Parfümök harca: Light Blue kontra Acqua di Gioia

  • MAGAZIN
  • Parfümök harca: Light Blue kontra Acqua di Gioia

Parfümök harca: Light Blue kontra Acqua di Gioia

Bár sok a hasonlóság ennél a két női illatnál, mégsem mondhatóak egyformának. Nézzük csak, melyik apró tulajdonság dönt majd a győztesről?

A Light Blue parfüm a Dolce & Gabbanatól már 2001 óta jelen van a piacon,  és népszerűsége azóta is töretlen. Ez az illat a gondtalanság és az üdeség megtestesítője. A parfüm domináns részét a szicíliai citrom illata (fej) alkotja, de halványan érezhető a kellemes virágillat is (szív). Ez a tökéletes gyümölcsös-virágos kavalkád tele van élettel – olyan, mint Szicília maga.
 
Ezen sorok olvasása közben szeretne azonnal összecsomagolni és elutazni a tengerhez? Ez az érzés hatványozottan fokozódni fog Önben a Light Blue energizáló cédrusfa (alap) illat hatására. Ugyanis csak a Földközi-tengernél érti meg az ember igazán a cédrus és a sós víz keveredésének erejét, azt a mámorító illatot, melyet a tengerparti séták alkalmával érez az odalátogató. 

Giorgio Armani Acqua di Gioia parfümje jóval később, csak 2010 júniusába került piacra. Itt is a kellemes citrom illat érezhető az első pillanatban (Amalfi citrom), de már nem olyan intenzíven, mint az előző parfümnél.
 
A női Acqua di Gioia illatot, mint ahogy a neve is jelzi, elsősorban a víz jellemzi. Legyen szó a tropikus növények hatalmas leveleiről lefolyó esőcseppekről vagy az enyhén csípős tengerről. Erős és magabiztos nők számára hozták létre, akik optimistán és gyermeki kíváncsisággal élik az életüket. A parfüm tisztasága és az azonnali hidratáltság érzése másodperceken belül beszippantja az embert. 

A legalapvetőbb dolgok az életben – ilyen pl. a víz is – jelentik a kulcsot a testi- és lelki egyensúly eléréséhez. Épp ezért Armani az üveg létrehozásánál is a vízzel inspirálódott, így jött létre a tökéletes vízcsepp alakú üveg, mely ovális, könnyű és áttetsző.
 
Amalfi a normál citrom kicsit világosabb és kevésbé savanyúbb változata. Ennek köszönhetően enyhébb az illata, így tökéletesen illik a parfümökhöz. Labdanum egy mediterrán cserje (kinézetre a csipke virágára emlékeztet), mely erős illatú ragacsos gyantát tartalmaz, és leginkább Kréta szigetén található.  

Hogy igazából milyen az illatuk? 

Annak ellenére, hogy mindkét parfüm esetében a „fej” legnagyobb részét a citrom alkotja, mindkettőjük illata egészen más. Felmerül a kérdés, hogy vajon ez a különbség a citromfajtákból (szicíliai kontra Amalfi) adódik-e, az illatanyagok mennyiségétől vagy a többi hozzávalók kombinációjától? Szerintünk a „C” válasz a helyes válasz.
 
Az illatanyagok mennyisége („B” válasz) nem a helyes válasz, hiszen a Light Blue parfüm (Eau De Toilette) illata sokkal erősebb az Acqua di Gioia illathoz (Eau De Parfum) képest. És mint tudjuk az Eau De Toilette 6-12%, az Eau De Parfum 12-15% - így ez az állítás nem helyes.

Light Blue parfüm „Granny Smith” zöld almát tartalmaz, ennek köszönhetően az illata savanyúbb és átütőbb. Az Acqua di Gioianál az ellenkezője igaz, itt az illat nem olyan erőteljes. Az illat itt is magával ragadó, de ugyanakkor romantikusabb és diplomatikusabb. 

ÁR? 

Abban az esetben, ha a parfümválasztásban nagy szerepet játszik Önnél az ár, sajnos akkor nem tudunk segíteni, ugyanis mindkét parfüm (100 ml) körülbelüli ára 18.000 Ft. 

ÉS HOGY KI A GYŐZTES? 

Bár nem volt könnyű döntés, de nálunk az aranyérmet az Acqua di Gioia kapja Giorgio Armanitól. Az illata „felnőttesebb” és érdekesebb, mint az erős citromillatú társa. Mivel Eau De Parfum-ről van szó (nem Eau De Toilette-ről), illata sokkal hosszabb ideig érződik a bőrön.