Megfelelő méregtelenítő? Tudjuk meg, hogyan!

Megfelelő méregtelenítő? Tudjuk meg, hogyan!

A mai cikkben arról fogunk beszélni, hogy a méregtelenítés milyen előnyökkel járhat számunkra. Beszélünk arról is, hogy milyen a formái lehetnek, és milyen kockázatokkal járhat. Az internetes tanácsadók többségében nem fogja megtudni, hogy rossz eljárás követésével kárt is okozhat, nem pedig segíthet.

Bármennyire is csak most van divatban a tavaszi méregtelenítés, ez természetesen nem jelenti azt, hogy csak a közelmúltban jött létre. Az emberek ősidők óta gyakorolják a méregtelenítést. Különösen a keresztény húsvéthoz kapcsolódik, ahol 40 napos böjt formájában jelenik meg. De még az ókori Görögországban is a filozófusok arra buzdították a lakosokat, hogy különféle gyógyszerek helyett néhány napig próbálkozzanak éhséggel problémák esetén. Szinte minden nemzetben vagy kultúrában megtaláljuk a böjt egy bizonyos formáját, és ezt tovább adják, így egyértelmű, hogy ennek a megtisztulásnak oka lesz. De tudnia kell a méregtelenítés megfelelő módját is.

Miért érdemes kipróbálni a méregtelenítést?

Különböző okai lehetnek, amelyek miatt az emberek a tisztító kezelésekhez fordulnak. Néhányan meg akarják szabadítani testüket a káros anyagtól, mások a fogyás részeként alkalmazzák, megint mások pedig a hagyományokat követik. Bármi legyen is a motiváció, a hatása elsősorban az emésztőrendszerben jelenik meg. A méregtelenítő diéta tökéletesen megtisztítja a beleket. Ezek legfeljebb 8 kg székletet képesek megtartani, amely belül mérgező anyagokat termel. Ez nem egy kis mennyiség. Ezért nagyon fontos figyelni a rendszeres ürítésre és a belek tisztán tartására. Testünk csak így képes több tápanyagot és hasznos anyagokat felszívni az ételből. Felgyorsítjuk az anyagcserét, nem lesz szükségünk nagy mennyiségű ételre, ugyanakkor könnyednek érezzük magunkat, energiával telve.

A természetes tisztítás valóban mindenki számára előnyös lehet. Ha túlsúlyos, akkor a méregtelenítés segít a fogyásban, mivel kisebb mennyiségű ételre lesz szüksége. Ha viszont problémája a nehéz súlygyarapítás, akkor a méregtelenítés miatt nem kell aggódnia. Ennek köszönhetően kiegyensúlyozhatja az emésztőrendszert. Bár az elején valószínűleg egy kicsit fogyni fog, a test fokozatosan könnyebben eljut az optimális testsúlyig (feltéve, hogy megfelelő étrenddel). A méregtelenítés a sportolóknak is segít. A felgyorsult anyagcsere miatt a méreganyagok nem halmozódnak fel a szervezetben, ami sokkal több energiát és kevesebb fáradtságot eredményez. A sportban nyújtott teljesítményéért így nem kell majd magyarázkodnia.

Természetesen a test méregtelenítése nemcsak a beleket tisztítja. Az emberi test összetett rendszer, ezért az emésztőrendszer mellett más szerveket is megtisztít. Ezek sorába tartozik a máj vagy a vesék is. Az ünnepek után vagy a rosszabb időjárással teli téli hónapok alatt gyakran űzzük el a rossz hangulatot egy üveg jó alkohollal. Ez pdig határozottan nem tetszik a májunknak vagy a vesénknek. Éppen ezért is a méregtelenítés nagyban megkönnyíti ezeket a megterhelt szerveket. És meghosszabbítja az életét.

Honnan tudja, hogy ideje méregteleníteni?

Kipróbálhat egy tisztító kezelést, akkor is ha kevés időt tölt a friss levegőn, ha a nap nagy részét bezárva tölti és ülő munkája van, stressztől és álmatlanságtól szenved, az eddiginél sokkal többször nyúl alkoholhoz vagy a cigarettához, és sokkal nagyobb mennyiségű ételt fogyaszt gyorsételek és nehéz ételek formájában.

Magára ismert a fent említett vétkek bármelyikénél? Akkor biztos lehet, hogy a méregtelenítő étrend csak a hasznára válik.

Méregtelenítse testét megfelelően

A méregtelenítés formái különbözőek lehetnek. Ha a méregtelenítés alatt különféle tablettákra, csodateákra vagy koktélokra gondol, amelyeket gyakran különféle kétes diéták kísérnek, hagyja magát félrevezetni. Fogyasztásuk nem büntetendő, és étrend-kiegészítőként is használhatja őket, de mi inkább a tisztítás természetesebb formáját részesítjük előnyben.

