Milyen parfümöt vigyen magával a nyaralásra?

  • MAGAZIN
  • Milyen parfümöt vigyen magával a nyaralásra?

Milyen parfümöt vigyen magával a nyaralásra?

Mindannyian tudjuk, hogy akár csak ha elmegyünk a barátainkkal borozni, egy színházba vagy egy céges partira, a legjobbakan akarjuk érezni magunkat. Kényelmesen. Nem csak magunknak szeretnénk tetszeni, hanem másoknak is. A jó közérzethez tartozik a megfelelő parfüm is, amely hozzánk illő. Ahogy nekünk tetszik, ugyanúgy a partnerünknek is. De hogyan is néz ki egy parfüm a nyaralásra? Figyelem, nem egy kunyhóban, egy tábortűznél lévő házban vagy egy vidéki kunyhóban töltött két hétről beszélünk. Melyik parfüm az igazi például a Horvátországi, az Olaszországi vagy a Görögországi útra?

Mi az a parfüm? 

Maga a parfüm az illóolajok és egyéb aromák keveréke. Szűkebb értelemben ez egy illatanyag-készítmény, amely magas illatkoncentrációval rendelkezik. A szagok elfedésére szolgál. Általában úgy mondják, hogy a kevesebb néha több. Talán mindenkinek megvan az a szerencsétlen tapasztalata azokkal az emberekkel, akik eltúlozták "parfümmel". A parfümök az illat intenzitásuk alapján vannak felosztva. Mindannyian találkozhattunk már olyan kifejezésekkel, mint a parfümvíz, a toalettvíz vagy a kölnivíz. A parfümöket az illatuk szerint tovább osztják - a legismertebbek a virág, a citrus, a fás vagy a keleti. Az alapvető szabály az, hogy csak egy parfüm alkalmazható egyszerre, ha lehetséges, a diszharmónia miatt több parfüm kombinációja nem ajánlott.

Mind különbözőek vagyunk

Ez vonatkozik a parfümök megválasztására is. Néhány embernek a nehéz keleti illatok tetszenek, másoknak a bőr finom illata, egyesek pedig a citrus friss illatát részesítik előnyben. Eljött az az idő, amikor  izzasztó, meleg országokba indulnak nyaralni, manapság mindent szeretnénk kiélvezni a megfelelő kényelemmel. Ez magában foglalja a megfelelően választott parfümöt is. Szeretnénk jól érezni magunkat (és illatozva)!

A parfüm összetételét már megvitattuk. Lényeges, hogy ha a parfümöt az erekre (a fülek mögé, a nyakra, a mellre) alkalmazzuk, meleg klímában a parfüm gyorsabban elpárolog. Ugyanez vonatkozik a parfüm ruházatra való felvételére is. Tehát jó, ha van egy jó minőségű, drágább parfüm, amelyet természetesen nem használ el az első estén.

Én személy szerint meleg a tájakhoz könnyű, citrus illatokat választok. 

Megfontoltság!

Az is jó, ha kicsit többet megtudunk az adott helyről, ahová készülünk. Milyen lesz a parfümöm például Horvátországban? Egyiptomban? Izraelben? Van-e íratlan szabály az egyes illatokról? Vagy van-e tabu? Autóval vagy repülővel utazom? Jó szem előtt tartani az alapszabályt - a parfümöm nem zavarhat senkit! 

Egy kis utánajárás nem árt

Ha nem biztos benne, melyik parfümöt választja, kérdezze meg barátait - milyen parfümöt próbáltak ki, amely már bizonyítotott is. Bemehet egy parfümériába is, ahol megtudhatja, mi az, ami most, nyaralás előtt népszerű.

A személyes tapasztalat azonban felbecsülhetetlen. Tetszik-e Önnek a kiválasztott parfüm az "otthoni környezetben" is? Próbálta már különböző hőmérsékleteken? Parfümök jobban illanak-e a testen vagy a ruhákon? Tetszik-e a partnerének? Nyugodtan jegyzeteljen és értékeljen mindent! És ne féljen kísérletezni! 

A legdrágább nem azt jelenti, hogy a legjobb

Találkoztunk olyan vélemyénnyel, hogy minél drágább a parfüm, annál jobb. Persze, az ár sokat mond, de ez nem jelenti azt, hogy a végén nem lesz kidobott pénz egy rossz parfümért. És ha nem biztos döntésében, egy minőségi parfümériában megfelelő tanácsokkal látják majd el.

Végső ötös

  1. válasszon olyan parfümöt, ami elsősorban Önnek tetszik
  2. próbálja ki a parfümöt különböző feltételek mellett otthon!
  3. milyenek a körülmények a nyaralás helyszínén?
  4. az illatom nem lehet zavaró!
  5. ha nemtudom, megkérdezek egy szakértőt!