Hogyan kell kezelni a szakítást?

  • MAGAZIN
  • Hogyan kell kezelni a szakítást?

Hogyan kell kezelni a szakítást?

Mindannyian tudjuk talán. Eleinte nagy szerelem volt, később csökkenni kezdett, egyre kevesebbet voltunk együtt, amikor a szakítás megtörtént. Nem számít, ha az élet különböző prioritásainak, a hűtlenségnek, a kevés együtt eltöltött időnek köszönhetően válunk szét, vagy azért, mert kapcsolatunk sztereotípiává vált, és nem volt erőnk arra, hogy ezen dolgozzunk. Nem számít, hogy mi szakítottunk,vagy velünk szakítottak. Mindkét esetben a szakítás kezelése általában nehéz. Néha egy héten belül, néha egy hónapon belül leszünk túl rajta és néha gyászolunk. Emlékszem, milyen volt, a szakítás utáni hónapokban. Ezért nyújtjuk Önnek garantált tippeinket arra vonatkozóan, hogyan lehet a szakítást a lehető leggyorsabban kezelni.

Mondjon "nem"-et az alkoholra

Az alkohol az emberiség habverője, segít elfelejteni, javítja a hangulatot, ellazítja és elhárítja a stresszt. De mindez csak ideiglenes. Ha iszik a fájdalmat és a fájdalmat, legkésőbb reggel valószínűleg megbánás és rosszabb érzés lesz. Ezenkívül a fizikai kellemetlenség fokozza a törés fájdalmát, és másnap a helyzet rosszabb lesz. Felejtsd el az alkoholt, okozzon örömöt, változtasson valamit az életében, vagy kezdjen el sportolni.

Változtassa meg az életét - éljen egészségesen és boldogan 

Lehet, hogy hosszú ideje azt gondolta, hogy elkezd sportolni, egészségesebben eszik, külföldre utazik, vagy megváltoztatja a munkáját. A szakítás a tökéletes lehetőség arra, hogy bármit elindítson.

A szakítás után rengeteg ideje lesz magára, és mindennapi életében új dolgoknak szentelheti magát. Ráadásul nem kell azon töprengenie, hogy a párja mit gondol a döntéseiről és életmódjáról.

Blokkolja a kapcsolatokat a közösségi hálózatokon

Mindenesetre ne próbáljon meg írni vagy felhívni az egykori szerelmét, ne vegye fel a kapcsolatot a Facebookon, ne írjon szívszorító üzeneteket, és ne képzelje el, milyen lenne visszatérni hozzá. Ez a viselkedés csak egyre többet fogja Önt bántani, és így meghosszabbítja csak a felejtést. Mindig emlékezni fog az exre, és nehéz lesz új, egyéni életet kezdeni, vagy új kapcsolatot kiépíteni.  

Okozzon Örömet saját magának

Szánjon időt önmagára. Menjen masszázsra, edzőterembe, kozmetikushoz vagy nézzen filmet barátaival. Csináljon bármit, amire az utóbbi hónapokban nem volt ideje. Minél több programja van, annál kevésbé fog gondolni a szakításra, és annál kevésbé fogja megbánni. 

Ha szeret vásárolni, vásároljon bármit, ami boldoggá teszi. Valaki örül az új kozmetikumoknak, mások akár az óráknak. Semmi sem tilos, a legfontosabb dolog a boldogság és az, hogy a szakítás után a lehető leghamarabb meggyógyuljon, és ne aggódjon a szétválás miatt.  

Változtasson környezetén

Kerekedjen fel barátnőjével és utazzon. Nem kell, hogy drága kirándulások legyenek a tengerre vagy a hegyekbe. Csak menjen egy hétvégére egy vidékre, sátorozzon, vagy esetleg kiránduljon az országban. Röviden: szánjon időt magadra és barátaira, utazzon és élvezzék egymást társaságát.

Távolítson el mindent, ami emlékezteti rá

Tegye az összes ajándékot -plüss állatot, nyakláncot, karkötőt, egyszerűen bármit, ami emlékezteti az egykori szerelmére - egy dobozba, és tegye a szekrény vagy pince mélyére. Távolítson el minden, ami emlékeztetheti Önt a szakításra. Ha ajándékait szem előtt tartja, nehéz lesz elfelejteni.

Ha bármilyen illat társul a korábbi szerelméhez, ne habozzon, vásároljon új parfümöt. Boldog lesz és az illat nem emlékezteti majd az exére. Választhat olyan parfümöket, amelyek hasonló aromájúak, mint eddig, vagy valami teljesen másra összpontosíthat. Főleg gyümölcs illatokat használt? Próbálja ki a finom citrusféléket.

Engedje szabadra érzéseit

Ne próbálja elfojtani az érzelmeket. Beszéljen arról, amit érez. Mondja el barátainak, vagy írjon naplót. Ha úgy érzi, nyugodtan sírjon vagy sikoltson. Csináljon bármit, amit akar.

Nem jó az exet sárral dobálni és rágalmazni, természetesen nem, de nyugodjtan beszéljen ki magából mindent és próbálja meg a lehető leggyorsabban lezárni. Ne térjen vissza ehhez, és ne hibáztassa magát vagy az előzőt azért, ami történt veled az életében.

Felejtsd el a békülő szexet

Kerülje a magánbeszélgetéseket. Lehet, hogy nem sül el jól a dolog. Valószínűleg jó indok van arra, hogy szakítottak. A találkozás csak még nehezebbé teszi a felejtést. A felmelegített kapcsolatok általában nem igazán működnek, és ha csak alkalmi szex céljából találkoznak, akkor valószínűleg még rosszabb lesz. Mindkét oldalon mindig lesznek érzések, és feleslegesen szenvedni fognak.

Ne hibáztassa magát 

Ne hibáztassa magát. Ne csak saját magában keresse a bűntudatot, a hiba mindig mindkét oldalon ott van. Igen, mindig. Jó rájönni, hogy miért nem működött a kapcsolat, ám haszontalan leregadni ezekben a gondolatokban. Ne gondoljon túl sokat, hagyja abba a "mi lenne, ha" kifejezést, inkább a jövőre összpontosítson, magára, barátaira, érdekeire vagy esetleg a sportra.

Ne kezdjen bele új kapcsolatba túl hamar

Időnként hajlamosak vagyunk a "kutyaharapást szőrével" alkalmazni. Ez a kapcsolatok esetében a leghamarabb új partner kereséshez vezethet. Az új partner lehet hogy egy ideig elszórakoztathat bennünket, és eloszlathatja szomorúságunkat, de az ilyen kapcsolat általában nem fog hosszú távon működni. Nagyon hamar a szakítás után könnyen mókuskerékbe kerülhet újra.

Az a legjobb, ha új kapcsolatba csak akkor kezdünk, ha már készen állunk, és az előző kapcsolat teljesen lezártuk önmagunkban. Ellenkező esetben folyamatosan összehasonlítjuk az új partnert az előzővel, de ami még ennél is rosszabb, ha folyton az előzőről beszélünk. Ez az új szerelmünk idegeire mehet, és így a kapcsolat valószínűleg nem tart majd sokáig.