maximális kihasználásának kulcsa a megfelelő használat elsajátítása.

Tipp: A szilikonok a hajkozmetikumokban az utóbbi időben nem szívesen látott vendégek. Hosszú használat esetén ugyanis beburkolják a hajrostokat, megakadályozzák a termékek mély behatolását a hajba, és megfosztják a természetes fényétől. Nem minden hajszérum vagy kezelés tartalmaz szilikonokat. Szilikonmentes termékeket is választhat a piacon.

vlasy-2Miért kell kihasználni a hajszérumokat?

Az legnagyobb problémák amikkel az emberek a haj kapcsán talákoznak, a károsodás, a fény elvesztése és a hidratáltság hiánya. Száraz, töredezett végű haj, könnyű töredezés, durva fürtök, amelyek könnyen összekuszálódnak, matt, fénytelen haj ... ezek mind a sérült haj jelei.

Mi okozza a haj károsodását?

Több ok is létezik. Hibáztathatóak csakúgy a környezeti tényezők - erős napfény, klórozott víz vagy por, mint a mechanikai károsodás a gondatlan fésülés és szárítás, a hajvasalók vagy a hajszárítók forró levegője. Szintén negatív hatása van a kíméletlen szőkítésnek is és a haj szerkezetébe történő egyéb kémiai beavatkozásoknak.

A haj három rétegből áll - kutikula, belső hajbél és medulla. Sérülés és túlzott hő esetén a kutikula (külső réteg) eltávolításra kerül a hajról, amely aztán kiszárad és sérül. A hajvégek kopottak, a szálak gyűrődnek és könnyen törnek.

A hajkozmetikumokról alkotott legnagyobb mítoszok egyike az emberek körében az, hogy a hajszérum a haj kezelésére szolgáló termékek egyike. Valójában a szérumnak a hajápolási rutin részét kellene képeznie, csakúgy, mint a samponnak és a kondícionálónak.

Hogyan működnek a hajszérumok?

A hajszérumokban a legjobb az egyszerűségük. Úgy működnek, hogy a teljes hajat eltakarják és megvédik a káros hatásoktól a következő mosásig. Alapvetően gátat teremt a haj és a külső környezet között - ez az oka annak is, hogy sokan használják a hajszérumot a károsodás megelőzésére. A szérum által nyújtott védelemnek köszönhetően a haj jobban ápolt, sima és gyönyörű. Egyes hajszérumok hozzájárulnak a haj nedvességmegtartó képességének növeléséhez, valamint elősegítik a haj növését.

Hogyan kell használni a hajszérumot?

Többféle mód van, ennek a praktikus segítőnek a felhasználására. Ez mindig az adott terméktől függ. Általában azonban nedves hajra kell felvinni a szérumot, elsősorban a haj hosszára és a hajvégekre összpontosítva. Vigyen fel megfelelő mennyiséget a hajszálakra, majd a szokásos módon állítsa be a fürtöket. Hajszárítás és fújás előtt alkalmazza. Egy másik módszer az, hogy közvetlenül a száraz hajra alkalmazzuk. Ebben az esetben a szérum kisimítja a repülő szálakat és azonnali fényt ad a fürtjeinek. Ha száraz hajra használja, kisebb mennyiségű termék is elegendő.

Mit kell kerülni?

A szérummal való fertőzés elkerülése érdekében helyesen kell használnia.

 • Ne használja a szérumot a gyökerekre és a fejbőrre
  Bár a gondolat, hogy a gyökerektől a végekig gyönyörűen fényes hajunk legyen, jónak tűnik, kerülje a hajgyökerekhez közeli alkalmazást. Különösen azok, akiknek zsíros vagy finom haja van. Még a legkönnyebb szérumok is megterhelhetik a hajat, és a termék felhalmozódhat a bőr közelében, így a haj zsírossá válik. Ezért ideális a szérumot a végére felhordani, és fokozatosan hosszakra felvinni.
 • Megfelelő mennyiség és tiszta haj
  Ne vigyük túlzásba a mennyiséget és a gyakoriságot. Bőven elegendő heti vagy akár 14 naponta egyszeri alkalmazás. Soha ne használja a szérumot, ha nem mosta meg a haját. Ha a tincseken szennyeződések és piszok található a tápanyagok nem lesznek képesek behatolni a hajszálakba.
 • Tipp: Melegítse fel a szérumot a tenyerében
  A hajolajokkal ellentétben a szérumok koncentrációja kissé sűrűbb, ami megnehezítheti a hajba való bedolgozást. Ha szeretne az alkalmazáson spórolni, és egyenletesen felvinni a terméket, hagyja, hogy a szérum néhány másodpercig melegedjen a tenyerében. Ennek köszönhetően kissé felmelegszik és cseppfolyóssá válik, így könnyebben felvihető.

vlasy-zenaHogyan válasszunk megfelelő hajszérumot?

