Mit vegyen egy férfinak születésnapjára?

  • MAGAZIN
  • Mit vegyen egy férfinak születésnapjára?

Mit vegyen egy férfinak születésnapjára?

A megfelelő születésnapi ajándék kiválasztása a férfiak számára nagyon kihívásokkal teli feladat lehet, különösen, ha annak egyedi ízlése van. Míg a gyengébbik nemnek szóló születésnapi ajándékokat számos hagyományos módon lehet megoldani, kezdve a virágokkal, a csokoládén és ékszereken át a ruházatig, a férfiak skálája kissé szegényesebbnek tűnhet, és sokan gyakran elgondolkodnak azon, hogyan járhatnának kedvükben úgy,hogy az tetszen is és hasznos is legyen.

Ajándékötletek férfiaknak

Noha ez első pillantásra nem tűnik úgy, a férfiak születésnapi ajándékainak tipológiája szabványosított, és a hagyományos és a luxus ajándékok kategóriáira osztható, és egy adott csoportot különösen a közeli személyre választanak. Ha egy barát vagy kolléga az illető a munkából, az ajándékokat általában az első csoportból választják, a partnernek vagy egy közeli családtagnak a másodikból, különösen, ha ez egy kerek évforduló. 

Annak eldöntésekor, hogy mit kell születésnapra vásárolni - a legtöbb ember általános kritériumok alapján veszi figyelembe, amelyek elsősorban az eredetiséget, valamint annak szükségességét vagy játékosságát rejtik, amelyet az ember élvez egy adott típusú ajándéknál. A szokásos ajándékon túl, amely valamilyen drágább márkájú alkohol vagy ruházat (nyomtatott ing, fehérnemű stb.), végül különösen a különféle ajándékutalványokra vonatkozik - többnyire kisebb vagy nagyobb adrenalin, sportfelszerelés (amennyiben a férfi valamilyen konkrét sportot űz), vagy valamilyen módon az ételhez kapcsolódóan - legyen szó luxus vacsoráról vagy csupán házi grillezésről. 

A születésnapi ajándékok hagyományos típusainál arra törekszenek, hogy megfeleljen az eredetiség feltételeinek, vagy fordítva: a szükségesség vagy az érdeklődés. Nagyon gyakran azonban az ilyen típusú ajándékokat vagy a férfiak nem használják, vagy elhalasztják, mert más elvégzendő tevékenységekhez kapcsolódnak - a határidő biztosításához (ha utalvány), és össze kell hangolni a saját programjával. Felpróbálni a ruhát, vagy felkeresni az adott területi szakembert. Az eredeti ajándékok problémája az, hogy könnyen elveheti a címzett valódi érdeklődését. Ez különösen igaz a sportfelszerelésekkel kapcsolatban, amelyeket minden ember szereti kiválasztani, saját igényei, elvárásai és paraméterei szerint.

A luxus ajándékok általában egyetemesebb természetűek. A férfiak elsősorban különleges alkalmakkor használják őket, így garantált, hogy végül többet fogják használni, mint a hagyományos ajándékokat. A magasabb ár miatt magasabb minőséget és tartósságot is várhatunk, ami biztosítja, hogy az ember sokkal hosszabb ideig élvezze az ajándékot.

Luxusajándékok férfiaknak

Ha partnernek vagy közeli hozzátartozónak választ ajándékot, a luxus ajándékok között négy fő kategória található, amelyekben gyakorlatilag nem tud mellé lépni - férfi kozmetikumok vagy parfümök, férfi ékszerek és természetesen órák. Hogyan válasszuk ki a megfelelőket? 

Férfi kozmetikumok

A bőrápolás már nem kizárólag női kérdés, bár ezen a területen a hangsúlyos smink használata miatt sokkal szélesebb a termékkínálat. A férfi kozmetikumok több további alkategóriára vannak felosztva, és olyan termékeket tartalmaznak, amelyek lágyítják a bőrt az arcon vagy a test különböző részein, valamint a haj kozmetikumokat. A haj kozmetikumok alkategóriájába a fejbőr kezelésére tervezett termékek tartoznak. Ajándékként kaphat kellemesen illatosított sampont vagy sampon és kondicionáló készletet egy adott minőségű gyönyörű és gazdag sörényéhez, vagy géleket és alakformáló habokat, ha a férfi használ ilyet.

