Hogyan lehet regenerálni a hajat természetes módon?

  • MAGAZIN
  • Hogyan lehet regenerálni a hajat természetes módon?

Hogyan lehet regenerálni a hajat természetes módon?

A haj minden nő éke, de gyakran nem bánunk vele úgy, ahogy kellene. Festjük, stilizáljuk és különféle (akár szörnyű) frizurákba fésüljük, amelynek sok festékre van szüksége, hogy megőrizze alakját, és mindaddig kitartson, amíg viselik. Ebben a cikkben talál néhány nagyszerű tippet a haj természetes visszanyerésére.

Különböző készítmények gyakori használata, különösen azok, amelyek összetételük alapján nem nagyon gyengédek a haj összetételére, minőségvesztést, törékenységet és általános gyengülést okozhatnak. Az összes felhasznált terméket ezután befolyásolja a fejbőr minősége, amely ilyen nyomás alatt kiszáradhat és gyakoribb hajhullást okozhat.

Egészséges és sérült haj

Az egészséges hajra jellemző a fénye, rugalmas, jól perfundált bőr, korpásodás nélkül. Az egészséges haj kezelése egyszerű - a normál hajra leggyakrabban használt a normál sampon, kondicionálóval kiegészítve, a fésülés megkönnyítése érdekében. Az ilyen haj természetes tápanyag-előállítás révén regenerálódik.

A sérült haj általában gyengén elasztikus (kócolódik) és elveszíti a fényét. A hajszálak gyengülését a túlzott terhelés és a nem kielégítő táplálkozás okozza, amelyek elsősorban szerkezetük megromlásában, valamint az azt követő kifakulásban és törésben nyilvánulnak meg. A sérült haj fejbőre általában száraz, korpás és általában kellemetlen érzés. A szárítás gyakran viszketéshez vezet. A sérült haj megjelenése fakó és matt. Az ilyen haj különleges gondosságot igényel eredeti minőségének helyreállításához.

A haj regenerálása 

A sérült haj regenerálásának számos módja van. Az elsődleges lépés mindig az étrend megváltoztatása - a haj táplálása a test általános állapotától kezdődik. Ha hiányoznak a szükséges tápanyagok, ez a szempont nem csak a hajkoronánkat, hanem a bőr általános megjelenését és egészségi állapotát is érinti. A haj számára elsősorban a hüvelyesek és a diófélék, a szükséges vitaminokat tartalmazó halak és a halkészítmények szolgálnak, amelyek a haj ragyogásához szükséges omega-3 zsírsavak forrásai.

A megfelelő étrend mellett a regeneráció kétféle eljárással érhető el, a sérülés és a károsodás mértékétől függően: 

  • felületi regeneráció - általában a gyógyfüveket használják a haj öblítéséhez az eredeti állapot elérése érdekében,
  • mély regeneráció - maszk vagy pakolás formájában. A mély regenerációt súlyosan sérült hajra tervezték.

A regenerációs folyamatok mindkét típusához tanácsos vagy közvetlenül kevert növényi keverékeket használni, amelyek megfelelnek a haj és a fejbőr paramétereinek, vagy minőségi természetes kozmetikumokat.

Felületes és mély hajregeneráció

A legtöbb haj- és fejbőrregeneráló termék természetes alapon készül, mivel nagyon gyengédnek kell lennie, hogy ne nehezítsei el azt. A károsodás súlyosságától függően több hétig tartó regenerációs időszak alatt jobb, ha nem használ szokásos hajápolási termékeket, és felváltva a felületi és mélyregenerációs termékeket, saját módszerek szerint.

A növényi kivonatokkal ellátott samponok a felszíni regenerációra szolgálnak. A samponok rehidratálják a hajszálakat, és biztosítják számukra a szükséges tápanyagot. Ha a haja gyenge, a napi mosáshoz alkalmas samponokat is használhat, amelyek megnyugtatják a fejbőrt, és a haj eredeti felületének védelmét biztosítják. 

A mély regenerálódást maszkok és pakolások végzik, amelyeket ritkábban alkalmaznak. A hajszál mélyen hidratálódik és segíti megvédeni a külső behatásoktól, különösen az időjárástól, a napfénytől és a szennyezett levegőtől. A regeneráló maszkokon kívül más készítmények is használhatók, például tonik, szérum vagy hajkezelés. Az alkalmazás alapos masszázst igényel a hajban és a fejbőrben. Ezután a készítményeket egy meghatározott ideig hagyják hatni, majd a gyártó utasításai szerint óvatosan mossák. 

A haj regenerálása szempontjából nagyon óvatos gondozást kíván, amelyet olyan karbantartási eljárásoknak kell követniük, amelyek megakadályozzák a hajszálak további károsodását.