Hegyekben van a legjobb szórakozás

  • MAGAZIN
  • Hegyekben van a legjobb szórakozás

Hegyekben van a legjobb szórakozás

Lehetséges, hogy minden évben járnak síelni, hegyeken hódeszkázni, nem zavarja az időjárás változása, régen már megtalálta kedvenc síközpontját,ahová szívesen visszatér.De az is lehet, hogy nem hódol a téli sportoknak, inkább nyáron jár a hegyekbe.De miért nem probál ki idén valami újat?

A síeléshez soha nincs késő. Megtanulja mint felnőtt is, ha nincs is tökéletes sífelszerelése vagy karórája extrém időjárási viszonyokba.

De ha e hasonló gondolattól kirázza a hideg, akkor elindulhat más szórakozás felé.

Szánkó vagy bobpálya!

Térjen vissza egy pár percre gyermek éveibe, és ne csak kicsi dombról, de egyenesen több kilométeres pályán szánkózzonl! 

Esti vagy nappali szánkózás? Mind a kettő lehetséges! Szánkózás, snowtubing, síbicikli és síroller Mátraszentistvánon.A szánkózási lehetőségeket a Mátraszentistváni Sípark fejlesztette tökélyre, ugyanis komplett HócsúszdaParkot alakított ki a csúszkálni vágyók számára. 

BOBPÁLYA SÁTORALJAÚJHELY, BOBOZÁS AZ ORSZÁG LEGHOSSZABB BOBPÁLYÁJÁN. 2275 méteres hosszúságával a miénk az ország és a térség leghosszabb bob pályája. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek."

Ha külföldre szeretne inkább menni, akkor az Osztrák Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg közponzban talál 14 km-es szánkó pályát. Ez a világ leghosszabb szánkópályája.

Éredekes szánkópályát talál Norvégiában is. Két kilométeres pályát talál  Korketrekkeren, nem messze  Holmenkollelntől, Osló külvárosában,gyerekeknek és felnőtteknek is.Szánkózás ingyenes, szánkót kölcsönözhet, de sajátját is használhatja. 

Szeretne visszatérni  a starthoz és még egyszer csúszni? Elég egy 15 perces metrózás a  Frognerseteren allomásig.Lesiklás körülbelül 10 percig tart. Mondhatjuk, nagyon jó élmény.

Norvégiában futósízni

Norvégiában kipróbálhat sok más téli mulatságot is. Látogasson el Norvégia gigantikus fjordok, káprázatos gleccserek, vikingek, északi istenek hazájaba.Kóstolja meg a karamell sajtot és élvezze ki a téli sportokat e tiszta természetben. Futósízni itt egy nagy élmény.Nem csak az érintetlen természet miatt, hanem sok érdekes architektonikus kincs és a isteni nyugalom miatt is. 

Túrák

Ne hagyja ki a téli hegyi túrákat hócipővel instruktor társaságaban! Idillikus túrák lehetségesek például Ausztriában, Alacsony Tátrában Szlovákiában.(Szlovákia túra a legnehezebbek közé tartozik). 

Hócipőt bárhol lehet kölcsönozni a téli síközpontokban.Van egy nagy előnye is, nem kell profinak lenni, és komplikált módon tanulni a technikát mint a fútósielésnél vagy a skialpinizmusnál.

Kihagyhatatlan kiegészítő: karóra minden szituációban

Bármelyik variánst választja, az biztos, hogy pár modern kellék tuti lesz: majdnem elpusztíthatatlan karóra és egy navigációs síkabát GPS -el.

Sportos karóra az ismert Japán cég Casio műhelyéből, mely büszkélkedhet rendkívüli ellenálló képességgel, főleg a  Casio G-Shock választékából.Férfi karóráról van szó, masszív számlappal. Nagyon népszerű a hadseregben, és a mentőszolgálatnál.Hegyi turizmushoz tökéletesek , mert nem sérti sem a hideg, sem a rázkódás. A hölgyeknek a Casio Baby-G ajánljuk, mely a férfi kollekciótól kapott inspirációt. Kisebb, de ugyanúgy hasznos a sportos hölgyeknek.

Welnessz a hegyekben

Megérdemelt pihenés egy hegyi szálloda melegében - mi többet is kívánhatnánk? Sport aztán egy kis relax, ez így elválaszthatatlanul egybe tartoznak. Legtöbb hegyi szálloda ajánlatában megtaláljuk a welnesszt, whirlpoolt, finn saunnát, infra saunát és párát.

Éljen át egy igazi kalandot, de nem felejtsen el pihenni is.