Készítsen felejthetetlen halloweeni sminket

  • MAGAZIN
  • Készítsen felejthetetlen halloweeni sminket

Készítsen felejthetetlen halloweeni sminket

Amikor már a vénasszonyok nyara is átadja az ősz képzeletbeli jogarát, és a napok könyörtelenül lerövidülnek, könnyen felhők gyűlhetnek az ember feje fölé. Hogyan is lehet kijönni alóluk? Az őszhöz kapcsolódó hagyományok és rituálék bizonyos vigaszt és menekülést jelenthetnek a szürke mindennapok elől. Október és november fordulóján egy olyan ünnep jön el, amely hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Természetesen a Halloweenről beszélünk, amelyet más néven Mindenszentek, Halottak Napja vagy Samhainként ismerhetünk. Tartson velünk és kapcsolódjon ki a koronavírus korszakában, ami már önmagában is kissé ijesztő, és készítse el eredeti sminkjét Halloween estéjére!

Egy kis halloweeni történelem és hagyományok

Sok embernek a Halloween egy amerikai ünnep, különösen a szláv országokban elő idősebb generáció tagjai néznek rossz szemmel rá. Ugyanakkor az eredete hosszan nyúlik vissza, abba az időbe, amikor Amerika még nem is szerepelt a térképen. Időszámításunk előtt a kelták Samhainként ünnepelték, mint a nyár vége és az új év kezdete. Október 31-i varázslatos éjszakán találkozott az élők és a halottak világa, hatalmas tűzeket gyújtottak, és az emberek mindenféle jelmezekbe öltöztek a gonosz szellemek elleni védekezésként.

A kereszténység megjelenésével az egyház a pogány hagyományok megsemmisítésére törekedett, és megkezdődött a Mindenszentek ünnepének időszaka, amelyet szerényebb és nyugodtabb szellemben folytatnak. Ennek ellenére nem minden szokást sikerült felszámolni, így Amerika felfedezésével az Írországból érkező bevándorlók elhozták a tengerentúlra Halloween-jüket. Itt faragták a már jól ismert kivilágított tököket, hogy elűzzék a halottak lelkét, és az álarcos gyerekek énekelve jártak házról házra.

Halloweeni partikat ugyanúgy nálunk is tartanak, ezért remek tippeket készítettünk az idei évre. A koronavírus miatt valószínűleg felesleges lenne nagy ünnepségekre várakozni, de persze kisebb jelmezes összejövetelen is lehetséges jól szórakozni. Vagy csak lépjen ki az utcára megijeszteni a járókelőket. Röviden: ne féljen szabadjára engedni a fantáziáját és érezze jól magad!

Tippek a félelmetes halloweeni sminkhez

Ha még nem tudja, hogyan is sminkeljen, ajánlunk valamit ebből a kínálatból:

Művér és sebek

Ha azt tervezi, hogyan tudná a leginkább megijeszteni az embereket, akkor a művér biztosan nem hiányozhat a felszereléséből. Ma az üzletekben valóban reális anyagokat kaphat, amelyek alig különböztethetőek meg a valódi vértől. Ennek köszönhetően tökéletesen ijesztő megjelenést hozhat létre, például egy hatalmas vágás formájában a nyakon, a vérző fejen vagy a test más részein.

Az égési sérülések, hegek, harapások, vágások vagy undorítóan hámló hús stílusú mesterséges sebek szintén nagyon népszerűek. Mindezt megteremtheti egy kis ügyességgel otthon is. Használhat előre elkészített darabokat, vagy elkészítheti sajátját reális kinézetű folyékony latex segítségével.

Tipp: Nem akar művérre pénzt költeni? Készítse el sajátját otthonában. A recept egyszerű:

Keverjen össze ⅔ csésze kukoricaszirupot, ⅓ csésze meleg vizet, 5 evőkanál kukoricakeményítőt, egy kevés kakaóport és vörös ételfestéket.

Fekete smink

A legnépszerűbbek között megtalálható, az előző típushoz képest kifinomultabb és elegánsabb sminkforma a csontváz stílusú maszk. Fekete szemüregek, keskeny orr, gondosan festett és árnyékolt áll fogakkal - mindez koponyává változtatja az arcot. Ezzel a sminkkel leginkább Mexikóban találkozhat, ahol a La Dia de Muertos-t ünneplik, ahol az emberek a halál borzalmát szeretnék ellensúlyozni a szemük körül színesen festett dísztárgyakkal és a fejükön található virágkoszorúkkal.

Ilyen sminket nagyobb előkészületek nélkül is készíthet. Csak fekete és fehér árnyalatok vagy szemceruzák gazdag készletére lesz szüksége. Javasoljuk, hogy egy alapozót vigyen fel a maszk alá, amely biztosítja a smink tartósságát. Használhat speciális arcszíneket is, amelyek erős és gazdag árnyalatokkal rendelkeznek.

Fehér smink

Ha szeretne egyedei lenni és a mindenütt jelenlévő fekete-fehér koponya nem az Ön világa megközelítheti a témát egyenesen az erdőből. Készítse el fehér sminkjét. Piros rúzsokkal vagy szürke árnyékokkal kombinálva igazán ijesztő megjelenést hozhat létre. Például egy fehér arc, a szemekből folyó vörös vércsíkokkal rémisztően fog kinézni. Akár még egy teljesen fehér arcnak is nagyon ijesztő hatása lehet, amelyet például egy fekete parókával egészíthet ki. Választhat színes vagy fekete kontaktlencsét habként a tortán. Ugyanis éppen a furcsa tekintet okozhat az emberekben a félelmet.

Zombie és múmia

Éppen halloweenkor másznak ki a zombik sírjukból, és olyan zsákmányt keresnek, amellyel megtölthetik éhes hasukat, vagy kiegészíthetik az élőholtak seregét. Az élőholtak, franktensteinek és az ősi múmiák nagyon ijesztő és népszerű maszkok. A megfelelő maszk elkészítéséhez zöld vagy fehér sminkre, sötét szemhéjfestékre és ideális esetben mesterséges vérre vagy hegekre lesz szükség.

Film karakterek

Megvan a kedvenc horror hőse? Akkor egyértelmű a jelmezválasztás. Lehet Joker, ijesztő Pennywise bohóc, Michael Myers vagy Freddie Krueger gyilkosa. Az Addams család szereplői vagy Tim Burton animációs filmjei, például a Halott menyasszony vagy a Rémálom karácsony előtt is népszerű választás.

Valóban rengeteg inspiráció van. Gondolkodjon csak egy kicsit, és biztosan eszébe jut még egy halom maszk és ijesztő smink. Ma a Halloween elsősorban szórakoztató, ezért ne hagyja ki ezt a mókát.

Ha pedig egy szexi halloweeni megjelenést szeretne, akkor a Dermacol, a Chanel, a Maybelline vagy a Clarins minőségi dekoratív kozmetikumait javasoljuk.