Férfi parfümök

A férfi illatok (hasonlóan a női illatokhoz) elsősorban "hatalom" és érthető módon különböznek a nap különböző időpontjaiban. Ebben a tekintetben a férfiak parfümjeinek két típusa különbözik: toaletvíz és kölni. Az Eau de Toilette finomabb intenzitással rendelkezik, és mindennapi használatra alkalmas; A férfiak parfümkategóriáját a borotválkozás utáni illatosított krémek egészítik ki, amelyek bizonyos körülmények között toaletvizet jelenthetnek;

Férfi ékszerek

A férfi ékszerek a születésnapi ajándékok külön kategóriája. A választék ezen a területen különösen növekszik az utóbbi években, amikor a szokásos ékszerek (láncok, gyűrűk, mandzsettagombok) mellett az általános férfi ékszereket és a speciális ékszereket is egyre inkább használják. A női ékszerektől eltérően a férfi ékszerek masszívabbak, durvább felülettel rendelkeznek és egyszerűbb kialakításúak. A különböző anyagokból készült márkás karkötők nagyon népszerűek, kiegészítve a sportosabb jellegű ruhákat a mindennapi viselethez.

Férfi karórák

Az óra az ideális ajándék a férfiak számára, különösen, ha kerek évfordulót ünnepelnek. A férfi órák különféle kivitelben kaphatók, figyelembe véve a viselet célját és tevékenységét.


Férfi karórák választéka

Ha úgy dönt, hogy órát vásárol születésnapi ajándékként partnerének vagy rokonának, először ismernie kell ezt az alkalmat. Az órák átfogó minőségi kialakítása attól függ, hogy azokat a társaságban, a munkahelyen vagy a sporttevékenységek során hordják-e, és ezért attól függ,hogy gyakran használják, vagy csak speciális eseményeken. Ebben a tekintetben a férfi órákat fel lehet osztani:

  • klasszikus vagy divatos - alkalmi viseletre vagy napi viseletre tervezték. Ezeknek az óráknak finomabb kialakítása van, és általában olyan anyagokat kombinálnak, mint a fém, a bőr vagy az üveg. A viseletük várhatóan nem lesz erőteljesebb fizikai aktivitás, ezért a szíj fémből vagy bőrből készülhet, amelyek hosszabb nedvességtartalom hatására gyorsabban károsodhatnak. Ugyanakkor a tok és a számlap jelentős ellenállást nem igényel, amely általában maximum 5 atm vízálló, 
  • luxus - az ilyen típusú férfi órák általában ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkeznek, mint a klasszikus (divatos) órák, a szíjhoz használt anyagok és a tárcsafelület megoldása szempontjából. A különbség elsősorban a tervezésben és a megvalósított funkciókban rejlik. A luxus órák színkóddal vannak ellátva, masszívabb számlap, és általában kellemesebb és összetettebb megjelenésűek,
  • sport - a sportórák megoldása elsősorban a fejlett funkcionalitás és tartósság biztosítására összpontosít. Az ilyen típusú órák viselése nagyobb fizikai erőfeszítést igényel, így izzadságot és nedvességet okoz. Ezért az olyan anyagok is előnyösek, amelyek kevésbé érzékenyek a károsodásra és tapintásra kellemesek, például gumi vagy polimer gyanta és szilárd műanyagok. Mind a szíj, mind a tárcsa tok rugalmas polimerekből készül, törékeny és kemény műanyagokat használnak az óraüveg gyártásához. A férfi sportórák vízszükséglete legfeljebb 20 atmoszféra.

A fenti kategóriák mindegyikéhez kiválasztható a megfelelő típus a Casio férfi óráknál. Bár a márka portfóliója magában foglalja mind a luxus, mind a klasszikus órákat (például a Lineage vagy a Classic sorozat), a termékportfólió fő kategóriáját a sportórák képviselik. Tehát ha a partnere vagy rokona sportos, a Casio órák ideálisak születésnapi ajándékként. Akár fiú vagy fiatalember, mindkettő választhat a Youth termékcsalád egyikében, az idősebb férfiak számára kifejezetten a klasszikus sportos megjelenésű G-shock óra a tökéletes.