Eredeti ötletek Valentin-nap megünneplésére. Melyik a tuti befutó?

  • MAGAZIN
  • Eredeti ötletek Valentin-nap megünneplésére. Melyik a tuti befutó?

Eredeti ötletek Valentin-nap megünneplésére. Melyik a tuti befutó?

Február 14.-e az egyik legfontosabb ünnep a naptárban. És hogy miért csak egy napra korlátozódik a szerelem ünnepe? Hiszen érzelmeinket szüntelenül ki kellene mutatnunk a szeretett személy iránt. Nem azért mert kötelező, hanem azért, mert így érezzük. Ezért összeállítottunk Önnek néhány egyszerű és olcsó Valentin-napi ajándékötletet, mellyel kedveskedhet párjának.

Sokan csupán csak azért nem ismerik el ezt az ünnepet, mert az eredete az USA-ból származik. De ha közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Bálint-napot hogyan ünneplik Amerikában és hogyan nálunk, rájövünk, hogy a szívecske, bonbon és a virágcsokron kívül nem sok a közös bennük. 

Míg mi Magyarországon a szerelem ünnepeként tartjuk számon, addig Amerikában ez az egész a szeretet megünnepléséről szól. Épp ezért az amerikaiak nem csak a párjukat lepik meg apró kedvességgel, de szüleiket, gyermekeiket, barátaikat, tanáraikat, szomszédjukat, sőt még a házi kedvenceiket is. 

Szabaduljon meg az előítéletektől, és február közepén is lepje meg kedvesét valami széppel. Egy egészen kis figyelmesség, gesztus vagy apróság is képes nagy örömet szerezni, és virágba borítani a kapcsolatot. 

HALMOZZA EL KEDVESÉT FIGYELMESSÉGGEL MÁR KORA REGGEL

Keljen fel korábban (legalább egy fél órával) és készítsen egy különleges reggelit szerelmének, mellyel elmondhatja, hogy milyen sokat jelent önnek. Keressen rá az interneten a „Valentin reggelik” vagy „Valentine’s Day Breakfast” kifejezésekre, és meglátja, hogy rengeteg inspirációt talál. Nálunk a tojásos muffin, pirítós „tojás szívvel”, pirítós dzsemmel és gyümölccsel és a szívecske alakú tekert szalonna a befutó. Higgye el, ezek a finomságok fellobbantják kedvesében a szerelem lángját. 

 

KÉSZÍTSEN MEGLEPETÉST KEDVESÉNEK A MUNKÁBA

Legyen romantikus és spontán. Fantáziáját nem korlátozza. Csupán egy dologra figyeljen oda: párja a munkahelyén kialakított egy imázst magáról, mely fontos a karrierje szempontjából. Ezért semmiképp ne veszélyeztesse ezt egy ablak alatti szerenáddal és hasonló ötlettel. 

A meglepetés legyen inkább nem feltűnő, de ugyanakkor nagyon kedves. Például rakja tele szerelme zsebeit és táskáját kedvenc édességével (kerülje a csokoládét, higgye el a csokoládéfolt a hivatalos dokumentumon nagyon nem mutat jól). Ha a finomság mérete engedi, írjon mindegyikre egy rövid szívmelengető üzenetet („Szeretlek”, „Hiányzol”, „Alig várom, hogy lássalak”…). 

KÖZÖS VACSORA

Ha szeret főzni, akkor mindenképp a közös kedvencüket készítse el. Nem kell itt többfogásos vacsorára gondolni, melynek elkészítése hosszú órákig tart. Válasszon olyat, mely könnyen elkészíthető és tuti siker (pl. egy otthoni pizza kimondottan jó ötlet egy ilyen alkalomra).

Ugyanakkor, ha tudja, hogy párja csak későn ér haza, használja ki az alkalmat és készítsen egy meghitt gyertyafényes vacsorát gyönyörű asztaldíszítéssel. Vagy épp ellenkezőleg, várja meg kedvesét és főzzenek együtt. Egy üveg finom bor, sok nevetés felejthetetlen és meghitt perceket tud szerezni. 

