Hogyan ápoljuk körmeinket

Hogyan ápoljuk körmeinket

Tudta, hogy a kéz és a köröm az egyike azon testrészeknek, amit elsőként szemügyre veszünk egy másik emberrel való találkozáskor? Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljen állapotukra és megfelelően ápolja őket. A mai cikkben tippeket adunk Önnek arra, hogyan lehet gyönyörű és egészséges körmöket varázsolni, ami biztosan a büszke is lehet.  

A körmeink a névjegykártyáink is. Ha ápolatlanok és piszkosak, az sokat elárul rólunk másoknak. Ugyanígy a rágott vagy lakkozott körmök sem tesznek jó benyomást. Gondoljon erre, amikor legközelebb randizni vagy állásinterjúre készül, és figyeljen oda körmeire! Ezenkívül az emberi körmök jelzik az ember egészségi állapotát is. Ha sárgásodnak, gyengék, töredezettek, vagy körömgombától szenvednek, akkor nem árt megtudnia, hogy a szervezetében nincs-e  vitaminhiány vagy egyéb egészségügyi probléma.

Hogyan ápoljuk körmeinket, hogy ne kelljen szégyenkeznünk  miattuk és a kezeink szépek és ápoltak legyyenek ? Tartson be legalább néhány fontos szabályt, és hamarosan örömmel dicsekedhet a körmivel.

A siker kulcsa az egészséges táplálkozás  

A körömápolás jóval azelőtt kezdődik, hogy felvenné a körömreszelőt, mégpedig közvetlenül a tányérján. A bőr, a haj vagy a köröm problémái gyakran olyan élelmiszerekből származnak, amelyeket rendszeresen fogyasztunk. A helyes megválasztásukkal pedig segíthetünk égeszséges és gyönyörű körmöket varázsolni.

Fontos, hogy az étrend tartalmazzon tojásokat, amelyek fehérjeforrásként szolgálnak, és ezért a körmök fő tápanyagai. A körömlemezt (a köröm kemény részét) a fehérjék alkotják. Továbbá ne felejtsük el a zöldségeket sem. A megfelelő fehérjefeldolgozáshoz szükség van a cisztein aminosavra, amelyet a brokkoli tartalmaz. A cink egy részének pótlásában segít a para-dió vagy a lazac. A körmök előnyére szolgálnak a spenótban található aminosavak és vas.

A vitaminok segítenek

Ha úgy érzi, hogy az egészséges táplálkozás nem elég, vagy néha problémája van annak betartásával, segítségként használjon fel vitaminokat. Az A, B12, C, D, E, kalcium, folsav és cink fontosak a köröm számára. Ezeket beszerezheti külön is vagy komplex vitaminokként vagy ásványokként.

Annak ellenére, hogy a társadalomban uralkodó vélemény az, hogy jobb, ha közvetlenül az étrend által biztosítja a szülkséges vitaminokat, akkor sem fog hibázni ha körmeit vitaminkészítményekkel is támogatja.

Jótékony hidratáció

Ne felejtse el, hogy úgyanúgy, ahogy a bőrnél a körmöknél is fontos a hidratáció. A nap folyamán kezünk gyakan ki van téve különböző megterheléseknek, amely nemcsak a bőrre de a körmökre is rossz hatással lehet. Az egészséges körmök fenntartásához fontos a körömágy hidratálása. A rendes orvosi vazelin itt kiválóan működik, de különféle körömolajokat is használhat. A körmök leginkább az olíva- vagy ricinusolajjal ápolhatóak, amelyeket egyszerűen masszírozza a köröm körüli területre. Milyen gyakran? Ideális esetben minden nap.

Gumikesztyű - a legjobb barát

Ha nincs olyan szerencséje, hogy saját házvezetőnővel, vagy egy extra szorgalmas partnerrel rendelkezik, akkor valószínűleg nem fogja tudni elkerülni a házimunkát. A tisztítószerek mindegyike, amellyel kezünket vízben áztatjuk káros hatással van bőrünkre és körmeinkre nézve. Ezért ne felejtsen el kesztyűt viselni. Függetlenül attól, hogy mosogat, ablakokat, padlót vagy akár kanapét tisztít - viselése kifizetődik.

Kényeztesse körmeit masszázzsal

A köröm formájának megőrzésére nagyszerű módszer a körömmasszázs. A körömágyakat bármikor masszírozhatja, amikor van szabad ideje, például a TV előtt vagy a buszra várakozva. Ideális esetben adjon olajat a masszázshoz, amely felgyorsítja a körmök növekedését, és emellett megakadályozza a kiszáradást és a bőr repedezését.

Még a körmeink is megérdemlik a fürdőt

Legalább 14 naponként adjon tápláló fürdőt a körmének. A meleg vízhez adjon hozzá  citromlevet és néhány csepp olajat. Könnyedén felhasználhatja az olivabogyót, amely manapság mindenkinek megtalálható a konyhájában. Ennek köszönhetően a körmök jó adag tápanyagot kapnak, és ezen felül ez a fürdő meglágyítja a köröm a kutikulát.

Jó tanács: Soha ne vágja a kutikulát! A sérülhet a körömágy, eltávolíthatja a védőkorlátot, ami körömgyulladást okozhat.

Körömreszelés helyesen

A körömreszelő része minden manikűrkészletnek. De ha rosszul használja, akkor nagyon bánthatja vele körmeit. Mindig egy irányba reszeljen, és soha ne használjon körömreszelőt a fürdés után lágyabb körmeire, ezzel ugyanis elősegíti körmei kopását.

Segítse körmein lakkozással

Ha vigyáz a körmeire, a természetes megjelenése is  megfelelő lesz. Ennek ellenére olykor mindannyian le akarunk térni a kijárt ösvényről. Tehát szabadítsa fel fantáziáját és  dobja fel körmeit a legkülönfélébb a körömlakkokkal. A mai lakkok már régóta nemkárosítják a körmöket, éppen ellenkezőleg. Támogathatja őket például egy speciális törésgátló lakk réteggel.

A körömfestéssel kapcsolaban van néhány ügyes trükkünk az Ön számára: 

Lakkozza a körmeit úgy, hogy annak milliméteres szalagja lakk nélkül maradjon mindkét oldalán, ezzel optikailag meghosszabbítja a körmöket

Nem tart a körömlakkja? Festés előtt zsírtalanítsa körömlakkját. Ne használjon feltétlenül körömlakk-eltávolítót, a körmei számára egészségesebb és táplálóbb módszer az egyszerűen vízbe csepegtetett közönséges citromlé.

Kerülje az acetont és formaldehidet tartalmazó körömlakk-eltávolítókat. Ezek az anyagok kiszárítják a körmöket és elősegítik a kopást. Ehelyett válassza a piacon elérhető finomabb körömlakk-eltávolítókat.

Ha a köröm még ezen tippek után sem nő, viszont Ön gyönyörű karmokra vágyik, akkor használhatja a körömmodellezés által kínált szolgáltatásokat. Egy tapasztalt körmös által készített géllak is lehet szép. Ha nem akar elmenni egy szalonba, akkor akár otthoni készletet is vásárolhat géllakkozásra, amivel gyönyörű körmöket varázsolhat magának otthonában is.

Miután szép kezekkel és gyönyörű körmökkel rendelkezik, megjutalmazhatja magát egy új női karórával, amely kiválóan mutat ápolt kezén. Válasszon például e-shopunkból