A legjobb női parfümök, amelyeknek a férfiak nem tudnak ellenállni

  • MAGAZIN
  • A legjobb női parfümök, amelyeknek a férfiak nem tudnak ellenállni

A legjobb női parfümök, amelyeknek a férfiak nem tudnak ellenállni

A megfelelő illat kiválasztása a női outfit egyik legfontosabb kiegészítője. Minden nő olyan illatotokat választ, amelyek összhangban vannak az ízlésével, és ugyanakkor úgy véli, hogy ezeknek megfelelő hatása lesz egy adott környezetre. Ezért a nők általában több parfümmel rendelkeznek, amelyeket különböző alkalmakkor használnak. Különböző típusú parfümök is alkalmasak minden napszakra. Az alkalmi viselethez friss tónusokat kellene választani, a nehezebb és erősebb parfümök leginkább a különleges alkalmakra és a fontos esti eseményekre megfelelőek.

Illatanyagok és a parfümök típusai

Az adott alkalomra megfelelő parfüm keresésekor a nőket két alapvető kritérium alapján kell vezetni - intenzitás és alapvető illat. Az egyes parfümök összetételét mindig úgy alakítják ki, hogy a keverék egyes illatai fokozatosan szabaduljanak fel, tehát háromféle tónus létezik: 

  • fej - képviseli a legerősebb illatot, amely azonnal megjelenik az alkalmazás után. A citrus és a virág illatát használják a felső jegyekhez,
  • Szív - pár perc alatt elhalványul, kb. egy óra alatt szabadul fel. A parfüm szívének hívják. Ebben a kategóriában édes gyümölcsök (alma, körte, őszibarack) és fűszeres (fahéj, szegfűszeg) illatok vannak kiegészítve gyógynövényes aromákkal (citromfű, hibiszkusz stb.),
  • alap - amelynek felszabadulása a leghosszabb ideig tart. Ezek az illatanyagok alkotják a parfümöt, nehezebbek és intenzívebbek. Főként fás hangoknál (szantálfa, cédrus, ciprus) vagy fűszeres balzsamos illatoknál (vanília, mirtusz stb.) használják.


Mind az alap, úgy a szív és a fej tónusok négyféle illatból állhatnak, amelyek az eredeti kivonat-összetevőhöz kapcsolódnak. Ezek a típusok így jellemezhetők: 

Virágos illat

Ez a legintenzívebb növényi eredetű friss és édes illat. A virágillatot levendula, rózsa, írisz, orchidea vagy liliom virágokból nyerik, de egy egész illat skála áll erre a célra. Ha ezek alkotják a parfüm alsó hangjait, általában egész napos viseletre tervezték őket, és alkalmasak munkahelyi viseletre is.

Citrus illatok

A leggyakrabban használják a citrusféléket vagy zöld almát, vagy kellemes és enyhén egzotikus illatokat is. A virágárnyalatokhoz hasonlóan a gyümölcsös illatokat is elsősorban frissnek tekintik, és egész napos viseletre szánják őket.

Orieántáis/keleti illatok (fűszeres)

Ez a kategória magában foglalja az egzotikus fűszerek élesebb árnyalatát és a gyógynövények édes aromáját. A menta mellett, amely inkább alkalmas a napi parfümök alapjának, ebben a csoportban a kardamom, a szegfűszeg vagy a fahéj tónusai dominálnak. Általánosságban elmondható, hogy a meghatározott keleti fűszerek erősebb bázisát speciális parfümökhöz tervezték, és beleférnek a hidegebb hónapokba is, mivel édes és meleg benyomást keltenek.

Fás illatok

Intenzív jellegük miatt különösen a férfiak parfümjeinek alapját képezik. Bár ebben a csoportban sokféle illatárnyalat található, ezek nem elsősorban minden nő számára alkalmasak. Ezeket részesítik előnyben az esti parfümök alapjaként.

