Hogyan válasszunk nászajándékot a boldog ifjú párnak?

 • MAGAZIN
 • Hogyan válasszunk nászajándékot a boldog ifjú párnak?

Hogyan válasszunk nászajándékot a boldog ifjú párnak?

Meghívást kapott egy esküvőre. Természetesen megtiszteltetés,  de most mit is tegyünk?Nagy készülődés vár Önre, megfelelő ruházat kiválasztása, és végül, de nem utolsósorban az esküvői ajándék kiválasztása. Hogyan válasszunk olyan ajándékot, ami igazán örömet fog okozni az ifjú párnak?

Mindenképpen érdemes megkérdezni az ifjú párt, hogy milyen esküvői ajándéknak örülnének. Így nem történhet meg,hogy olyan ajándékot ad nekik, ami csak a polcon lesz porfogó. Másik rossz döntés lenne, ha nem kérdezi meg, és több esküvői vendég egyforma ajándékot ajándékozna. Mit kezdjenek három teáskészlettel vagy számos konyhai robottal, amelyek mindegyike ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik? Nos, a teáskészletek nem olyan katasztrófák, mert mindig használhatók, de létezik néhány ajándék, amit a menyasszony és a vőlegény inkább nem látna… Melyek is ezek?

Lista a legrosszabb esküvői ajándékokról, vagyis ezeket gyorsan felejtse el:

 • giccses kerti díszek 
 • kapcsolat és házassági tanácsadásról szóló irodalom
 • háziállat előzetes egyeztetés nélkül
 • nem megfelelő kaland ajándék
 • bébiruhák (az esetben, ha nem akarja szükségtelenül stresszelni az ifjú párt,főleg ha a bébi még nincs is tervben)
 • konyhai eszközök ( előzetes megállapodás esetén lehet csak megfelelő ajándék, különben nagyon melléfoghat)
 • színes ágynemű, amely nem felel meg az ifjú pár ízlésének
 • üvegdíszek, amelyek nem használhatók, művirágok, dekoratív tálak, festmények és egyéb olyan tárgyak, amelyek nem egyeznek meg az ifjú pár házának stílusával
 • haszontalan dolgok, melyeket csak azért ajándékoz, hogy valamit adjon 

Megfelelő ajándékok:

 • ajándékutalvány (pl. webáruházba)
 • egy luxus hajkozmetikum csomag,  (és talán még egy kisebb pénzügyi hozzájárulás is, de az Önön múlik)
 • pénz borítékban (ez mindig hasznos, függetlenül attól, hogy nászútra vagy a közös háztartás felszerelésre használják fel, de így legalább az ifjú pár választhat pontosan azt, amire szüksége van), ez esetben is hozzáadhatunk néhány szimbolikus kis dolgot emléknek). Esetleg ajándékozhatunk pénzt stílusosan, viccesen (pl. beletehetjük lufiba, dísz üvegecskébe homokkal és kagylókkal stb.).
 • ha úgy dönt, hogy élményajándékot szeretne adni, akkor válasszon józanul, és csak úgy, hogy az ifjú párnak lehetőségük lesz kiválasztani az időpontot  (ha egy hőlégbalonos sétarepülést szeretne adni nekik, mert tudja, hogy már egy ideje szeretnék kipróbálni, akkor ez jó ötlet, de hogy hasonló élményt adjon nekik, csak azért, mert Önnek tetszene - talán nem bölcs döntés, például a menyasszony vagy vőlegény félhet a magasságtól, és Ön nem tud róla)
 • ha drágább ajándékot szeretne adni, megegyezhet néhány esküvői vendéggel is, és vásárolhatnak valami értékesebbet, amire az ifjú párnak igazán szüksége van - hasonló esetben ugyanúgy kérdezzék meg az ifjú párt

Személyes ajándékok

Természetesen még egy személyre szabottabb ajándékot is ajándékozhat, amellyel kedves meglepetést okoz. Azonban ne próbáljon túl sokat kísérletezni, és bármi áron valami megdöbbentőt kitalálni (kivéve, ha biztos benne, hogy a ifjú pár a hasonló viccet értékeli). Az ajéndék mindig mindkettőjüknek kell hogy megfeleljen.

Megfelelő:

 • minőségi női és férfi parfüm
 • női niche parfüm a menyasszonynak és férfi niche parfüm a vőlegénynek
 • egy kis ékszer a menyasszonnynak emlékbe (fontos, hogy a menyasszony izlése szerint választjuk ki, figyeljük meg, milyen ékszert visel általában,vagy kérdezzünk meg valakit) és a vőlegényre is gondoljon - ne feledje, hogy a kiegészítőknek harmonizálni kell egymással
 • klasszikus női karórák és férfi karórák (ha a vőlegény és a menyasszony nagy sportoló, akkor értékelhetnének minőségi sportórákat is - ha még nincs nekik ),a karóráknak harmonizálni kell, ezért ajánlatos egy márkától választani és lehet bele vésetni egy szép szöveget 

A következő lehetőség, amit a jövőbeli ifjú párnak javasolhat - a kívánt esküvői ajándékok online listájának létrehozása. Így mindenki rezerválhat a listáról, itt azonnal látni fogja, hogy melyik ajándék szabad és melyik van már rezerválva. Így nem történik meg, hogy za ifjú pár két egyforma ajándékot kap. Ez egy praktikus módja annak, hogy elkerülje a kellemetlen helyzetet, és örörmet okozzon.

Ne feledje, nem arról van szó, hogy olyan ajándékot adjon az ifjú párnak ami a listán a legeredetibb és arról sem,hogy jobb legyen mint a többieké. Itt nem kell, hogy megmutassuk, hogy Ön a legjobb barát és megengedheti magának, mert az ellenkezőjét is kiválthatja ezzel. Hasonló demonstrációval megmutatja, hogy nem a boldog ifjú házasokra gondolt, hanem inkább saját magára . Ezért e fontos napon először is csak az ifjú párra gondoljunk.

A megfelelő ajándéknak valamilyen módon (titokban vagy nyíltan) támogatnia kell az ő kapcsolatukat és a közös életüket. Ha jól ismeri őket, akkor nem lesz problémája a választással.

És végül - ne felejtse el az ajándékot szépen becsomagolni!