Hogyan élvezheti a stresszmentes karácsonyt

  • MAGAZIN
  • Hogyan élvezheti a stresszmentes karácsonyt

Hogyan élvezheti a stresszmentes karácsonyt

A mai karácsonyi ünnepek gyakran a stressz szinonimái, igényes vásárlások, zsúfolt üzletek, felkészülés és nagytakarítás. Szeretné, hogy ez az év ismét nyugodt és békés legyen, ahogy lennie kellene? Ne támogassa a káoszt, és nézze meg, hogyan kerülhető el a karácsony előtti stressz.

A karácsonyi ünnepek már a küszöbön vannak. Talán Ön is úgy döntött, hogy békében és csendesen fogja tölteni ezt az évet. De lehet, hogy ez Önnek nem sikerül túl jól, mert a televíziós reklámok formájában megjelenő sietség,hogy már karácsonyfákat díszítettek minden kirakatban, és a boltokban nyomakolódó tömeg, folyamatosan felveri a vérnyomását. Hát ne! Ne hagyja, hogy a gyönyörű ünnepeket tönkre tegye a nyomakolódós vásárlás. Van néhány tippünk, amelyek segítségével élvezheti a karácsonyt, ahogy igazán szeretné.

Nem szabad elcsüggednie, ha nem érkezik vaéamire

Első arany tanács. Ne feledje, hogy senki sem fog foglalkozni a festetlen polcokkal a konyhában, a rosszul keményített függönyökkel vagy a "csak ötféle" süteménnyel. A karácsony nem verseny. Az adventi időnek békében és csendben kell telnie, és ha egy tökéletesen kitakaritott lakás segít ezen, hát tessék! De ha takarit, díszít és süt csak azért, mert úgy gondolja, hogy elvárják Öntől, akkor álljon meg, és gondoljon magára. Tényleg így szeretné eltölteni a szabad napjait?

A karácsony előtti fényesités szórakoztató is lehet

Nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a karácsony előtti takarítás nem fontos. Senki sem akarja, hogy a karácsonyt rendetlenségben és koszban töltse. De az ünnepet teljesen más módon is eltöltheti, mint vért izzadva. Mit tehet? Ha gyermekei és férje van, akkor két lehetősége van - elküldeni őket egynapos kirándulásra vagy a nagymamának, hogy senki ne legyen láb alatt. Vagy aktívan vegyenek részt ők is a takaritásban. Végül is nem kell az összes munkának Önre maradnia. Állítsa be prioritásait, és tisztítsa meg csak azt, amire szükség van - igazából nem kell kifényesitenie a csészéket, amelyeket egy éven a szekrényben állnak,nem használva. Hallgasson karácsonyi zenéket a takaritáshoz, és ne felejtse el megjutalmazni Önmagát a jól végzett munkáért! Menjen vacsorázni, rendeljen pizzát vagy menjen moziba. A takarítás nagyon kellemes szórakozás is lehet, ha nemcsak a lakást, hanem a fejét is megtisztítja. 

Kérdezze meg,ki mit szeretne, és próbálja meg online

Az ajándékok megszerzése örömteli lehet, ha van ötlete. Rosszabb helyzet akkor jelentkezik, ha tehetetlenül vándorol az üzletekben, és csak nem tudja, mit kell vásárolni. Minden bizonnyal jó, ha szeretteinek meglepetést készít, amely tökéletesen megfelel az ízlésüknek, és rendszeresen fogják használni. De nézzünk szembe a tényekkel, hogy megtalálni igy a tökéletes ajándékot nem a legegyszerűbb. Ezért, ha nem tudja, ne féljen megkérdezni már jó előre. Ha időben elkezdi, akkor a legtöbb ajándékot online rendelheti meg, elkerülve a bosszantó sorokat és a tömeget az üzletekben. 

Ha minőségi márkájú órákat, parfümöket vagy ékszereket keres, nézze meg e-üzletünket

Tipp: írja le! Az év során szerettei néha elszólják magukat, hogy akarnak valamit. Vagy megtetszett egy a bögre a piacon, vagy egy póló a kirakatban. Tanuljon meg jól hallgatni, írja le kívánságait vagy azonnal vegyen meg egy titkos dolgot. A legtöbb ember valójában önkéntesen elmondja kívánságait. És decemberben már könnyű dolga van.

Szánjon időt szeretteire

Ez a karácsony lényege. Legyen azokkal, akiket szeret. Manapság tele van a fogyasztóvédelem azzal, hogy van-e elég drága ajándékunk és jól csomagolt hűtött kellékeink, kissé elfelejtve, mi az ünnep valójában. Próbáljon kiugrani a körülvevő stressz körhintjából. Menjen barátjával egy jó forralt borra, vagy csak sétálni a térre, csináljon szabad délutánt és nézzen meséket,hagyja a telefont a táskájában, díszítse a mézeskalácsokat, menjen korcsolyázni a korcsolyapályára. Röviden: ne hagyja, hogy a karácsony előtti stressz elkapja. És látni fogja, hogy az egész családja értékelni fogja ezt.

Ne erőltesse magát minden rokonra

Amiről beszélni fogunk, hogy senki sem tudja kezelni az összes nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek és tulajdonosok látogatásait. Mindenhol cukorkát, alkoholt, házi készítésű szendvicseket tálal fel, és a nap végén már nem tudja, ki is valójában. A karácsonyi látogatások valóban stresszes élményt jelentenek sok ember számára. Mi lenne, ha idén másképp lenne? Csak a legközelebbiekhez látogasson el, vagy hívja meg a szülõket vagy a nagymamáékat karácsonyra. És ütemezze a távoli rokonok látogatását az év másik napjára. Meg fogják érteni ezt, amikor nyáron ülnek majd a kerti ágyon, és élvezik egymás jelenlétét. Sokkal több ideje lesz beszélni, mélyebben, és a látogatás elveszíti a kellemetlen feladatok jellemzőit. Próbálja ki!

Töltse az ünnepeket,ahogy szeretné 

Nehéz az árral szemben úszni. És ami a karácsonyt illeti, ez még nehezebb, mert a társadalom és a család magas elvárásokat támaszt ránk. A hagyományok megőrzése, a látogatások utáni utazás, egy csomó süti sütése, a ház tökéletes kitakaritása, tökéletes főzés, valamint a legjobb hangulat és az arcunkon mindig mosoly. Nagyon nehéz feladat, nemde?

De mindannyiunknak joga van a karácsonyhoz úgy, ahogy szeretnénk. És ha másként szeretné megünnepelni, ki állítja meg ebben? Csak egyet kell értenie partnerével, és kompromisszumot kötni. Ha gyermeke van, akkor nehezebb lesz, ám sokkal jobban értékelik majd, hogy inkább velük töltötte szabadidejét, mint már a tizedik típusú süteményt sütni. Nyugodtan menjen egy napos sétára vagy szánkózni, vagy csomagoljon és induljon az erdőbe. Ne erőltesse magát arra, hogy mindent úgy tegyen, mint másutt. 

Ne legyen otthon, ha nem akar

Már vágyakozik arra, hogy a karácsonyi stressz elől elmeneküljön? Manapság nem szokatlan, ha ünnepnapokra megyünk külföldre. Nem kell, hogy decemberét egészségtelen ételek megevésével töltse és a tévét nézze. Nyugodtan gyűjtsön és repüljön Egyiptomba vagy Tunéziába, ahol mindig meleg van. Vagy síeljen az Alpokban, és élvezze a sok hót és a minőséget, a hosszú lejtőket. Önön múlik, hogyan kezeli a szabad napjait. Januárban tele lesz energiával és jó hangulattal.

Pokud si máte z dnešního článku odnést jedinou věc, tak tu, že Vánoce budou vždy takové, jaké si je uděláte. Jestli budou hektické, plné stresu a honbou za dokonalostí, nebo naopak příjemné, klidné a ve společnosti těch, které máte nejradši, nakonec záleží jen na vás.