Hogyan válasszuk ki a tökéletes parfümöt nyárra

  • MAGAZIN
  • Hogyan válasszuk ki a tökéletes parfümöt nyárra

Hogyan válasszuk ki a tökéletes parfümöt nyárra

Vannak, akik annak megfelelően változtatják illatukat, ahogyan öregszenek vagy ahogyan a stílusukat változtatják. Mások az évszakoknak megfelelően változtatják az illatokat, és néha egy egy szokatlan darabbal zavarják meg a rendet, amely lehetővé teszi számukra, hogy időről időre szünetet tartsanak a legkedveltebb parfümjeiktől.

Ha egész évben ugyanazt a parfümöt viselte, miért ne változtatna egy új nyári illattal? Válasszon egy vidám illatot, amely alkalmas lesz minden nyári eseményre - a tengerparti heverészéstől az őrült nyári partikig. A megfelelő illat kiválasztása változtathat a hangulatán, kellemes emlékeket ébreszthet és megerősítheti egyéniségét. Valóban kár egész évben egy illatot viselni, mert az illat szorosan kapcsolódik az érzelmekhez és az emlékezethez, így amikor kiválasztja a nyári illatot, mindig a szép napos pillanatokra és a nyári szórakozásra emlékezteti majd. Mindenképpen olyan parfümöt kellene viselnie, amely örömet szerez Önnek. Ha úgy dönt, hogy egy szezonális nyári illatot választana, akkor van néhány tippünk hogyan válassz ki a legjobbat.

DG-for-menMi a különbség a nyári és a téli illatok között

A nyár szabadtéri kalandokkal, grillezéssel, koktélokkal, tengerparti pihenéssel és romantikus élményekkel teli időszak. Ennek megfelelően kellene a parfümöt is kiválasztania. Az illatok évszaktól függő megváltoztatása nemcsak az orrunk számára kellemes, hanem azért is fontos, mert az illatokat nagyban befolyásolja a hőmérséklet. A hő hatására az illatösszetevők gyorsabban elpárolognak - ezért különböznek egymástól a nyári és a téli illatok.

Ha az illat túl erős, nyáron szó szerint bódító lehet akár kellemetlenül is. Ezért a meleg hónapokra tervezett illatok könnyebbek és üdébbek, ellentétben a téli illatokkal, amelyek gazdagok és melegek. A nyári szezonban válasszon nőies és légies illatokat. Nem foghat mellé a friss citrusfélékkel, zöld teával és olyan virágokkal, mint a jázmin és a tubarózsa. Az utóbbi években az úgynevezett vizes tónusok is nagyon népszerűek.

Milyen illatokat kerüljön a nyár folyamán

Bár a könnyed virágillatok vagy a citrusos tónusok fantasztikus választás a nyári hónapokban, vannak olyan összetevők is, amelyeket érdemes elkerülni. Kerülje például a nehéz virágkeverékeket tartalmazó parfümöket, amelyek túl édesnek és fojtogatónak hatnak. Az olyan összetevők, mint a pacsuli, borostyán, szantálfa, vanília vagy méz, szintén nem megfelelőek. Ezeket az összetevőket elsősorban a orientális parfümökben találhatja meg.

Ha valaha is járt a Közel-Kelet országaiban, akkor bizonyára találkozott már olyan erős illatokkal, amelyeket a helyi nők a legnagyobb melegben is viselnek. A keleti szépségek hozzászoktak már a nehéz illatokhoz, és ezek illenek is hozzájuk. Ha elég merész Ön is kipróbálhatja őket, de számítson rá, hogy a környezete valószínűleg nem lesz elragadtatva.

Hogyan válasszuk ki a legjobb nyári illatot

Válasszon könnyedebb típust

Semmi sincs olyan luxus, mint a parfümvíz (EDP), de nyáron próbálja ki inkább könnyebb párját, a eau de toilette-t (EDT). Amellett, hogy kevésbé intenzív, pénzt is spórolhat vele, mert általában olcsóbb.

Válassza az egyszerűséget

A nyári melegben parfümje gyorsabban elpárolog. Amikor pedig összetettebb tónusokat tartalmaz, kellemetlenül is keveredhet. Ezért válasszon egy egyszerűbb illatot, amely minimális összetevőt tartalmaz.

Járjon odakinn

Az üzletekben működő fűtés, légkondicionálás és a megmaradt illatok befolyásolhatják az illat reakcióját a bőrrel. A legjobb, ha az illatot felhordjuk, majd 10 perc múlva, fél óra és néhány óra elteltével a friss levegőre megyünk, hogy minden összetevőjét a friss levegőn érzékelhessük. Szánjon időt az új nyári illat keresésére, és ne siesse el a döntést.

Válasszon aszerint mit szeret

A nyarat a tengerparton tölti, vagy a nyári napjai eszenciáját a város nyitott teraszain italok kortyolgatása adja? Vagy inkább egzotikus helyekre utazik? Ezen pillanatok mindegyikére megvannak a megfelelő illatok. Megnézte már az adott szezonban forgalmazott parfümök listáját? Valóban van belőlük elég, így könnyen elveszhet közöttük.

Ezért mielőtt vásárolni indulna, gondolja át egy pillanatra, és írja le, mik a tervei a nyárra. Sokkal jobban felkészülhet arra, hogy olyan illatot válasszon, amely megfelel a kellemes pillanatokról alkotott elképzeléseinek. Például, ha szereti a tengerpartot, keressen olyan illatokat, amelyek tengeri tónusokkal rendelkeznek, mint a sós tengervíz és szantálfa tónusai. Inkább tölti az idejét egy virágos a kertben? Akkor az olyan finom virágok, mint a rózsa, a gardénia és a tuberózsa, kitűnő választást jelentenek az Ön számára. A teraszon töltött estéket legjobban a gyümölcs hangok a licsi és koktél inspirációk jellemzik, mint például a gin & tonic és a martini.

