Hogyan ápolja a haját nyáron

  • MAGAZIN
  • Hogyan ápolja a haját nyáron

Hogyan ápolja a haját nyáron

Itt a nyár, ami nagyszerű hír a napsütés, a meleg és a hosszú napok minden kedvelőjének. Ez viszont azt is jelenti, hogy fel kell készülnie a következő nyári hónapokra - különösen a hajának. A forró hónapok szárazak, ugyanakkor a magas páratartalom jellemzi őket. Ha számba vesszük a hőt, klórt, sós vizet, káros UV-sugarakat és hajformázókat vagy hajfestéket, mindez rendkívüli terhet jelent a haj számára.

Természetesen nem akarjuk elbátortalanítani a medence partiktól vagy más nyári mulatságoktól, de mielőtt belevágna, szenteljen a hajának megfelelő figyelmet. Adjon meg neki mindent, ami a könnyű megújulásához és egyensúlyához szükséges, és biztosítsa a megfelelő nedvességet minden hajszál belsejében. Így selymes és fényes fürtjei lesznek, függetlenül attól, hogy milyen nyári tevékenységet végez.

Akár egyenes, hullámos, vastag vagy finom haja van, kezdje el már most felkészíteni a forró napokra. Ne várja meg, amíg a forró nap begyűjti az adóját. A megelőzés mindig egyszerűbb, mint a károk helyrehozása.

6 tipp a haj ápolására a nyári szezonban

Amint felkel a nap, a hullámosodás, a haj szerkezetének megváltozása és a töredezés veszélye is növekszik, és a gyönyörű fürtjei gyorsan száraz szalmává válhatnak. Ha megfogadja tippjeinket, akkor viszont ez a veszély nem fenyegeti.

WomenÓvja a fejbőrt a naptól

A nyár rengeteg lehetőséget kínál kiruccanni a strandra vagy a medencékhez. Ez azonban azt is jelenti, hogy a fejbőr legtöbbször napsütésnek lesz kitéve. A kiszáradt haj mellett a napsugarak égési sérüléseket okozhatnak a fejbőrön, ami a haj gyökereinek károsodását eredményezheti. Bár a napsugárzás jót tesz az embernek, feltölti D-vitaminnal és ezzel együtt jó hangulatot is biztosít, nem túl hasznos a fejbőr számára.

Védje meg fejbőrét a káros UV-sugárzástól az alábbi tippek segítségével:

  • Próbálja elkerülni a fejét érő közvetlen napfényt - ne tartózkodjon a napon dél körül, amikor annak a legnagyobb az ereje.
  • Nem lenne szabad fejvédő nélkül elhagynia a házat - egy szalmakalap vagy egy divatos baseball sapka a leggyorsabb megoldás a fejbőr napsugárzás általi károsodásának megelőzésére. Hosszan tartó napsugárzás nemcsak a bőrt száríthatja meg a fején, de a napfény és a hő tökéletesen eltávolíthatja a nedvességet is a hajból, amely törékennyé és szárazzá válik, amire bizonyára senki sem vágyik.
  • Ha nem vonzák a kalapok, használhat színes sálakat, amelyek tökéletesen passzolnak a nyári hangulathoz. Védik a hajat, és forró napokon is csodálatosan néznek ki. Ne feledje, hogy a fejvédő nemcsak megvédi a fejbőrt, de pozitív hatással van a festett hajra is.

Tartsa meg a nedvességet a hajban

A hajnak hidratálásra van szüksége ahhoz, hogy növekedjen és egészséges maradjon. A nyár folyamán azonban a nedvesség főleg a légkörben marad fenn, ami összekuszálódott és zsíros hajat ereményezhet. Forró és párás nyári időben biztosítani kell, hogy a hajban lévő nedvesség elzáródjon és ne párologjon el. Annak biztosítása érdekében, hogy a haj szép maradjon, fektessen be minőségi hajápolási termékekbe, mélyápolásba, vagy próbáljon ki olyan hajvitaminokat, amelyek a gyökereitől a végekig megszelídítik a szálakat.

Az alábbi tippek segítenek megőrizni a haja hidratáltságát egész nyáron:

  • Fektessen be egy jó hajolajba. A hajolajok segítenek eltávolítani a hajszálak göndörödését és a szárazságot anélkül, hogy károsítanák a szálakat. Ideális az olajat samponnal és balzsammal történő mosás után használni, és újra nem leöblíteni. Dörzsölje ésszerű mennyiségben a nedves hajhosszra. Nem kell attól tartania, hogy az olaj zsírozza a hajat, gyönyörűen felszívódik. A legjobb az argán-, olíva- vagy kókuszolaj.
  • Koncentráljon az SPF védelemmel rendelkező termékekre. Ma a piacokon speciális védő hajkozmetikumokat kaphat, ezért ne habozzon hidratáló samponokat vagy öblítésmentes kondicionálókat használni, olyan védelmi faktorral, amely védelmet nyújt az erős UV-sugarak ellen. Ha egyik sincs kéznél, kis mennyiségű fényvédő krémet dörzsölhet a hajába, ami szintén jó szolgálatot tesz.
  • Ha kedveli a természetes alternatívákat, kipróbálhatja a házi kondicionálót almaecetből, a kókuszolajat vagy a shea vajat. További megfelelő termékek a majonéz vagy a tojás, amelyekből házi készítésű hajmaszkokat készíthet, hogy megakadályozza a haj kiszáradását.

