Niche parfümök - miért pont azt adja karácsonyra?

  • MAGAZIN
  • Niche parfümök - miért pont azt adja karácsonyra?

Niche parfümök - miért pont azt adja karácsonyra?

Nincs olyan,hogy a parfüm,csak parfüm. Azok a  parfümök, amelyek niche jelzővel vannak ellátva,rácáfolnak erre a kijelentésre. E név alatt rejtett eredeti parfümök vannak, amelyeket máshol nem talál meg, és amelyekre nehéz alternatívát kitalálni. Miért ajándékozná ezeket karácsonyra?

A karácsony jó alkalom, hogy szeretteinknek értékes ajándékokat adjunk. A niche parfümök határozottan értékesek - az ilyen megnevezésű parfümök egyszerűen nem találhatók meg bárhol. Mi olyan különleges bennük?

Az eredeti összetevőket nem árulják el

Egyediségük elsősorban a felhasznált összetevőkben rejlik. Az ilyenek,mint a  szantálfa, citrom, fahéj, vanília, rózsa vagy jázmin megtalálhatók minden második parfümben, a niche egészen más. Virágok vagy hagyományos összetevők szintén megtalálhatók itt, ám ezek többsége nemcsak valamilyen nyersanyag. Laoszfa, éjfélkor összegyűjtött jázmin levelek, ezüst tömjén, fegyverpor, paraguayi petitgrain vagy Guaiac fa összetevők, amelyeket még a mai globalizált piacon is nehéz megtalálni.

Titokzatos termelés és kis mennyiségek

A niche parfümök pontos kidolgozását az egyes parfümök úgy őrzik, mint a szemük fényét. A pontos eljárásokat általában generációkról generációra adják át. Nem csoda - az egyediség rejti a niche parfümök valódi báját. Természetesen nem akarja, hogy bárki készítsen olcsó példányt. Az eredeti niche parfüm röviden,csak egy van. Noha a niche-parfümök a nagy parfümérákkal is dolgoznak, a gyártók között számos kisebb és független parfüméria is létezik. Ha Önnek eredeti parfümje van, akkor nincs is szüksége többre.

Az összetevők alacsonyabb rendelkezésre állása és ezáltal a ritkaságuk miatt a niche parfümjei nem állíthatók elő nagy mennyiségben. Ez az egyik oka annak, hogy azok ára sokkal magasabb, mint a szokásos parfümöké. Az egyediséget úgymond meg kell fizetni. A magasabb árat azonban kiegyensúlyozza egy nagyszerű illat, amelyet valószínűleg nem talál sehol másutt. Ez a niche parfümök igazi varázsa.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő niche parfümöt a fa alá?

A niche eredeti, tehát egyezniük kell jövőbeli viselője személyiségével. Amennyiben lehetséges,válassza ki a parfümöt valamelyik testrészén,hogy egy ilyen karácsonyi ajándék címzettje öröme igazi és valódi élmény legyen.

Az Acqua di Parma egy jól ismert parfüm, amely niche-parfümöt állít elő. Parfümöket készít férfiaknak és nőknek egyaránt, és az illatuk összetéveszthetetlen. Az Amourage parfümök úgy a szelíd,mint a nyersebb férfiak számára is meglelhetők. Még a Creed márkanévvel sem lőhet mellé - aromájuk ugyancsak tetszeni fog a férfiak és a nők érzékeny orrának. Nem kell azonban csak a parfüm neme alapján történő választására korlátozódnia - az unisex niche parfümök is nagyon elbűvölők és mindenekelőtt a lehető legszélesebb választékban meglelhetők.

Már kiválasztotta? Ne habozzon sokáig - a karácsony már a küszöbön van, és a niche parfümök nagyszerű ajándék, amelyet minden férfi és nő értékelni fog. Eredetiségének és ritkaságának köszönhetően a niche-parfümök tökéletesek az Önhöz közel álló személy számára.