Recenzió: Yves Saint Laurent – Black Opium

  • MAGAZIN
  • Recenzió: Yves Saint Laurent – Black Opium

Recenzió: Yves Saint Laurent – Black Opium

Yves Saint Laurent a 20. század egyik legbefolyásosabb és legelismertebb divattervezője sajnos már nincs közöttünk, de a „tegyük a világot szebbé” üzenete tovább tejed a világban. Ennek ékes példája a női Black Opium parfüm.

A Black Opium már első látásra felkeltette az érdeklődésemet az egyedi és vonzó kinézetével. Szeretem, ha a parfüm megálmodója nem csak az illatban keresi a tökéletességet, de a kinézetre is nagyon nagy hangsúlyt fektet. Az első benyomás meghatározó az életünkben, és egy unalmas külső bizony nem kelti fel az érdeklődésünket az üvegcse belsejében található minőségi illat iránt. A szénfekete és fényvisszaverődős üvegcse már önmagában „ingerlően” hat, és amint a parfümöt a tenyerébe zárja és megérzi az illatát, azonnal a „tiltott gyümölcs izgalma” hatja át minden porcikáját. Már ez is azt jelzi, hogy ez a parfüm nem a gyermeteg királylányokat célozza meg. Ez az illat bizony hatékony fegyver a tapasztalt nők kezében, akik pontosan tudják, hogy mit csinálnak, és döntéseikért vállalják a felelősséget. De tudnunk kell, hogy az ilyen kemény nők a felszín alatt nagyon is érzékenyek. Ezt az énjüket csak az arra érdemes embereknek mutatják meg.  Erre emlékeztet minket az üvegcse közepén lévő stílusosan áttetsző „szem”, mely úgy hat, akár egy képzeletbeli ajtó a lélek számára.

Ez a női parfüm 2014 óta kapható. Világszerte a nők kedvence, az érdeklődés iránta az elmúlt években töretlen.  

Imádok főzni, és gyakran kísérletezek első hallásra nem összeillő alapanyagokkal, és láss csodát, a végeredmény meglepő módon nagyon ízletes.  Ezért szeretnék egy desszertet, ahol a körte, narancsfa virág és csipetnyi rózsabors dominál (fej). És mivel számomra a desszert mellől nem hiányozhat a kávé, ezért mindenképp innék frissen főzött kávét megbolondítva egy kis jázmin illattal (szív). Bevallom őszintén cédrusfát, vaníliarudat és pacsulit (alap) nem szívesen rágcsálnék, de hagynám, hogy ez a fergeteges aroma kavalkád a lehető legjobb módon visszazökkentsen az álmodozásból a valóságba. 

ÉS HOGY MIT ÉRZEK AZ OPIUM ADAGOMNÁL?

El kell ismernem, hogy az előbb említett alapanyagokat egyenként szagolva csak fátyolosan érzem. Ugyanokkor, „egészében” szagolva már mámorítóan kellemes, lágy és édeskés (de nem ragacsosan édes) illat tölt el, és ez tetszik nekem. Szeretem a nem agresszív parfümöket, melyek nem akarnak már az első randin „azonnal a szoknyám alá férkőzni”, és mégis felkeltik az érdeklődésemet. Értékelem a nem erőszakos indulást, és a hatásos fordulatot valahol az út felénél … és mindezt a Black Opium megadta nekem!  

Az Opium gyümölcsös illata körülbelül egy óra után gyengülni kezdett, és az uralmat a virágos és fás tónusok vették át. Kezdeti ismerkedésünk sikeresen befejeződött, és nincs szükség további csábításra. Beismerem, hogy a kávé (szív) illatát nem igazán éreztem, de nem gondolom, hogy ez a parfüm hibája. Ez leginkább a „még nem kifinomult szaglásomnak” tudható be, és a túlzott elvárásoknak. Rájöttem, hogy az erős pörkölt friss kávé illatát valószínű nem fogom érezni. És hogy milyen a kávészem illata pörkölés előtt, sajnos nem tudom. De egy biztos, ha csak félig olyan kellemes, mint az Opium középső tónusa, akkor az elsők között kerül fel a bakancslistámra egy kávéültetvény megtekintése.

Az eddigi tapasztalataim alapján tudom, hogy egy randinál több időt szeretnék eltölteni a Black Opiummal. Szeretném, hogy a mindennapjaim részévé válna. Ez a parfüm sok kellemes érzést ébreszt fel bennem, és én pontosan ezt várom el a parfümtől. Szemmel láthatóan ezzel nem vagyok egyedül, hiszen a Yves Saint Laurent – Black Opium a TOP 10 legjobb női parfümje közé tartozik. Fogadni merek, hogy Önnél is szerelem lesz első szaglásra.