Tippünk: Nem minden ember szeret főzni. Ha Ön is ezek közé tartozik, akkor mindenképp nézzen körül, melyik étterem kínál ünnepi Valentin menüt, és foglaljon asztalt még ma! 

LEPJE MEG FELESÉGÉT, SZERELMÉT, KEDVESÉT ROMANTIKUS AJÁNDÉKKAL

A férfiak nagy előnye, hogy egy szerelmes nő szinte minden apróságtól könnyekig hatódik. Mindegy hogy épp egy szétesett tortáról, kézzel készített apró üzenetről (mely leginkább egy gyerekrajzhoz hasonlít) vagy egy bepárásodott fürdőszobatükör „szeretlek” üzenetéről van szó, mindegyik biztos siker.  De a gyakorlatban ezen apró gesztusokkal csak kevés férfi él. 

Ezért az átlag férfi számára nagy segítség ha tudja, hogy minden nő születésétől fogva rajong a szép dolgokért, ezért kivétel nélkül megörvendezteti őket egy ékszer, parfüm, csokor, kozmetikum vagy egy új rúzs.

Természetesen megértjük, hogy a parfümválasztás kedvese számára megterhelő és stresszes lehet, ezért összeállítottunk Önnek egy női parfüm listát, melyek tökéletes illattal és remek kinézettel rendelkeznek. 

Fiatalabb hölgyeknek a Moschino-Funny parfümöt ajánljuk, mely virágos és könnyedén gyümölcsös illatú, csipetnyi energikus rózsaborssal megbolondítva. Hasonlóan fiatalos a Salvatore Ferragamo – Incanto Bloom parfüm is, melyben a frézia, tearózsa, kasmírfa és málna illatkavalkád dominál. 

Felnőttesebb és fényűzőbb illatok közé sorolandó a britt Burberry-Weekend parfüm, melyben keveredik a gyümölcs, virág és fa erős tónusa ill. a Chopard-Wish illat, mely a parfümök valódi gyémántköve. 

És hogy melyik parfümök tartózkodnak egyértelműen a képzeletbeli „valentin piramis” csúcsán? A francia Lanvin – Eclat D’Arpege romantikus tengerparti illattal és a lenyűgöző Lancome Idôle parfüm. A felsoroltak közül bármelyiket is válassza, nagy örömet és meglepetést szerez kedvesének. 

EGY PARFÜM TÖKÉLETES AJÁNDÉK FÉRFIAK SZÁMÁRA IS

Hiszi vagy sem, a férfiak is rajonganak a finom illatokért. És az idő előrehaladtával, még inkább ragaszkodnak megjelenésükhöz, külsejükhöz. Ezért támogassa kedvesét erőfeszítéseiben, és ajándékozza meg őt egy mámorító illattal. 

A férfiak „parfüm mezején” az egyértelmű befutó a Hugo Boss, pontosabban a Hugo Boss No.6 Bottled illat. Ha fogalma sincs arról, hogy párjának melyik a kedvenc illata, akkor bátran válassza ezt, ezzel nem fog mellé. Ez a parfüm kihangsúlyozza a fiatal sportoló karizmáját, ugyanakkor a korosabb gentleman előnyeit is. 

Kicsit olcsóbb, de ugyanolyan hatással bír a levendula, koriander, menta és tenger illatkavalkádú Davidoff – Cool Water Man parfüm. Viszont a Hugo Boss – Dark Blue mámorító illata miatt képtelen lesz levenni kezét párjáról. 

A lényegről viszont semmiképp ne feledkezzen meg. A Valentin-napi meglepetés nem mérhető pénzben, de a szeretetben, figyelmességben és  érzelmekben. 

Gyönyörű Valentin-napot kívánunk Önöknek, sok mosollyal és forró öleléssel.