Az illatanyagok alaptípusai mellett a parfümök intenzitása is különbözik, ami meghatározza, hogy melyik alkalomra melyik a megfelelő. Megfejtheti az illat intenzitását a saját készítménytípusa szerint, amely meghatározza az illatkomponens arányát. E tekintetben a következőket ismerik: 

  • frissítő víz (Eau Fraiche - EF) - a legfinomabb parfümtípus, amely kb. 6% -os alacsony intenzitású illatkomponenst tartalmaz,
  • Kölni víz (Eau de Cologne - EdC) - a legkisebb mennyiségű 4-6% illatotot tartalmaz, de általában nagyon intenzív. A kölni víznek van a legrövidebb tartóssági ideje,
  • Eau de Toilette (EdT) Eau de Toilette (EDT) - 6–12% illat, általában kevésbé intenzív illatú, hosszabb ideig tartó felszabadulással, mint a kölni víz,
  • parfümvíz (Eau de Parfume - EdP) - az aromák aránya eléri a 12-15% -ot, és általában speciális alkalmazás esetén hosszabb időn át hat,
  • parfüm - 15–40% illatkomponenst tartalmaz, ez a legerősebb, és nagyon takarékosan kell használni, mivel nagyon hosszú ideig szabadítja fel az aromát, lényegesen intenzív felső hanghatással.

Így, bár a parfümöt az illatanyagok minden típusához használják, a választásnak a termék megnevezésén kell alapulnia, amely meghatározza az összetevő hozzávetőleges arányát. A legtöbb terméket kölni vagy toaletvízként gyártják, amelyek lehetővé teszik az egyszerű és nagyon hatékony alkalmazást. 

A parfüm alkalmazása 

Az illatanyag felhasználása az adott intenzitástól függ. Míg a parfümöknek és az parfüm vizeknek a test (bőr) lehető legnagyobb részét le kell fedni, addig a frissítő-, kölni- és toaletvizet kis mennyiségben kell alkalmazni a test különböző részeire. A leggyakrabban a véráramlásos területekre, például a csuklóra, könyökre és a térd belső oldalára, mellkasra, nyakra, állkapocsra és a fülek mögé vagy a hajra. 

A koncentráció intenzitása mellett az alkalmazási módszert megkülönböztetik az egyes illatanyagtípusok is, amelyek a parfüm fő alkotóelemeit képezik. A virág- és gyümölcsárnyalat általában kevésbé intenzív, ezért nagyobb mennyiségben alkalmazzák. Másrészt inkább a keleti és a fás illatokat csak cseppekkel kell alkalmazni, csak egy vagy két helyre. Megkülönböztető bázisuk miatt nagy intenzitású felszabadulást eredményeznek, ami nagyobb mennyiségben kellemetlen lehet.

Mi befolyásolja a tökéletes illat parfümöt?

Az illat erőssége és az alkalmazás módja csak hatékonyságának elsődleges mérőszáma. Ezen túlmenően, a leginkább befolyásolja a végső illatot, amely közvetlenül a bőr sajátosságait érinti. Az illat kialakulásának elsődleges tényezője a bőr belső minősége és típusa, mivel a nedves bőrön jobban fewlszabadul. Az étkezésnek és az életmódnak szintén jelentős hatása van - az étrend összetétele tükröződik a bőrben, az izzadtságban és a zsírszövetekben, és keveredik az illattal, adva egy specifikus tónust.

Ezért ezek a szempontok iránymutatást jelentenek, különösen egy adott parfüm kiválasztásakor. A tényleges kiválasztási folyamatot nem szabad meggyorsítani, és több lépésből kell állnia. Az illatot először válassza ki annak alapján, hogy az illata milyen erős lesz a palackban - főleg intenzív illatok vannak nyitva, amelyek meghatározzák a parfüm alapját. Ha jól érzi magát, vigyen fel parfümöt a bőrére, és hagyja, hogy ez fejlődjön. Ideális egy illat hosszú idő utáni (kb. 15 perc-egy óra) tesztelése.

A legnépszerűbb női parfüm, magával ragadó tónusokkal


Ha nem biztos benne, melyik parfüm lenne a legmegfelelőbb, inspirálódhat a legnépszerűbb márkák közül, amelyek minden bizonnyal vonzzák az ellenkező nemet. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakrabban használt és bevált parfümöket. 

