Karácsony a korona szezonban. Hogyan éljük meg teljes mértékben?

  • MAGAZIN
  • Karácsony a korona szezonban. Hogyan éljük meg teljes mértékben?

Karácsony a korona szezonban. Hogyan éljük meg teljes mértékben?

Jól tudjuk, hogy az idei ünnepek mások lesznek. Ahogy áprilisban karanténban kellett megküzdenünk a húsvéttal, lassan fel kell készülnünk arra, hogy a karácsony is sajnos részben a korona jegyében fog telni. De ettől még ne legyen frusztrált. A Covid-19 miatt határozottan nem kell lemondanunk az ünnepekről. Ettől függetlenül is mindannyian nagyon szép ünnepet élhetünk meg.

Szabályozás itt, szabályozás ott

A fokozatosan növekvő tilalmak és előírások révén könnyű engedni a borús felhőknek. A betegség kialakulásával kapcsolatos bizonytalanság és a hozzá kapcsolódó emberi intézkedések állandó változása nagyon gyorsan megmérgezhetik az ember hangulatát. Különösen, ha ezek a szabályozások közvetlenül az Ön vállalkozására vonatkoznak. Senki sem élvezi, egyesek egyetértenek a korlátozással, mások lázadnak. A korona valahogyan megosztja társadalmunkat.

Hozzá szoktunk, hogy manapság már bármit megtehetünk, és hogy a szabadság alapvető jogunk. Nos, ezt nyilvánvalóan újra kell számolnunk. Senki sem szereti a korlátozásokat, és természetes, hogy küzdünk ellene, és nem fogadunk el mindent vakon, amit parancsolnak nekünk. Valahogy most mégis el kell viselnünk. Gyakran ugyanis nincs befolyásunk a törénésekre. Kiválaszthatjuk azonban azt a hozzáállást, amellyel a helyzetet megközelítjük. Csak így élvezhetjük ezeket a nehéz napokat. Minden járvány és háború egyszer véget ér. És a rosszabb idők megtanítanak minket értékelni a jobbakat, amelyek mindenképpen várnak ránk. Ez vonatkozik az idei karácsonyi ünnepekre is.

Induljon online karácsonyi vásárlásra. Időben!

Beszélhetünk szerencséről, amelyet "fejlett" civilizációnk lehetővé tesz számunkra, hogy sok mindent online oldhatunk meg. Megértjük, hogy valószínűleg kissé bosszantó már, hogy állandóan a képernyőt kell néznünk, mivel a munka, a tanítás és a szórakozás is ide került. Ennek ellenére az internetnek köszönhetően nem kell annyira korlátoznunk az életünket. Ide tartozik a vásárlás is. Valószínűleg ebben az évben veszítünk egy kalandot a bevásárlóközpontokban lévő óriási tömegben való tolongás, valamint óriási vásárlások és folyamatosan ismétlődő karácsonyi énekek formájában, amelyeket nem tudunk kiverni a fejünkből - mindezt otthonról intézhetjük majd papucsban, a melegben.

A karácsonyi online vásárlás kényelmes, gyors és stresszmentes. Könnyen kiválaszthatjuk és megtekinthetjük az árukupacokat, összehasonlíthatjuk az árakat a különböző üzletekben és elolvashatjuk a kiválasztott termékekről szóló véleményeket. De mindezt csak akkor, ha időben kezdjük. Kényelmes lényként jó szokásunk az utolsó pillanatig halogatni a dolgokat. Úgy tűnik számunkra, hogy még mindig sok időnk van karácsonyi ajándékokat választani. De az emberek fele úgyanígy gondolja, emiatt novemberben és decemberben az e-üzletek rendelési kapacitása a varratoknál kezd repedni. Arról nem is beszélve, hogy a fuvarozók nem rendelkeznek a Mikulás varázslatos szánjával, így egyszerűen nincs esély arra, hogy karácsonyig teljesítsék az összes megrendelést.

A felesleges stressz elkerülése érdekében és, hogy olyan ajándékokat vásároljon, amelyek szeretteit igazán boldoggá teszik, kezdje el most a válogatást. Biztos lehet benne, hogy mindenre érkezik majd, és élvezheti a békés karácsony előtti időszakot.

Milyen ajándékkal kedveskedne szeretteinek?

Ha nem biztos abban, mit adjon a legközelebbieknek, van néhány tippünk az Ön számára, amelyekkel mindenképpen sikereket arathat.

Talán a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok a parfümök. De gondosan válasszon. Nem mindenki értékeli ugyanis a keleti és nehéz illatokat. Női illatok kiválasztásakor vásárlásakor általában igaz, hogy nem foghat mellé a virágos vagy citrusos alapú parfümökkel, amelyek a legkeresettebbek közé tartoznak. Az urak inkább a fás vagy friss citrusos EDT-et részesítik előnyben. Szintén sokat segíthetnek Önnek az interneten található vélemények, ahol valódi vásárlói véleményeket talál. Ha bátrabb, akár a piac újdonságai közül is választhat. Jelenleg a legnépszerűbb illatok a Hugo Boss, a Dolce & Gabbana, a Versace vagy a Calvin Klein parfümjei.

