Ismeri a Dr. Hauschka kozmetikumokat?

  • MAGAZIN
  • Ismeri a Dr. Hauschka kozmetikumokat?

Ismeri a Dr. Hauschka kozmetikumokat?

A bőrének gondozása nem csak a napi smink eltávolításról, az arckrém használatáról vagy a peelingről szól. A legfontosabb dolog a megfelelő kozmetikumok kiválasztása, lehetőleg bio minőségben. Ezért is ideális választás a Dr. Hauschka  természetes kozmetikumok.

Mi teszi különlegessé?

A kivonat a tiszta természetből származik, sok éves kutatás eredményeként, állatkísérlet nélkül készült. Mindezen tulajdonságokkal büszkélkedhetnek a Dr. Hauschka kozmetikumok. Ritka gyógynövényekből és ásványi anyagokból származó növényi kivonatokat tartalmaznak, és gondoskodnak a bőr természetes folyamatairól. Ez azt jelenti, hogy különbséget tesznek a bőr nappali és éjszakai ritmusában. A német Wala Heilmittel cég által kifejlesztett kozmetikumok kifejezetten a bőrünk számára készültek. Az egyes növényi kivonatok egyedi gyártási folyamatainak, a kiegyensúlyozott összetételnek és a hatékony csomagolásnak köszönhetően az egyes készítményeknél nincs szükség további szintetikus tartósításra. Ezért nem tartalmaznak színező, illatosító vagy szintetikus anyagokat, amelyekkel a legtöbb olyan kozmetikum tele van, amely a piacokon organikus készítményként tündököl, miközben közel sem az.

A Dr. Hauschka kozmetikumok egyedülállóak abban is, hogy nem a bőr típusa szerint különböztetik meg termékeiket. Céljuk, hogy megszabadítsák a bőrt ingadozásaitól - szárazságtól, nehézségektől, zsírosságtól - azáltal, hogy megpróbálják kiegyensúlyozni a bőrt úgy, hogy az ismét egészséges és kiegyensúlyozott központot találjon. A bőrt arra ösztönzi, hogy képes legyen az összes számára szükséges anyagot ellőállítani, és így a lehető leghosszabb ideig aktív maradjon.

A kozmetikumok története

Hogyan is jött létre a kozmetika? Dr. Rudolf Hauschka vegyész és a cég alapítója Wal Heilmittel együttesének köszönhetően. Épp Hauschka és a kozmetikus Elisabeth Sigmund közösen 1967-ben hozták létre a kozmteikumokat, amelyek több ezer homeopátiás és antropozófikus gyógyszer előállításán nyert ismeretekre épültek.

A kozmetikumok minden korosztályú nők, férfiak és természetesen gyermekek számára is alkalmasak. Minden bizonnyal értékelni fogják azok, akiknek a közönséges kozmetikumokkal szemben gyakran kellemetlen allergiás reakcióik vannak.

Mely termékeket érdemes kipróbálni?

Arctonik

Az egyes termékeket illetően mindenképpen érdemes megemlíteni az arctonikot. Dr. Hauschka tisztító tonik egy természetes tonik, amely támogatja és stimulálja a bőr megfelelő működését, valamint erősíti a bőr anyagcseréjét. Bónusz az is, hogy a bőr láthatóan megvilágosodik. Az anthyllis és csodamogyoró érdekes összetételének köszönhetően a tonik elősegíti a bőr rugalmasságát. Használható reggeli és éjszakai krém helyett, de nem a bőr tisztítására szolgál. Mivel spray formájában van, a nyári hónapokban egészséges bőrfrissítőként is alkalmazható. A táskájában is hordhatja, és mindig kéznél van.

Ajakbalzsam

Érdemes megemlíteni az ajakbalzsamot is. Nap, szél, eső, gyorsan változó időjárás - ezek egyike sem szolgál a bőrünk vagy az ajkaink előnyére. Ellenkezőleg. Az ajkak szárazak és tompák. Az ajkai és a száj sarka repedezettek. Ez a Dr. Hauschka balzsam táplálja az ajkat, és megadja a szükséges ápolást és megkönnyebbülést. Anthyllis és körömvirág kivonatokat tartalmaz, amelyek elősegítik az érzékeny bőr regenerálódását. A benne található növényi olajok pedig hozzájárulnak az ajkak simításához és megerősítéséhez. Ugyanakkor megelőzi az ajkak körüli ráncok kialakulását.

A balzsamot nem kell néhány tíz percenként használni, órákon át tart az ajkakon.

Roll-on dezodor

A hölgyek minden bizonnyal nagyra értékelik a Dr. Hauschka dezodort is, amelyet különféle illatban kaphatnak. Tejszerű és finom konzisztenciájának, valamint az illóolajok selymes illatának köszönhetően a hölgyek szó szerint beleszeretnek. Nem csak megakadályozza az izzadást és friss érzetet hagy a nap folyamán, de nem zárja el a bőr pórusait sem, így a bőr továbbra is szabadon lélegezhet.

Kipróbálhatja még a haj-, kéz- és lábápolási, vagy bármely más intenzív arc- és bőrápoló termékeket.