Hajápolás télen - milyen termékeket használjon?

  • MAGAZIN
  • Hajápolás télen - milyen termékeket használjon?

Hajápolás télen - milyen termékeket használjon?

Télen a hajunk nagyon sérülékeny. Tehát egy gyönyörű hajkoronához kicsit több erőfeszítés és gondozás szükséges. Bemutatjuk a legjobb termékeket, amelyek még a téli hónapokban is segítik a haj fényét és egészségességét.

A tél extra nehéz a haj számára. Nemcsak az állandó jeges szél, hó és eső által okozott sérülés hatás alatt vannak, hanem magas hőnek tesszük ki akár irodában vagyunk,akár otthon száritjuk. A hőmérséklet megváltoztatása természetesen nem tesz jót a hajnak, csakúgy, mint a sapka gyakori viselése. Hogyan kell vigyázni hajunkra ebben a nehéz időszakban? Hozzuk tippeket!

A minőségi ételek és táplálékkiegészítők mellett, amelyek elegendő ásványi anyagot és vitamint biztosítanak a hajnak, gondolni kell a fodrászatra is. Szánjon időt arra, hogy elmenjen a fodrászhoz, aki levágja a töredezett hajvégeit. A legújabb trendek szerint hosszabb ideig hagyhatja a hajszint lenőni, de ügyeljen arra, hogy az átmenet természetes legyen. Összességében manapság hódit a természetesség, tehát ne kinozza haját felesleges drasztikus szinezéssel vagy tartóssal. Kényeztesse őket egy szép szinárnyalattal és élvezze az egészséges szépségüket.

Ami a hajtermékeket illeti, mindig válassza a professzionális ápolást, amelyet nem talál egy átlagos gyógyszertárban. A boltokban elérhető klasszikus termékek valószínűleg nagyon olcsók, ám ezek túlnyomó többsége nem képes a hajának ugyanolyan minőségi ápolást biztosítani, mint a professzionális kozmetikumok.

Milyen termékeket válasszon a télre? 

1. Sampon 

A jó sampon elengedhetetlen. Télen válasszon táplálót, amely megfelelően hidratálja a sérült haját, és fényt ad neki. Korpás problémák léphetnek fel, amelyek a sapka gyakori viselése miatt jelentkezhetnek. Ez megoldja egy megfelelő sampon, amely megnyugtatja a fejbőrt és nem terheli túl.

2. Kondicionáló 

A kondicionáló képessége, hogy szépen bezárja és simítsa a samponnal először megnyitott haj felületét. Ez tartja a hajat hidratált állapotban és nem fog törni. Ha nem tetszik a klasszikus balzsam,  választhat öblítésmentes változatot. Könnyen kezelhető, és nem kell várnia a fürdőben, hogy hasson. 

3. Hajmaszk 

Legalább 14 naponként használjon megfelelő hajmaszkot. Nagyon mélyen tud táplálni, és sok vitamint ad hajának. A minőségi maszk után a haja fényes lesz és kellemes tapintású. Csak győződjön meg róla, hogy alkalmazza a hajvégekre. Ellenkező esetben a fejbőr gyorsan zsirosodik, amelyet a sapka viselése felgyorsíthat.

4. Olajok 

Ha szenved a hajtöredezéstől és a sérült hajtól, mindenképpen érdemes kipróbálni a hajolajat. Általában nedves hajra alkalmazzák, mert megköti a vizet és hidratálja belülről. Próbálja ki például a népszerű marokkói argánolajat vagy a kókuszolajat.

5. Tápláló tej 

Az utolsó tipp a téli hajhoz a tápláló tej. Biztosan ismeri azokat a helyzeteket, amikor egy fűtött irodában veszi le a pulóvert, és a haj minden irányban elektronizálódik. Ahhoz,hogy megőrizze haja állapotát,a tápláló tej szükséges. A nedves és száraz hajra egyaránt felvihető, nem okoz zsirosodást, de bársonyos lágyságot ad.