Húsvéti hagyományok, melyekről még biztosan nem hallott

Húsvéti hagyományok, melyekről még biztosan nem hallott

Húsvét szinte az ajtón kopogtat. Biztosan eszébe fognak jutni  a hagyományos dolgok mint a  - húsvéti tojás, sült bárány és locsolás. Tudja -e hogyan ünneplik a húsvéti ünnepeket a világ más részein?

Tojásra vadászni

Van egy különleges húsvéti szokás Ausztráliában. Nemcsak az, hogy a nagypéntek az egyetlen nap, amikor minden ausztrál üzlet zárva van, a család és a rokonok találkoznak, de nem hiányozhat a  szórakozás sem. A gyerekek szó szerint „vadásznak” a húsvéti tojásokra, és megpróbálják felfedezni titkos rejtekhelyeiket. Gyerekeknek a jutalom egy kerek meglepetés.

Karnevál

Karibik térségben Húsvétkor minden évben karnevál kerül megrendezésre. Húsvét náluk egy héttel korábban kezdődik , és felvonulásokkal van tele egzotikus maszkokban. Táncolnak, énekelnek és örvendeznek.

Boszorkány jelmez

Finn gyerekek  boszorkány jelmezekbe álcázzák magukat, és álcázva járnak házról házra. Úgy hangzik, hogy szinte ugyanaz, mint a Halloween , akkor is maszkokban járnak házról házra, és a híres "Trick or Treat" -et mondják. A húsvéti szokás során a jelmezben lévő gyerekeket édességekkel jutalmaznak, továbbá díszített fűzfa ágakkal.

Finneknél egyes helyeken húsvét vasárnap tábortűzet raktak, a boszorkányok megfélemlítésére és megijesztésére.

Húsvét a Fülöp – szigeteken

A heti  miséken kívül a Fülöp-szigetek hagyományai közé tartoznak nagy drámai előadások Jézus Krisztus szenvedéséről. Emlékeztetnek Jézus Krisztus keresztre feszítésére .Processzió,körmenet, korbácsolás és a nehéz kereszt hordása csak a kezdet… Minden évben több tucat önkéntes csatlakozik a véres rituáléhoz, akiket más Fülöp szigeti személyek keresztre feszítenek  nagypénteken, mint római katonák . Több centiméteres szöget kalapálnak a kezükbe és a lábukba.

A keresztere feszített önkéntesek szenvedése addig tart, amíg teljesen biztosak lesznek abban, hogy megbánták bűneiket. Sok résztvevő azt állította, hogy teljesen kigyógyultak a depresszióból.

Igazán brutális megtisztulás, tömeg mánia, vagy egy fontos kulturális örökség? Maga az egyház nem támogatja ezt a hagyományt, úgy véli, hogy a hit torzul. Viszont vonzza a kíváncsi turistákat  - több tízezer néző rendszeresen részt vesz az eseményen. 

A mi ajánlásunk? Ha hosszú fizikai és érzelmi megtisztulásra vágyik, a keresztre feszítést nyugodtan elfelejtheti. Elég ahhoz egy tavaszi detox és egy kis motiváció. Azt mondják, hogy a megfelelő tavaszi parfüm csodákra képes és tökéletes hangulatot ad!

Húsvéti krimi

A norvégok is üdvözlik a húsvéti drámát, bár nem olyan szélsőségesen, mint San Fernando, Fülöp-szigetek népe. A norvég húsvéti hagyományok 1923 óta egyike a húsvéti nyomozó történetek, az úgynevezett "Paaskekrimmen" olvasása. Ebben az időszakban a legújabb nyomozó történetek könyvesboltokban kerülnek értékesítésre, és  élvezhetik a gyilkosság által vezérelt drámafilmeket a televízióban is.

Bermuda – szigetek

A Bermuda-szigetek lakói húsvétkor sárkányeresztéssel szórakoznak. E hagyomány Jézus Krisztus mennybe kerülését emlékezteti . Hozzátartozik egy verseny is, a legjobb sárkány elkészítéséről.

Mit gondol erről? Hagyja magát inspirálni az egzotikus hagyományokkal? Vagy saját tavaszi hagyományokat hoz létre?

Például kirándulhat – a Casio G-Shock karóra vagy a Casio Baby-G női karóra tökéletes erre. Vagy inkább  kerékpározna egy megfelelő karórával? A Festina Chrono Bike nemcsak a tavaszi hónapokban tesz szolgálatot…

Saját hagyomány, vagy nem, ne felejtse el meglátogatni  családját, élvezze ki az együtt töltött időt  békében és nyugalomban. Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

Épp zajlik az óriási kiárusítás! Több itt

Épp zajlik az óriási kiárusítás! Több itt

Keresem
Keresem
up