A kevesebb több

armani-siSok embert könnyedén elcsábítanak az illatot tartalmazó gyönyörű palackok és csábító ígéretek, amelyek az adott illatot leírják. A választás kulcsa azonban az, hogy szelektív és szigorú legyen. Kezdjen el parfümöt választani úgy, hogy tudja, milyen illat fajtát keres, és próbálja betartani azt az elvet, hogy legfeljebb négy illatot próbál ki. Nagyobb szám esetén nem fogja tudni helyesen megfejteni az illatot, és inkább lesz irritáló. Próbáljon meg két kiválasztott illatnál maradni, alkalmazza mindegyiket egyik kezén, és hagyja el az üzletet legalább két órára. Meg fog lepődni, hogy ezidő alatt mennyire megváltoznak az illatok. Talán amelyik az üzletben még a kedvence volt, végül legyőzi egy versenytárs.

Tipp: Az illat interneten való kiválasztásakor kihasználhatja az illatmintákat vagy miniparfümöket, amelyek elegendő időt biztosítanak arra, hogy otthonában kényelmesen próbálja ki az illatot.

Koncentráljon a személyiségére

A tökéletes nyári illat kiválasztásakor próbálkoznia kellene a személyiségének is megfelelőt kiválasztani. Illat vásárlása előtt feltehet néhány alapvető kérdést, amelyek segítenek a helyes döntés meghozatalában, beleértve azt is, hogy kinek vásárolja? Milyen gyakran tervezi viselni (minden nap vagy csak különleges alkalmakon?) És melyek a kedvenc illatai?

Egy bulis lány, aki szereti a reflektorfényeket és az éjszakai életet? Félénk, konzervatív nő, aki bölcsességet és magabiztosságot sugároz? Romantikus, aki szereti a klasszikus illatokat és bájt? Adrenalinfüggő kalandor? Vagy egy gyermek, akinek a friss illatok iránti szeretete tökéletesen kiegészíti gondtalan természetét?

Vegye figyelembe, mi a trendi a szezonban

A nyári parfümök általában hűsítik a bőrt, és friss, felemelő illattal veszik körül a viselőjüket. Minden évszakban más összetevők is divatosak - a friss citrusféléktől kezdve a nyáron virágzó virágokon át, például jázminok, rózsák vagy bazsarózsák. Az illat kiválasztásakor útmutatóként használhatja a szezon népszerű esszenciáit.

Összpontosítson a vidám helyeire

Vannak olyan illatok, amelyeket az emberek szinte általánosan társítanak a trópusok meleg időjárásával - ilyen például az ananász és a kókusz. Ezek a tónusok a nyári illatokban szintén tökéletesen működnek. Ezen túlmenően, ha olyan trópusi illatot választ, amely emlékeztet az utolsó vakációjára, akkor azonnal gondtalan hangulatba hozhatja Önt és a napsütéses idő örömében.

Adjon nagyobb mélységet

A nyári szezon napjai könnyű illatot igényelnek. Nincs azonban ok arra, hogy a nyári illat ne lehessen pézsmás vagy fűszeres. De a mélyebb és nehezebb tónusok, például a vanília és a szantálfa, gyakran túl erős illatot árasztanak, ha a nyári napsütésben viselik őket. Tartalékolja ezeket az illatokat intenzív tónusokkal estére, napnyugta után.

Tippek a parfüm viseléséhez a nyári napon

Nyáron fontos betartani bizonyos tanácsokat a parfüm viseléséhez, mert a nap nagy hatással lehet az illatra.

  • Az illatot nem szabad közvetlenül a bőrre permetezni - annak koncentrációjától függetlenül, legyen az parfüm, eau de toilette vagy kölni. Ezt akkor teheti meg, ha a csomag felirata "napfényben használható". Ezenkívül tudnia kell, hogy a citrusféléket, a bergamottot speciálisan kezelik a fényérzékeny részecskék, az úgynevezett furokumarinok eltávolításáért. Ez megakadályozza, hogy az illat megfesse a bőrt. Más illat-adalékanyagok azonban foltokat okozhatnak. Ezért legyen óvatos hová alkalmazza az illatot.
  • Általában az erős napfényt és a parfümöt nem szabad keverni. Ezért a legjobb, ha a parfümöt csak este használjuk. Bőrfoltokat és allergiát okozhatnak egyes alkoholmentes illatok is. Az alkohol nem foltozza meg az illatot, de bőrpírt okozhat, ha a parfümöt napsütésben viseli, és közvetlenül a bőrre permetezi. Ha a parfümöt egy napsütéses napon szeretné használni, ügyeljen arra, hogy az illatot csak ruhákra permetezze, soha ne a bőrre.
  • Hogyan lehet biztosítani, hogy az illat a lehető leghosszabb ideig fennmaradjon a nyári melegben? Az egyik lehetőség az illat rétegzése különféle termékekkel, például testápolók vagy olajok használatával. Ma ezeket a termékeket kedvenc parfümje aromájával is megkaphatja. De vigyázzon, ne vigye túlzásba. Ha nincs testápolója vagy krémje az adott illatban, akkor illatmentes változatok után kell nyúlnia, hogy elsődleges illatának ne kelljen versenyeznie másokkal.

Még mindig nem tudja, melyik illatot válassza, és a széles kínálat inkább stresszeli? Próbálja ki a régóta népszerű nyári illatok egyikét, amelyek nem öregszenek. A hölgyek választhatnak például Cartier La Panthere-t vagy Lanvin Eclat d'Arpege-t, az urak nem követnek el hibát Davidoff Cool Water Man-el vagy Hugo Boss Bottled No.-val. 6.