A Victor & Rolf Flowerbomb virágárnyalatai egész napos viselésre kedvezőek. A bergamott kiegészíti ezt az aromát zöld tea, jázmin, rózsa és orchidea hangokkal, enyhén egzotikus, nagyon friss, könnyű aromát adva neki.

A Chanel Chance Eau Tendre Eau de Toilette hasonlóan finom karakterű, keverve virág- és gyümölcsillattal. Nagyon jellegzetes a jázminnal kiegészített citrusfélék. Az illat különösen alkalmas a nyári hónapokra, frissítő jellegének köszönhetően és egész napos viseletre tervezték.

A gyönyörű illatok, amelyek kombinálják a virág- és a citrusfélék hangulatát, ez nem más,mint a Marc Jacob Daisy. Ez a kellemes, édes illatú, vanília alapú, gyümölcsös, jázmin és ibolyával dúsított parfüm friss tavaszi rétre emlékezteti, így különösen alkalmas a nyári hónapokra, illatként egész napos használatra és munkára. 

A Dolce & Gabana világoskék parfümjét friss citrus- és virágárnyalatok jellemzik, amelyeket enyhe fa alapon hangsúlyoznak. Az illat általános benyomása nagyon könnyű, és alkalmas a napsütéses tavaszi és nyári hónapokra, minden alkalomra.

A Lancome La Vie Est Belle egy nagyon könnyű parfüm, amely egész napos viseletre és esti rendezvényekre alkalmas. A pacsuli és a vanília keleti alapjai hangsúlyozzák a virág- és gyümölcs fej tónusokat, minden integrált illatot kiemelve. A parfüm minden évszakban alkalmazható, mivel ötvözi a fokozatosan felszabaduló meleg és friss illatokat.

Kissé az erősebb karakterü parfümök közé tartozik az Yves Saint Laurent Mon Paris. A nehezebb patchuli alapját gyümölcsös aromákkal és jázminnal kombinálják, amelyek a parfümnek nagyon keleti és egzotikus karakterét adják.

Tavaszi és nyári estéken egy kevésbé igényes társaságban a tökéletes parfüm a Carolina Herrera Good Girl. A parfüm egy kissé nehezebb kakaó, cédrus és szantálfa alap kombinációja, amelyet virágos jegyek, fahéj és friss gyógynövény illatok egészítenek ki. 

Hasonló figyelmet érdemel a Britney Spears Fantasy parfümje is. Az illatot elsősorban a fiatalabb nők számára tervezték, és gyümölcsös hangjainak köszönhetően alkalmas a fiatal felnőttek vidám társaságához is. Nagyon kellemes kivi és licsi jegyek fás alapon.

A Juicy Couture Viva La Juicy alkalmas egész napos viseletre téli hónapokban, mivel ez fás alapanyag egy nagyon kellemes gyümölcsaromával, a jázmin, a lonc finom virágainak keveréke, karamell kiegészítve. A parfüm általános benyomása enyhén friss és nagyon meleg, különösen alkalmas a munkához.

A gyönyörű, keleti hangok illatát az Yves Saint Laurent Black Opium kínálja. A parfüm különösen alkalmas téli hónapokra, mivel egyesíti a vanília és a pacsuli alapú hagyományos keleti hangokat, finom virágaromákkal és egy frissítő kávéval. Az intenzív parfümhatás különösen az esti viselethez való. 

Ha különleges esti alkalomra szeretne egy tökéletes illatot,akkor válassza a Dior márkától a Hypnotic Poison-t.. A vanília és az mandula alapanyagok nagyon édes tapintásúak, melyet puha, diós és virágos jegyek egészítenek ki.

A felsorolt márkák mellett számos más nagyon jó parfüm közül is választhat, Ön dönti el, milyen hangok és intenzitás mellett dönt. Vannak olyan illatok, amelyek kifejezetten gyümölcsösek és nehéz, fás vagy keleti jellegűek.