Kezdődik az európai mobilitás hete-jöjjöjn ön is!

  • MAGAZIN
  • Kezdődik az európai mobilitás hete-jöjjöjn ön is!

Kezdődik az európai mobilitás hete-jöjjöjn ön is!

Szeptember 16-án startol az Európai mobilitás hete, egy világméretű autómentes nap keretein belül. Használja ki a napot és hagyja otthon az autóját. Üljön biciklire, vagy menjen gyalog legalább egy kis távolságra munka vagy iskolába menet. Tegyen valamit bolygónkért és élvezze a mozgás szabadságát.

A jelenlegi éghajlat és az egyre növekvő hőmérsékletet nem lehet figyelmen kivűl hagyni. Mindannyian látjuk a károkat, amiket heves esőzéseket, túlzott hőséget és szárazságot okoznak. Vagy legyen szó a gleccserek olvadásáról vagy erdőtüzekről világszerte. Az már egyértelmű, hogy ebben a legnagyobb szerepet az ember játszik. A környezetvédők a húsfogyastás csökkentésére és az eldobható műanyag termékek minimalizálására szólitják fel az emberiséget. A diákok bevezetnek egy tiltakozó pénteket a éghajlatváltozás érdekében.

Lehetséges, hogy önök már elfáradtak állandóan és mindenhol ezt hallgatni.Lehet,hogy ön örömmel elfogyasz egy szelet húst, egy kis borral vacsorára ás senkinek mincs joga ebben önt megakadályozni. Ön egy szabad,független ember, aki egyedül eldöntheti,hogy mi kerül a tányérjára nap, mint nap.

Mi emberek élvezzük a szabadságot, de egy pillanatra talán érdemes elgondolkodni és másképp tenni dolgokat.

Ezzel nemcsak a természeten segitenénk,hanem hogy egy olyan hely legyen a bolygónk,ahol jól érezzük magunkat. Csatlakozhat az Európai mobolités hetéhez, ahol talán rájön,hogy biciklin vagy gyalog járni nem is olyan rossz dolog.

Hétfőn,azaz szeptember 16-án hagyja otthon autóját és próbáljon bemenni a munkahelyére iskolába gyalog vagy biciklin. Az Európai mobilitás hete azért jött létre, hogy tudatosuljon bennünk, hogy mennyire káros az egészségre a szennyezett levegő, és hogy hogy tudnánk dolgozni a tiszta levegőért.  

Ön mikor utazott utoljára vonaton? Vagy porolja le a kerékpárját és frissüljön fel reggel kellemesen. Meglátja,hogy energiával tele fog megérkezni a munkába és jó érzés lesz,hogy tett valamit az egészségéért. Egy jó alternativa a séta is. A séta a legtermészetebb mozgás az ember számára, de mostanra sajnos már nagyon hozzászoktunk az autó használatához. Pedig igy lemaradunk nagyon sok szép dologról. Mert amikor gyalog közkedünk, nagyon sok érdekes és szép dolgokat láthatunk és érdekes emberekkel is találkozhatunk. Próbálja ki a gyalog közlekedést, legalább egy szakaszon és egyedül is tapasztalni fogja a változást.

Hogy a mozgásban mi is támogatjuk,van önnek egy tippünk egy olyan karórára,ami segiteni fogja önt a mozgásban. 

A férfi modellek közül van egy ajánlatunk,amit nyugodt szivvel ajánlunk önnek, ez a Casio-G Shock, ami a magas vizállóságának köszönhetően segiteni fogja önt az utazáskor, akár esőben is és hosszú évekig szolgálni fogja önt. Vagy választhatja a Timex IQ+,amely lépésmérővel van ellátva, ami majd megmutat minden lejárt kilométert.

A női modellek közül a legjobb alternativánk az aktiv hölgyeknek a G-Shock, vagyis a Casio Baby-G. Vizálló és stopperrel együtt több lesz,mint egy dekoráció a csuklójára.Amennyiben nem szeretne sportos tipusut, akkor a választhat az Invicta modellek közül. Amellet,hogy vizállóak és rengeteg funkcióval rendelkezik,nem vesziti el az elegáns kinézetét.

Nem feledkezünk el a gyerekekről sem. Igaz,hogy velük már kiskortól meg kell szerettetni a mozgást. Szerezzen örömöt nekik egy minőséges Festina Sport vagy Junior modellel, amiből nem hiányzik az 5 ATM vizállóság és lépésmérő.