Csakúgy mint más hajápolási termékeket, a szérumot is a haj típusának és az elérni kívánt célnak megfelelően kell kiválasztania. Ez persze kicsit zavaró lehet, mivel mindannyian szeretnénk a lehető legszebb hajat minden szempontból, de mégis választani kell. Az alábbiak szerint választhat:

 • Sima és fényes hajat szeretne - Válasszon olyan termékeket, amelyek támogatják a ragyogást, gátolják a haj göndörödését és hidratálják a hajat. Szükséges a fürtök tápanyagokkal való ellátása és puhaságuk támogatása.
 • Tartósabb és élénkebb színt szeretne - Próbáljon ki egy szérumot, amely védi a haj színét és fényét, amely megvédi a hajszínt a napfény okozta kifakulástól, fokozza azt és megelőzi a hajrost károsodását a kémiai festéstől
 • Erősebb és egészségesebb hajat szeretne -Válasszon olyan termékeket, amelyek erősítik a hajat, támogatják a töredezett haj gyógyulását és mélyen táplálják a hajat. Ennek köszönhetően csökken a törékenységük is.
 • Hidratált fürtöket szeretne -Ha göndör haja van, akkor nagy valószínűséggel a száraz ragyogás nélküli hajjal kell küzdenie. Válasszon olyan szérumot, amely segít megnedvesíteni a fürtöket, miközben lágyságot és fényt kölcsönöz nekik.

A legjobb hajszérumok

 • L´Oréal Professionnel Série Expert Absolut Repair Wheat Oil Nourishing Serum 50 ml - A nagyon károsodott hajra szolgáló hajszérum búzaolajat tartalmaz, amely enyhíti a szálak fodrozódását és gyönyörűen simítja a hajat. A szérumot nem kell leöblíteni, és szárítás előtt nedves hajon, valamint közvetlenül száraz hajon is használhatja, ahol gyönyörűen kihúzza a töredezett hajvégeket. A szérum nem zsírozza a hajat.
 • Schwarzkopf Professional BC Bonacure Peptide Repair Rescue Sealed Ends 150 ml - A regeneráló krémes szérumot minden olyan haj értékelni fogja, amely fokozott porozitással, töredezettségel és a hidratálás hiányával küzd. Nemcsak kisimítja a felületet, de mélyen behatolva a hajrostba, regenerálja és táplálja a hajat. Magas koncentrációban tartalmaz proteolipideket és keratint, amelyek együttesen gyógyítják a hajszálakat, rugalmasságot és szilárdságot kölcsönöznek neki. A haj visszanyeri fényét, és a végei sem lesznek annyira szárazak.

Kényeztesse fürtjeit hajkezelő kúrával

A hajszérumok mellett vannak olyan hajkezelések is, amelyek szintén segítenek a fürtök szépségének és egészségének megőrzésében. Ezekkel a termékekkel végzett rendszeres kezelés újjáéleszti a haját, puhává és fényesebbé varázsolja azt. A hajszérumokkal ellentétben a kezeléseket általában hosszabb ideig hagyjuk a fejen hatni, majd öblítsük le. Az expozíciós idő néhány perctől fél óráig terjed. De vannak olyan öblítés nélküli permetező kezelések is, amelyek minden krónikus időhiányban szenvedő ember számára megfelelőek - mintha csak a mai mozgalmas időkre készültek volna!

A hajkezelések, a szérumokhoz hasonlón belülről regenerálják a haj szerkezetét. Harcolnak a töredezett haj ellen, és csodálatosan ápolják a haj felületét - a kutikulát. A hajszálat vékony és finom réteggel borítják, így puha és gyönyörűen fényes lesz és nem kuszálódik össze. Ismét csak különféle típusú termékek közül választhat, attól függően, hogy mitől szenved a haja - az argán vagy a makadámiaolajjal végzett kezelések ideálisak a törékeny hajnak, a sérült haj örülni fog a keratin tartalomnak, a száraz haj pedig a shea vajnak vagy a kókuszolajnak köszönhetően lesz táplált.

 • Kérastase Fusio-Dose Concentré Oléo-Fusion 10 x 12 ml - A száraz fürtökre szolgáló avokádó- és jojobaolajat tartalmazó intenzív hajkezelő kúra a hajrost mélyén hat, amelynek hosszú távon biztosítja a szükséges tápanyagokat. Ugyanakkor azonnal kisimítja a hajat. A kezelést a hatást követően alaposan le kell mosni. A csomag 20 alkalmazáshoz elegendő.
 • Wella Professionals SP Color Save Infusion 6 x 5 ml - A Welly hajkezelése tökéletesen felderíti a festett hajat. Védi a kimosódástól és az árnyalat kifakulásától. Ugyanakkor kisimítja a hajat, ragyogást és selymes puhaságot kölcsönöz neki. Hajmaszkkal kombinálva használható. A megszokott mennyiségű maszkhoz keverjen egy ampullát, és hagyja a hajon 5-10 percig. Ezután öblítse le.