Minden méregtelenítés alapja a megfelelő étrend. Összpontosíthat különféle gyümölcs- és zöldséglevekre vagy gyógyteákra (alkalmasak olyan gyógynövények, mint a csalán, a cickafark, a körömvirág). Ehet még feldolgozatlan gyümölcsöt és zöldséget, valamint teljes kiőrlésű gabonát, hüvelyeseket, magokat és dióféléket. Helyénvaló olyan úgynevezett szuperélelmiszereket is felvenni, mint például a chlorella, a chia mag vagy a goji. A fő cél az, hogy sok vitamin és rost kerüljön a szervezetbe, amely hat a belekre. Kerülje a finomított cukrot, a fehér kenyeret, a tejtermékeket, a húst és a kolbászt, valamint a fűszeres vagy sós ételeket.

Adjon hozzá mozgást és pihenést is a méregtelenítéshez

Ahhoz, hogy a hatás olyan legyen, amilyet szeretne, élete más aspektusaira is figyelmet kell fordítania. Ehhez tartozik elsősorban az elegendő mozgás és sport. Nem kell megdöntenie a sprintrekordokat, de a parkban való futást, az otthoni edzést vagy akár a jógát is belefoglalhatja méregtelenítésbe. Az sportolás útján endorfinok kerülnek a szervezetbe, és fordítva, a verejték révén káros anyagok szabadulnak fel. Segít megerősíteni az állóképességet, megszabadulni a zsírtól és építeni az izomtömeget.

De ne felejtsen el pihenni sem. A sportban nyújtott teljesítményért jutalmazza meg magát masszázzsal, kellemes fürdővel vagy szaunával. A méregtelenítés nemcsak a test, hanem a lélek és a gondolatok tisztításáról is szól. Felejtsen el egy kis ideig minden gondot, és egy kis pillanatra törődjön csak magával. Koncentráljon a jelenre, és hagyja, hogy gondolatai szabadon áramolhassanak. Ne álljon ellen egy rövid meditációnak sem. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen kikapcsolja a gondolkodását és az agyát. Bár a legkülönfélébbgondolatok továbbra is a ott lesznek a fejében, de megtanulhatja azokat irányítani, és ezzel az erejüket is irányítása alá vonni.

Meddig kell tartania egy méregtelenítésnek?

Lehet, hogy felkeltette az érdeklődését ez a tisztító kezelés, de úgy gondolja, hogy egy ilyen étrend és életmód nem tartható hosszú ideig. Ezzel egyet kell értenünk. A jó hír azonban az, hogy a testnek csak néhány napra van szüksége a pihenéshez. Ideális az év néhány hetét elkülöníteni, amely után méregtelenítést fog gyakorolni. Ez lehetővé teszi a belek, a máj és a vesék regenerálódását és javítja a teljesítményüket.

Ha elég bátor, akkor kipróbálhat egy hosszú távú méregtelenítést, amely valójában az életmód teljes megváltoztatásával jár. Ha erre a lépésre szánja el magát, javasoljuk a fokozatos változtatást.

Vigyázat - helytelen méregtelenítéssel árthat magának

Végül elérkeztünk a legfontosabbhoz. Tényleg egészséges a méregtelenítés? Valójában szükséges? A szakértők véleménye eltér, de szeretnénk felhívni a figyelmet bizonyos hibákra, amelyeket öntudatlanul is elkövethet a tisztító kezelés során.

Ne essen túlzásba

Ha el akarja kezdeni testének bombázását klorella zöldalgával, nagy mennyiségű rostokkal teli gyümölcs- vagy zöldséglével, megdöntheti a bél mikroflóráinak egyensúlyát, hasmenést vagy akár fájdalmas repedéseket okozhat a belekben.

Túl sok gyümölcs

Noha ma nagyon népszerűek a gyümölcslevek és turmixok, így nagy mennyiségű gyümölcsöt keverünk össze egy kis mennyiségbe. Ezzel egy halom cukrot juttatva a szervezetbe, ami biztosan nem kedvez neki. Gyümölcs koktélok készítésekor kövessen egy egyszerű szabályt: csak annyi gyümölcsöt keverjen össze, amennyit egyébként is megehetne.

Fehérje veszteség

Ha a méregtelenítés radikálisabb formáját választja, csak gyümölcs- és zöldséglevekkel, akkor kiküszöböli az étrendből a fehérjét és a zsírt, amely elengedhetetlen a szervezet számára. Hosszú távú, több hónapos méregtelenítés esetén feltétlenül pótolja ezeket az anyagokat a szervezetben.

Jojo-effektus

Ha étrendként nyúl a szervezet méregtelenítéséhez, és reméli, hogy képes lesz lefogyni, akkor sikeres lesz. De csak egy rövid időre. Miután visszatér a szokásos étrendjéhez, a kilók is visszatérnek, és gyakran még nagyobb számban is. Minden rövid távú étrendnek rövid távú hatása van. Sokkal helyénvalóbb ha az egészséges táplálkozást az egész életen át tartó életmódnak tekinteni.

Keresem
Keresem
up