Közeledik a Silveszter, ünnepelj velünk

  • MAGAZIN
  • Közeledik a Silveszter, ünnepelj velünk

Közeledik a Silveszter, ünnepelj velünk

Ha a Szilveszterről beszélünk, az emberben sok gondolat megmarad. Nagy buli, sok finomságok, tüzijáték esestleg mesék , filmek amit minden évben megnézhetünk e napon. 

Sokan viszont elfelejtik azt, hogy ilyenkor  káros lehet házi állatainknak a nagy hangzavar.Kutyusok reszketnek vagy ugatnak. És mit szóljanak a kis gyermekek? A Szilveszter tehát sok oldalú – fényűző de néhány esetben kellemetlen is lehet.

Viszont csak egy éjjszakáról van szó az egész évben. Akár barátaival , hegyekben, a városban, otthon a családdal tölti -e van egy közös benne. És mi is ez

Természetesen a várakozás az éjjfélre és az Újévi koccintás. Hogyan kerüljük ki azt, hogy ne késsünk le róla? Pontosan erről a konkrét másodpercről? Válasz egyszerű: elég egy pontos karóra, mely sohasem késik,így biztos nem fog lemaradni semmiről. Japán karórák, mint Seiko és Casio az eggyik legpontosabb karórák .Minőségben  pedig a svájci karórák, mint például Festina a kiemelkedő.Választjon ezek közül , nem csalódhat.

Szilveszeter története, és hogyan ünnepelték őseink?

A első Szilvesztert már az ó mezopotánok is ünnepelték.

Ez a külonleges éjszaka a gregorián naptár szerint lett bejelezve.Csak a 19.században kezdték igazábol ünnepelni. A 19.-ik század első felében kezdtek papír formájú új évi üdvözletet küldeni, mi később elért a falvakba is.A kezdetekben nagyon kritizálták, de egy idő után kellemes megszokássá vált.

Nagyon sok civilizáció bujar ünnepélyt rendezett.Régi Egyiptomban például részeges festivált rendeztek, mikor mindenki annyit ihatott, mennyit bírt. Az ünnepély sokszor az emberek vallásához volt kötve..

De a legnagyobb ünnep akkor van, mikor az évszázad változik. Ezt mi már átéltük.

Ezzel nam azt akarjuk mondani, hogy "részeges fesztivált" rendezzünk, hanem úgy ünnepeljük meg a Szilvesztert, ahogy szeretnénk. De ne felejtsük követni az időt, esetleg egy szép karórán...