Halloween:félelem ünnepe

Halloween:félelem ünnepe

Ez az éjszaka a szellemek és a titokzatos világok lényeinek éjszakája. Sokak számára azt jelenti, hogy kreatív jelmezeket, érdekes maszkokat és halloween díszítéseket készítsenek. Legyen Ön is kreatív, manapság a töklámpás készítése nagyon divatos és a tökfaragás Magyarországon már nagyon régi hagyomány . Készítsen saját töklámpát és éljen át egy félelmetes éjszakát!

Készítsen egy tökéletes Halloween frizurát. Függetlenül attól, hogy hosszú vagy rövid haja van, fixálja hajzselével, tupirozza, és indulhat a sötét éjszakába. Akár a Halloween-t, akár a halottak napját ünnepli, mindkettő lehetőséget ad arra, hogy részt vegyenek benne, tapasztaljanak valami újat, vagy csak emlékezzenek az őseikre.

MI A KÖZÖS EBBEN A KÉT ÜNNEPBEN?

Mindenekelőtt a rejtélyfátyol. Október vége állítólag, egy olyan időszakot hoz létre, amikor a világ és a túlvilág közötti határok megnyílnak és a halottak meglátogathatják szeretteiket, akiket hátrahagytak. De ez még nem minden. E titokzatos időszakhoz mindig sok ijesztő történet és figyelmeztetés kötődik. Ezek közül a legfélelmetesebb pontosan éjfélkor történik. De miért is pontosan az éjfél annyira szimbolikus jelentésű a népszerű babonában? A régi állítás szerint éjféltől számítható a mágia órája. Ez a legjobb idő mindenféle varázslatok és rituális összejövetelek megrendezésére.

A Halloween Ír eredetű,néhányan azt mondják, hogy ősi kelta hagyományokon és Samhain nevű ünnepen alapul. Őt ünnepelték az október 31-ről november 1-ig tartó éjszakán  - pontosan úgy,mint a Halloween-t. Szokásos volt megteríteni az asztalt a vacsorához az elhunyt hozzátartozóiknak is, egy égő gyertyát tenni  az ablakba, hogy ne tévedjenek el a két világ közötti úton, sőt befestették arcukat, hogy megvédjék magukat a gonosz erőktől. A kelták számára ez az időszak az év végét jelentette.

Mindenszentek az üdvözült lelkek emléknapja november 1-jén van, ez egy  keresztény ünnep,  és a rá követő napon a Halottak napján az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért van november 2-án . Gyertyát gyújtanak a temetőben az elhunyt lelkekért. Gyertyák gyújtásának hagyománya az ókori keltáktól és szlávoktól származik,  azt mondják, hogy tisztító hatássa van és a negatív hatások eltávolítására irányuló erővel rendelkezik.

Ha szüksége van feltöltődni,visszaszerezni az elveszett erőt,energiát, próbálja ki a test méregtelenítését és tisztítását, ami áldásos hatással lesz Önre. Ha a detoxnál vagyunk, és ha mégis úgy dönt, hogy részt vesz a Halloween ünnepségen egy zombi maszkban vagy boszorkány kosztümben, akkor biztosan jót tesz egy  tipp, hogyan kezelje gyorsan a fáradt tönkrement haját.

És hogyan lehetne ezt jobban elérni,mint egy megfelelő regeneráló és erősítő samponnal? A Wella Professionals hozzáadott színezékek, szulfátok és parabének nélkül a bármilyen hajra alkalmas, valamint újrahasznosítható csomagolása van.

Maszkkal vagy anélkül,egy alapos hajápolással bármikor kényeztetheti magát. Különösen ősszel kell nagy figyelmet fordítanunk a hajunkra, mert ősszel a szokásosnál jobban hullik. Mi a gyógyszer ez ellen? Egészséges táplálkozás, kevesebb stressz és főleg fizikai mozgás. De ha nem érdekeli a sport, talán egy Halloween tánc jelmezben lesz az Ön számára a megfelelő....