Kreatívan ajandékot csomagolni?

  • MAGAZIN
  • Kreatívan ajandékot csomagolni?

Kreatívan ajandékot csomagolni?

Bevásárolt már karácsonyra? Megvett mindent, mit szeretett volna, sőt még többet is?

Kiválasztott már karórát, bőrtáskát, hajkozmetikát esetleg egy jó parfümöt? Tökéletes. De itt még nincs vége a történetnek, mert a tökéletes ajándékhoz még valami hiányzik.

Próbáljon ki valami nem mindennapit.Hogyan kezdjen hozzá? Készítsen saját csomagolást.

Nem tűnik egyszerűnek? Ne ijedjen meg, nem kell ehhez semmi nagy kunft. Kezdjünk:a kezdetén elég egy egyszerű csomagolópapír. Lehet színes, de nyogodtan egy színű. Ezt döntse el maga.

Nyírjunk ollóval

Ollóval nyírjon ki egy karácsonyi mintát,és simítson hozzá egy más színű papírt úgy, hogy a  minta feltűnőbb legyen.Karácsonyfa, hópehely esetleg Betlehem alakú formát választott? Elég egy éles olló, csomagolópapír na meg aztán nagy türelem.Most már csak nyírunk és hajtogatunk.

Hogyha egy szép hópehely nyerte el tettszését, akkor óvatosnak kell lenni a papír hajtogatásánal, ne hogy elrepedjen.  

Mintaként természetesen használhatunk sablonokat is, melyet megrajzolunk és kivágunk.

Ragasztás

A csomagolópapírra is ragaszthatunk mintákat, mit ugyanúgy saját magunk elkészíthetünk. Csak vigyázni kell a ragasztó mennyiségével.

Festés vagy pecsét

Biztosan emlékszik még az első osztályra az iskolában, mikor burgonyából készítettünk pecsétet.Visszatérhetünk a gyermekéveinkbe, nem kötelező burgonyát használni, elégg ehhez egy pezsgő dugó, citrom, alma, virág, satöbbi.A pecsételőt bekenjuk festékkel és egyszerűen rányomjuk a papírra.

Ha mégis szeret festeni, elég szépen kifesteni egy egszerű csomagoló papírt karácsonyi motívokkal.

Kedvelt módszer, az ajándékot feldíszíteni egy közös fényképpel, amit egyszerűen csak kinyomtat. Ha ezt a módszert szeretné használni, és nincs nyomdája, akkor oda  kell figyelni időben, mert ilyen időszakban a nyomdák tele vannak munkával.

Kiegészítők

Probálja ki a papírból készült kiegészítőket, természetes kiegészítőket mint például egy toboz, fa ágacska, szárított gyümölcs, fahéj. Elég kicsit kreatívnak lenni, és ilyen egyszerű dolgokbol is tudunk díszítést készíteni. Elég egy kicsi fantázia.

Azt is lehet,hogy ajándékát a karácsonyfa díszek színébe öltözteti. Így a fa alatt olyan lessz mint peldául, egy karácsonyi gömb, esetlek kis angyal színében fog várni  az ajandékozás percére.

Két ajándék egyben? Az öröm kétszeres lessz. Egy pici inspiráció, és ajándéka eredeti formában kerül a karácsonyfa alá.

Sokszor a legnagyobb ajéndék az, hogy szerettei látni fogják, mennyire igyekezett , és sajátkezűleg készített csomagolást az ajándékokra.Nem fontos nagyon komplikált dolgokra gondolni, a Karácsony szép és békés hangulata elég a boldogsághoz. Néha a kevesebb többet jelent, mint a túlzott.