Hogyan mérjük le helyesen a méreteinket

  • MAGAZIN
  • Hogyan mérjük le helyesen a méreteinket

Hogyan mérjük le helyesen a méreteinket

Ki ne tudná. Az egyik boltban a 38-as méretű nadrág úgy illeszkedik, mint egy kesztyű, a másikban alig tudja felhúzni, és még 42-es is jól illeszkedik. Németországban M méretű ruhát is megengedhet, ám Olaszországban vagy Franciaországban a ugyanehez a mérethez egy vagy két számmal nagyobbat kell beszereznie.

Különböző kontinensek, különböző országok és különböző kereskedelmi láncok rendelkeznek saját számozással, szabványos méretű táblázatokkal és mérési rendszerekkel. A próbafülkékben meg lehet érezni ezeket a különbségeket a testén, de mi várható el az online vásárlás korszakában? Annak érdekében, hogy elsőre eltalálhassa a tökéletesen illeszkedő ruhákat, és ne kelljen később az áruk visszaküldésével vagy cseréjével foglalkoznia, bemutatunk egy útmutatót a testarányok méréséhez.


Mérési segédeszközök

Először keressen egy megfelelő mérőeszközt. Ideális esetben papír vagy műanyag szabóeszköz, de egy szilárd zsinór vagy ajándék szalag is megfelel a célnak. Fontos, hogy ne legyen rugalmas és ne torzítsa a méreteket. A szalaggal összegyűjtött méretet ezután egy mérőszalag segítségével lemérhető, amely remélhetőleg megtalálható mindenki otthonában. Elkell majd egy ceruza és egy papír is a mért adatok rögzítéséhez, és persze egy tükör.

Derékbősség

A legpontosabb eredmények érdekében a mérést csak a fehérneműben javasoljuk. A derekat csupasz bőrön kell mérni. Megtalálja közvetlenül a köldök felett, a törzs kanyarja által létrehozott vonalban. Ez általában a legszűkebb pont a szegycsont alsó széle és a csípőcsont kezdete között. Tekerje rá a szabó szalagát ezen vonal kerületére, és ügyeljen arra, hogy ne húzza be a gyomrát - különben a ruhája túl szoros lesz. Ne húzza meg a méretet, ne szorítsa, engedje, hogy lazán illeszkedjen a testhez.

Csípőmérés

A csípő kerületének pontos méréséhez álljon egyenesen a tükör előtt és tegye össze a lábait. Tartsa a szabószalgot a csípő külső oldalán, és fokozatosan tekerje át az alhasra, a másik csípőre és a fenékre úgy, hogy az egyenletes legyen a padlóval és ne csússzon egyik oldalon sem. A pontos eredmény érdekében javasoljuk a csípő és a fenék legszélesebb területein történő mérést. A mérőszalag ismét épphogy tapadjon a bőrhöz, semmiképpen sem szorítsa le.

Mellbőség mérése

A mellkas kerületének mérésekor ugyanolyan módon járunk el. Győződjünk meg arról, hogy egyenesen áll, és mérést a a mell legszélesebb pontjain végezze, általában a mellbimbók szintjén. Helyezze a szabószálagjának elejét a hónaljba és tekerje a mellkasára. A nők csak akkor mérik méreteiket a melltartóban, ha azok felső ruházat vásárlásához szükségesek, a fürdőruha vagy alsónemű vásárlásához szükséges méreteket melltartó nelkül kell lemérni. Ha már a melltartóról beszéltünk, ezen alsóneműk esetében másik mellkasméretre is szükség lesz. Egy másik kerületre az alsó részen, azaz azokban a helyekben, ahol a melltartót rögzítik. Ez a mérték egyben méret is, amely egy betű előtti szám, ez jelzi a kosár méretét.

Lábhossz mérése

A tökéletesen illeszkedő farmer méretének megtalálása hosszú folyamat, mivel ezt 8 méret határozza meg: derék, első ülés, hátsó ülés, comb kerület, térd és boka szegélye, belső lábhossz és külső lábhossz. A gyakran kész viseletre való ruházat vásárlásához elegendő csak 2 méret ismerete. A nadrág külső varrásának hossza, a deréktól a bokáig mérve, és a belső varrás hossza az ágyéktól a bokáig. A legmegbízhatóbb módszer a nadrág tökéletes méretének megkeresésére az, hogy a szekrénye legkedvesebb nadrágjáról gyűjt adatokat, amely elképzeléseinek megfelelően illeszkedik Önhöz.

Lásd az akcióban lévő árukat, amelyeket most kényelmesen meg lehet vásárolni: