Felejtse el a prokrasztinációt

  • MAGAZIN
  • Felejtse el a prokrasztinációt

Felejtse el a prokrasztinációt

Néha biztosan Önnel is megtörténik, hogy rengeteg feladat gyűlik össze  de mindaddig, amíg csak tudja, félreteszi megoldásukat. Úgy érzi, hogy soha nem lesz vége? Cikkünkben megtudhatja, hogyan kell véget vetni ennek egyszer és mindenkorra!

Elég betartani néhány lépést – és nyert ügye lesz!

Osztja be munkanapját

Készítsen egy munkanap harmonogramot. Mit szeretne és mit muszáj megtennenie? Hozzon létre egy hosszú távú tervet, melyet be fog tartani. Ütemezze az Ön igényeinek megfelelően. Mikor képes legtöbbet  dolgozni? Mindenkinek van olyan napi időszaka, amikor  legjobban képes dolgozni. Valaki reggel, valaki délután. Ekkor álljon neki a legnehezebb feladatoknak.  Természetesen ne felejtsünk el rendszeresen rövid szüneteket tartani, még akkor is, ha a számítógép mögött dolgozunk. Ez növeli a produktivitást. Az agy korlátozott kapacitással rendelkezik, és alkalmanként pihenni is kell.

Töltse fel energiáját

Ha ülő munkát végez, nem megfelelő  nappaliban a kanapén pihenni. Ellenkezőleg. Menjen ki a természetbe. Kerékpár vagy túra. Sportoljon egyy kicsit. Szerezzen be sportruházatot és sport karórát, ami minden bizonnyal kellemesebbé teszi az erőfeszítéseket.

A női sportórák népszerű modelljei közé tartozik a Casio Sports vagy a Casio Youth, az úriemberek biztosan értékelik a Casio G-Shock vagy a Festina The Originals férfi sportórákat.

Tanulja meg teljesen ellazítani testét és elmét. Hétköznapi aggodalmaktól való kikapcsolódásra a sport ideális. Legközelebb, amikor nagyon kimerültnek érzi magát, próbálja egy darabig félrtenni a gondokat, és menjen sétálni vagy kocogni.

És amikor kimegy , ne felejtse el a kellemes friss parfümöt.

Határozza meg prioritásait – mi a legfontosabb Ön számára?

Nehezebb  feladatokat oldjuk meg legelőre - ezekre több időre lesz szükségük. Utolsó pillanatra hagyni nehéz feladatokat elég stresszes lehet. Készítsen egy listát arról, ami fontos az Ön számára, és töröljön valamit belőle. Mi marad?

Felejtse el az irreális célokat

Állítsa be azokat a célokat, amelyeket valóban elérhet. A körülmények nem ideálisak? Alkalmazkodjon! Ez nem jelenti azt, hogy hamarosan beletörődik mindenbe, és azzal foglalkozik, ami nem is érdekli. Egyáltalán nem. De a nagy célok eléréséhez először is kis lépéseket kell megtenni. Higgye el hogy képes rá, de neszakadjon bele.

Teljes mértékben egy dologra összpontosítson

Ha valamibe belekezd, teljes mértékben ezzel foglalkozzon. Legalább arra az időre,amit erre a feladatra szánt. Sokkal jobb eredményeket érhet el. Természetesen mindenkinek más a rendszere. Vannak emberek, akik szeretnek mindent megtervezni , mások elájulnak tőle. Ha egyszerre több projekten is szeretne dolgozni (és valószínűleg ez is megtörténhet), tisztázza, mit kell megtennie először, és azzal foglalkozzon.

Legyen határozott

Ne változtassa meg véleményét tízszer egymás után. Gondolkodjon először, és ha egyszer dönt, álljon ki e mellett. Ha nem biztos benne, írjon le egy listát mellette – ellene.

Legyen áttekintő

És most nem csak az időre gondolok (természetesen egy karóra segít itt is), hanem általános áttekintést. Mindig van valami, amit jobban is lehetne csinálni. Dolgozzon önmagán. Az önfejlesztés megbízható módja a nagyobb önbizalomnak és így a nagyobb sikernek.

Legyen motivált

Ne vesztegesse idejét, foglalkozzon azzal, amivel érdemes. Végezzen olyan dolgokkal, amelyek feleslegesen megfosztják Önt energiájától - igazán ülnie kell fél napig a TV vagy számítógép előtt, ha nem dolgozik vagy nem keres inspirációt? Eléri igy, amit elérni akar? 

Ha szociális hálózatokan böngész, pihen vagy inkább fordítva? Az Ön ideje értékes és pótolhatatlan, használja ki ahhoz, ami hasznos lehet. Ha nem keres konkrét dolgot a Facebookon, vagy éppen nem beszélget barátaival, hanem egyszerűen csak unalomból böngész, álljon meg egy pillanatra, és gondolkodjon. Hány órát töltött azzal, aminek igazábol semmi értelme sem volt?  Hogyan használhatta volna ki jobban ezt az időt?

Ne unatkozzon

Mennyi időt tölt el egy boltban? Ahelyett, hogy üzletről üzletre járna , próbálja ki szerencsét az e-schopban. Bizonyára több órát megspórol.

Kezelje érzelmeit

Úgy tűnik, ez egy lehetetlen feladat? Nem kell hogy úgy legyen. Akár tetszik, akár nem, az ember nem csak szellemi, hanem érzelmi lény is. Néha mindenki hagyja magát érzelmileg befolyásolni, de ez nem akadályozhatja meg feladatainkat.

Amikor megtanulja irányítani érzelmeit, sokkal erősebb és ellenállóbb lesz. Ne hagyja, hogy minden kis dolog és kudarc összetörje, vegye tapasztalatnak. Ez nem jelenti azt, hogy el kell nyomnia az érzelmeket - ami nem vezetne semmi jóhoz, hanem meg kell tanulnia kezelnie. Nem lesz jó Önnek, hogy minden apró dologtól kiboruljon. Ha újra felidegesíti magát, vegyen mély lélegzetet, és gondolja át nyugodtan a helyzetet. 

Aludjon többet

A rendszeres alvás elengedhetetlen az egészséghez. Menjen aludni időben, és ne vigye túlzasba az éjszakázást hétközben.Mennyi ideig kellene aludnia?  Átlagos napi 7-8 órát. Valakinek kevesebbre van szüksége, valakinek többre van szüksége. Vannak emberek,akik szívesen átaludnák fél életüket ...

Ha azonban napi 12 óránál hosszabb ideig alszik, akkor talán nem is érzi magát túl kipihentnek. Tehát, ha tudja magáról, hogy képes egész nap aludni,biztos ami biztos állítson be egy ébresztőórát!