Minimalizálja a haj hőkezelését

Kerülje a hajsütők, hajvasalók és hajszárítók túlzott használatát a nyári hónapokban. A hőség az utolsó dolog, amire a hajnak szüksége van a nyáron. Ideális lehet, ha a hajat természetes úton szárítja, és csak a legsürgősebb esetekben állítja be vasalóval vagy hajsütővel. Ha mégis ehhez folyamodik, ne felejtsen el mindig védő kozmetikumokat használni a haj vasalással történő beállításához.

A nedves haj hajlamos a törésre, ezért korlátozza a fésülését. Ha nem lehet meg a nedves haj fésülése nélkül, akkor legalább cserélje a kefét egy széles fogú fésűre, amely sokkal kíméletesebb a nedves haj elválasztásában.

Válasszon megfelelő frizura formázótShort haircut

A nyár folyamán ideális kipróbálni az egyszerű és friss vágások egyikét. Bár a hosszú haj az év során viszonylag jól ápolt és nagyon szép, nyáron plusz munkát jelenthet. A meleg hónapokban nagyobb az esély a haj szerkezetének romlására és a töredezett hajvégek gyorsabb megjelenésére. A haj sokkal hajlamosabb a károsodásra a sós víz, a klór vagy a feszes fonatok és lófarkak miatt. Ezért ajánlott a hosszabb hajat rövidíteni. Ezenkívül a haj levágása biztosítja az egészséges végeket is.

Hajformázás közben ne felejtse el a józanságot. Nyáron a természetességet különösen nagyra értékelik, és biztosan Ön is felismeri, hogy a forró napokon megéri szépnek látszani erőfeszítések és egyéb a hajjal járó munkák nélkül. Ezért minél egyszerűbb, annál jobb. Ha festeni akarja a haját, válasszon olyan sötétebb árnyalatokat, amelyek fényesen ragyognak a napon. Számolnia kell azonban azzal, hogy a színes fürtök a napon gyorsabban halványulnak, és ne felejtsen el rendszeresen a festett hajra szánt hajkozmetikumokat használni rá.

Milyen frizurákat válasszon a forró napokon? A laza tengerparti hullámok, laza copfok vagy hanyag zsemlék a lehető legjobb frizurák, amelyeket ezen a nyáron viselhet. A laza fonatok nagyszerűek, mert minimalizálják a haj napsugarak és a szél okozta károsodását. Próbálja elkerülni a szorosan húzott hajat és copfokat, mivel ezek feleslegesen képesek húzni és eltörni a hajszálakat.

Összpontosítson az étrendre

Elevenítse fel fürtjeit idén nyáron a megfelelő étrenddel. Az étrend, valamint a meleg nagy hatással lehet a haj egészségére. Idén nyáron tehát főleg fehérjében gazdag ételeket, például tojást, halat vagy joghurtot készítsen a tányérjára. Egyértelmű a rengeteg zöldség és gyümölcs - ideális esetben a citrusfélékre és a zöld leveles zöldségekre összpontosítson.

Az értendhez hasonlóan fontos az elegendő folyadékbevitel. A kiszáradás gyorsan befolyásolja a bőrt és a hajat, amely száraz és törékeny lesz. Ezért a nyár folyamán próbáljon meg inni legalább 3 liter vizet. Kényeztetheti magát más italokkal is, például friss gyümölcslevekkel vagy jeges teával, amelyek felfrissítik a forró napokat.

Mossa meggondoltan

A nyári hőmérséklet túlzott izzadást, zsíros hajat és fejbőrt okoz. Ehhez adja hozzá a port és szennyeződést a száraz nyári levegőből és az eredmény világos - piszkosabb, ziláltabb és kopottabb haj. Az gondolhatnánk, hogy ilyenkor helyénvaló gyakrabban mosni a hajat. Ezzel azonban legyen óvatos. A gyakori mosás megfosztja a fejbőrt természetes olajaitól, ami viszont serkenti termelését, így ennek eredményeként sokkal jobban zsírosodik. Ha átlagosan hetente kétszer vagy háromszor mossa a haját, akkor próbáljon meg ennél a gyakoriságnál maradni. Ha úgy érzi, hogy a haját gyakrabban kell mosni, akkor a szokásos olajos helyett válasszon inkább száraz sampont.

A haj a nyár folyamán ugyanis sokkal gyakrabban találkozik a vízzel, mint bármikor máskor. A tenger, a nyilvános medencék, valamint a tavak általában tele vannak klórral vagy különféle szerves lerakódásokkal, amelyek érdességet és rendezetlen hajat okoznak. Megfelelő gondozás nélkül a túl sok áztatással a hajat megszabadíthatja a védőolajoktól, amelyek segítenek megőrizni fényét.

Minden kültéri fürdőzés előtt nedvesítse meg a haját. Ez megakadályozza a káros vegyi anyagok túlzott felszívódását a hajszálakba. Biztosítson számukra megfelelő védelmet is. Használhat tápláló balzsamokat és maszkokat, úszómedencék esetén pedig célszerű úszósapka alá rejteni őket, ami megakadályozza a klór által okozott károkat.

Kényeztesse haját minőségi kozmetikumokkal

Adja meg a hajának a legjobb gondoskodást minőségi termékek formájában, amelyeket a fodrászától vagy az online áruházakból szerezhet be. Lényegesen jobban ápolják a hajat, mint a szokásos drogériás termékek, és különösen a megterhelő nyár folyamán nagyon megérik a befektetést. Kipróbálhatja például a Revlon Professional, a Schwarzkopf Professional vagy a Wella Professionals hajkozmetikumait, amelyek számos hajkozmetikumot kínálnak a naptól megterhelt haj számára.

A nyár elsősorban a napsütésről és szórakozásról szól, úgyhogy semmiképp ne adja fel. Ha betartja tippjeinket, a haja az egész nyári szezonban gyönyörű lesz.