Ha nagyobb a költségvetéssel gondolkodik, akkor fogadhat egy minőségi órára. A piacon a mai ajánlat kielégíti mind a sportkedvelőket, akik örülni fognak a Casio, a Lacoste vagy a Festina modelleknek, mind az elegánsabb stílus képviselőit, akiknek a csuklójára remekül illeszkedik a bőrszíj és a bonyolultabb tárcsák olyan márkáktól, mint a Timex, Hugo Boss vagy Gant. Az elegáns hölgyek csuklóján pedig jól mutatnak majd a Tommy Hilfiger vagy a Guess modellek.

Egy jól megválasztott ékszerrel sem hibázhat. Ennek azonban meg kell felelnie az ajándékozott ízlésének, ezért gondosan válasszon. A Pandora minden karácsonykor sláger, különféle medálokkal és gyöngyökkel ellátott karkötőivel, valamint nyakláncok és fülbevalók formájában megjelenő újdonságokkal. Ugyanakkor a Guess ékszerei is népszerűek, amelyek különféle formában kaphatók, amelyek közül minden bizonnyal a ki tudja majd választani a megfelelőt. Az ékszerek azonban nem csak női ügyek. Stílusos karkötők és nyakláncok is nagyszerűen mutatnak a férfiakon is. Ha olyan valakinek választ, akinek kalandor lelke van, válasszon karkötőt Paul Hewitt-tól. Gyönyörű alkalmi darabokat kínál a Tommy Hilfiger vagy a Guess is.

Ha nem biztos abban, hogy ki tudja választani a megfelelő karórát vagy ékszereket, akkor nyúlhat a minőségi kozmetikumokhoz is. Még ha ezek nem is a legszemélyesebb ajándékok közé tartoznak, biztos lehet benne, hogy nem maradnak a szekrénybe zárva. A bevált márkák minőségi samponjai és hajmaszkjai mindenkit boldoggá tesznek, aki szeret gondoskodni magáról. Bonyolultabb a helyzet a bőr vagy a dekoratív kozmetikumok esetében, de itt is jól választhat, ha elég jól átgondolja a vásárlást.

Hogyan élvezhetjük a karácsonyt a covid időszakban?

Bár a karácsony minden évben a jelentős találkozások időszaka, ebben az évben valószínűleg más lesz. Nagyon valószínű, hogy a népszerű karácsonyi vásárokat, koncerteket és egyéb különleges előadások elmaradnak. Így nincs más választásunk, mint arra összpontosítani, ami maradt. Mit szól?

Finom ételek

Ha más nem, legalább rendesen falatozzunk. Nem mintha ez ilyenkor szokatlan lenne,nem igaz. Karácsonyi sült ponty vagy halászlé, finom sütik, finom sajtok, sonka, dió vagy egzotikus gyümölcsök. Mindezekkel ebben az évben teljesen meg tudunk majd telni. Általában ugyanis a karácsonyi terített asztalnak a vendégekkel együtt ülünk neki, de idén valószínűleg vendégekből sem lesz sok.

Az otthon kényelme

Ahelyett, hogy olyan vendégségekbe siet, amelyeket a többség úgy vesz, mint költelesség végre saját otthonában élvezheti az ünnepeket. Ha a kormány elrendelte, mit lehet tenni. Ezért itt az ideje, hogy végre vastag zoknit vegyen fel, bebújjon egy takaró alá, főzzön egy jó teát és olvassa el a könyvet, amelyet annyit halogatott, mert nem volt rá ideje. Végre lehetősége van újra megnézni kedvenc meséit. A nyugalmat gyakorlatilag előírták nekünk. Így talán ez a karácsony végre nem a szól majd a rohanásról.

Sport és kirándulások a természetbe

Ha nem szeret otthon lustálkodni, kimehet a természetbe. Ez soha nem zár be. És ha ebben az évben szerencsénk van, a hegyeket hó borítja majd, és élvezhetjük a téli sportokat. Elfelejthetjük ugyan a síközpontokat, de mi a helyzet a sífutás kipróbálásával? Szánkózhat, bobozhat, vagy élvezheti a hosszú téli sétákat. Mindez nemcsak az immunitásának és az edzettségének, hanem a mentális egészségnek is jót tesz, amelynek a friss levegőre és a napfényre hatalmas szüksége van.

Idő a szeretteivel

A nagy vendégségek ebben az évben valószínűleg elmaradnak. Ennek köszönhetően azonban lesz idő mélyebb beszélgetésekre szeretteivel. Emlékszik, mikor beszélgetett utoljára igazán sokáig szeretteivel? Emlékezhetnek a régi szép időkre, vagy terveket készíthet az új évre és arra az időre, amikor a járvány véget ér. Hová megy először nyaralni? Kipróbál egy új tanfolyamot? Milyen elvárásai és álmai vannak a jövővel kapcsolatban?

Kerülje a stresszt

Nincs értelme idegeskedni és stresszelni egy olyan helyzet miatt, amelyre nincs befolyásunk. Csak annyi marad, hogy elfogadja a dolgokat úgy, ahogy vannak, és használja ezt a furcsa időszakot a kikapcsolódásra, az akkumulátorok feltöltésére és gondolatai rendezésére. Az az élet, amelyet eddig élt valóban az álma. Talán ebben az időben képes lesz megállni és újragondolni mindent. És új lendülettel elkezdeni álmai teljesítését.

Bízzunk benne, hogy a következő évben ismét boldog karácsonyt tartunk, tele nagy családi találkozásokkal és barátokkal, kedvenc punccsainkkal és énekeinkkel éjfélkor a templomban. Legalább jobban értékeljük majd mindezt.